Mégsem lesz nagy kiárusítás a MtGox bitcoinjaiból

-

A napokban szárnyra kapott a pletyka, hogy a MtGox tőzsde károsultjai vélhetően egyben a piacra öntik majd a visszakapott bitcoinjaikat, hatalmas áresést okozva ezzel.
A kriptoközösség egyik ismertebb tagja, Eric Wall eloszlatta ezeket a pletykákat, elmondva, hogy a felszámolóbiztosoknak még az infrastruktúra sincs meg, hogy egyáltalán elkezdhessék kiosztani a coinokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Wall megosztotta, hogy ő is a károsultak közé tartozik, így közelről követi az eseményeket, ezért is állítja biztosra, hogy a kiárusítástól nem kell félni.
Jelen állás szerint még az a felület is hiányzik, ahol a károsultak megadhatnák a BTC és BCH címeiket, amelyekre a visszautalt coinokat várják.
Wall elmondása alapján az infrastruktúra egyáltalán nem működik még, a tőzsde ráadásul még ütemtervet sem osztott meg, hogy egyáltalán mikor várható a tranzakciók megkezdése, és a coinok visszafizetése.
Ráadásul egyelőre úgy tudják, hogy a kifizetések több körben lesznek lebonyolítva, ezért is alaptalan a félelem, hogy ezernyi coin kerül a piacra, egyszerre.
Így az is felmerülhet Wall részéről, hogy a jelenlegi piaci körülményeket figyelembe véve inkább vásárolna, nem pedig eladna. Egy másik felhasználó ráadásul tweetelt is arról, hogy a kifizetéseket ismét elhalasztották.


Marschall Hayner, egy másik hitelező szintén megerősítette, hogy még nem kapták meg a bitcoinjukat. Hayner azt is elmondta, hogy az ismeretségi körében lévő károsultak nagy része egyáltalán nem tervezi, hogy eladja a visszakerült coinokat.
Júliusban Nobuaki Kobayashi, a felszámolást és a rehabilitációt intéző megbízott megerősítette, hogy a tőzsde felkészül a károsultaknak való kifizetésre.
A tőzsde által kiadott hivatalos dokumentumból az is kiderül, hogy az igénylőknek nyilatkozniuk kell, hogy BTC-t vagy BCH-t akarnak-e kapni.
A visszafizetési tervek már 2021-ben megszülettek, a tőzsdéről ellopott 850 ezer bitcoinból viszont csak 150 ezer van meg, így a felhasználóknak azon kell osztozniuk.

Olvastad már? A Merge után nem támogatja az Ethereumot az Antpool

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!