Egyre nagyobb a verseny a bitcoin-bányászok között

-

Január óta a legnagyobb pozitív értékű nehézségi igazítás jön a Bitcoin hálózatára. Ezzel a bányászati nehézség újabb csúcsértéket fog elérni, azaz minden eddiginél nagyobb a hálózatra fordított erőforrások mértéke.
Az árfolyam az utóbbi időben gyengélkedik, a hálózati fundamentumokat ez viszont egyáltalán nem hatja meg, és augusztus hónap most nagyon erősen teljesít.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mind a nehézség, mind a hálózati hashráta komoly emelkedést mutat, ez rávilágít, hogy a bányászok hosszú távon elkötelezettek a Bitcoin sikerét illetően.
Azt is egyértelmű viszont, hogy a bányászok rövid távon most alacsonyabb profittal kénytelenek beérni.
Augusztus 31-én történik meg az aktuális nehézségi igazítás, és a becslések alapján 9,26%-os emelkedés várható, amely következtében minden idők legnagyobb nehézségét láthatjuk majd. A bányászok közötti verseny egyértelmű.
Legutóbb idén januárban emelkedett hasonló mértékben a nehézség, akkor 9,32%-os növekedést láthattunk. 2021 augusztusában pedig ennél is nagyobb, 13,24%-os pozitív igazítás lépett életbe a hálózaton.
A teljes hashrááta jelenleg 221 EH/s érték környékén mozog, éppen csak kicsivel elmaradva az eddigi rekordtól, a 223 EH/s értéktől, amelyet a májusi Terra bedőlés előtt ért el.
A medvepiac ellenére is elmondható, hogy a Bitcoin alapjai szilárdak, ennek köszönhetőek ezek a valamilyen szinten meglepő felugrások.
Egyes elemzők szerint több hashráta jön az USA-ból, és ahogyan Kína esetében is, a nyári hónapok elmúltával ismét emelkedést lehet majd tapasztalni a bányászok aktivitásában.
Forrás: BTC.com

Veszélyes vizeken

A piacok és a gazdaság gyászos kilátásai 2022 hátralévő részére a BTC esetében is nyomot hagynak, de az ilyen események egyértelműen pozitívnak tekinthetők.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Augusztus során az árfolyam közel 13%-kal esett, de a fundamentumok ilyen erőteljes megnyilvánulásai visszahozhatják a piaci szereplők bizalmát.
A Glassnode heti hírlevelében is kitértek erre a jelenségre.

„Továbbra is úgy néz ki, hogy a BTC az alj környékén járhat, a mozgása pedig az eddigi medvepiacokon megszokott mintázatokat követi. Kimondható tehát, hogy a fundamentumok esetén minden egyes pozitív változás jó hírként szerepel a közösségben.”

A cikk írásakor az árfolyam a 20000 dolláros szint környékén mozog, miután az éjszaka folyamán újból benézett ez alá.

Olvastad már? 9 év után 10.000 bitcoin mozgott, félnek a befektetők

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!