Nagyot fejlődik El Zonte a bitcoinnak köszöhetően

-

A salvadori El Zonte városában található Bitcoin Beachet az ország kormánya infrastrukturális fejlesztésekkel támogatja.
A strand azért vált ikonikussá, mert a bitcoint a térségben elsőként, a körforgásos gazdaság kiépítése érdekében fogadták el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek a beruházások arra irányulnak, hogy új létesítményeket építsenek a turisták számára. A beruházások végrehajtásával kapcsolatban Nayib Bukele elnök is nyilatkozott.

„El Zonte sokak számára Bitcoin Beach néven ismert; egy 15 000 négyzetméteres központot fogunk felépíteni, ahol bevásárlóközpont, parkoló, strandklub, tisztítómű lesz, hogy újjáéledjen a térség.”

A Surf City, az El Tunco néven is ismert strand is részesülni fog ezekből a beruházásokból, amelyek a La Libertad régió mellett húzódnak majd.
Ez a Surf City projekt második fázisának része, amelynek célja, hogy stratégiai fejlesztéseket hozzon a területre a turizmus fellendítése érdekében.
A La Libertad régió új utakat is kap, hogy a turisták jobban megközelíthessék a helyszíneket. El Salvador kormánya összesen több mint 203 millió dollárt költ az infrastruktúrára, többek között új vízelvezető rendszerre, hidakra és kerékpárutakra.

„Idén 21 kilométernyi tengerparti autópályát bővítünk négysávossá. És ezt is speciális betonnal fogjuk megtenni, ami drágább, mint az aszfalt, de sokkal tovább tart.”

Bitcoin és szörf a salvadori turizmus kulcsa

Ez a beruházás-sorozat összhangban van azzal, amit a kormány korábban már nyilatkozott arról, hogy a szörf és a bitcoin milyen hatással van a nemzeti turizmus növekedésére.
Egy nemrég kiadott jelentés megerősítette, hogy El Salvador azon országok listáján szerepel, amelyek már visszatornázták a turizmusból származó jövedelmüket a járvány előtti szintre.
Bukele elnök ezt három elemnek tulajdonította: az országban a bandák elleni küzdelemnek, a szörfözésnek és a bitcoinnak.
El Salvador kormányának más tisztviselői is a bitcoint dicsérték, mint a turizmus idei növekedésének katalizátorát.
Áprilisban Morena Valdez, El Salvador turisztikai minisztere kijelentette, hogy a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való elfogadása 30%-kal segítette az ágazat növekedését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Olvastad már? Colorado betiltotta a gázfáklyázást, féltucat kitermelő bányász bitcoint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!