Mégsem lesz nagy kiárusítás a MtGox bitcoinjaiból

-

A napokban szárnyra kapott a pletyka, hogy a MtGox tőzsde károsultjai vélhetően egyben a piacra öntik majd a visszakapott bitcoinjaikat, hatalmas áresést okozva ezzel.
A kriptoközösség egyik ismertebb tagja, Eric Wall eloszlatta ezeket a pletykákat, elmondva, hogy a felszámolóbiztosoknak még az infrastruktúra sincs meg, hogy egyáltalán elkezdhessék kiosztani a coinokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Wall megosztotta, hogy ő is a károsultak közé tartozik, így közelről követi az eseményeket, ezért is állítja biztosra, hogy a kiárusítástól nem kell félni.
Jelen állás szerint még az a felület is hiányzik, ahol a károsultak megadhatnák a BTC és BCH címeiket, amelyekre a visszautalt coinokat várják.
Wall elmondása alapján az infrastruktúra egyáltalán nem működik még, a tőzsde ráadásul még ütemtervet sem osztott meg, hogy egyáltalán mikor várható a tranzakciók megkezdése, és a coinok visszafizetése.
Ráadásul egyelőre úgy tudják, hogy a kifizetések több körben lesznek lebonyolítva, ezért is alaptalan a félelem, hogy ezernyi coin kerül a piacra, egyszerre.
Így az is felmerülhet Wall részéről, hogy a jelenlegi piaci körülményeket figyelembe véve inkább vásárolna, nem pedig eladna. Egy másik felhasználó ráadásul tweetelt is arról, hogy a kifizetéseket ismét elhalasztották.


Marschall Hayner, egy másik hitelező szintén megerősítette, hogy még nem kapták meg a bitcoinjukat. Hayner azt is elmondta, hogy az ismeretségi körében lévő károsultak nagy része egyáltalán nem tervezi, hogy eladja a visszakerült coinokat.
Júliusban Nobuaki Kobayashi, a felszámolást és a rehabilitációt intéző megbízott megerősítette, hogy a tőzsde felkészül a károsultaknak való kifizetésre.
A tőzsde által kiadott hivatalos dokumentumból az is kiderül, hogy az igénylőknek nyilatkozniuk kell, hogy BTC-t vagy BCH-t akarnak-e kapni.
A visszafizetési tervek már 2021-ben megszülettek, a tőzsdéről ellopott 850 ezer bitcoinból viszont csak 150 ezer van meg, így a felhasználóknak azon kell osztozniuk.

Olvastad már? A Merge után nem támogatja az Ethereumot az Antpool

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!