A medvepiac során a címek 62%-a több mint 1 évig őrzik a bitcoint

-

A 2022-es év kedvezőtlennek bizonyult a kriptopiac számára. Az iparág egy hosszú ideje tartó medve trenddel néz szembe, a vezető kriptopénz, a bitcoin, majdnem 70%-kal csökkent a 2021. novemberi ATH-ja óta.
A piaci félelem mégsem tette tönkre a befektetők érdeklődését a Bitcoin iránt. Az adatok azt mutatják, hogy a befektetők több mint fele még a kriptotéli időszakban is megtartja BTC-állományát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A TipRank blokkláncelemző cég által közzétett statisztikák szerint a BTC-címek 62%-a nem adta el a BTC-állományát egy éve vagy annál régebben. Emellett az oldal szeptember 1-jei adatai szerint a befektetők 32%-a adta el BTC-állományát az előző 12 hónap során.
A piac csökkenő tendenciái eladási nyomást hoztak a befektetők körében, amely akkor is folytatódott. A glassnode blokklánckutató friss jelentésében megjegyezte, hogy a tőzsdéken elhelyezett BTC-betétek hétnapos átlagmozgását tekintve azok 2 éves mélypontra, 1.921 BTC-re csökkentek.
Figyelemre méltó, hogy ez a kriptotél felülmúlta a 2017-es és 2019-es vérfürdőket a kriptóárak csökkenésében. Bár a korábbi csökkenő tendenciák a buborék kipukkanása miatt következtek be, a jelenlegi medvés tendenciát makrogazdasági tényezők okozták.
A TerraLuna összeomlása és a Nasdaq 22%-os eladása általában megzavarta a piaci hangulatot. Ezután az amerikai jegybank úgy tűnt, hogy hawkish megközelítésével megfékezi az inflációt, és azóta is emeli a kamatlábakat.
És ahogy a Fed emeli a kamatokat, a piac további eladásokat tapasztal, ami tovább húzza vissza az árfolyamokat.

Bitcoin-árelemzés

A jelenlegi piaci környezetben a Bitcoin nehezen tartja magát a 20.000 dollár feletti szinten. A Fed megjegyzései még mindig nagy aggodalomra adnak okot, ami megállíthatja a BTC-árfolyamokat az ugrásban. A cikk írásakor a BTC árfolyama 20.065 dolláron áll, ami 0,70%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában.
Mindazonáltal a Bitcoin jelenleg a Fed kedvezőtlen megjegyzéseivel összefüggésben navigál az inflációs környezetben.
Júniusban a Fed kamatlábainak megugrása a BTC árfolyamát 20.000 dollár alá taszította, de hamarosan a fellendülés jeleit mutatta, és a BTC a 25.000 dolláros szintet követelte magának.
Alternatívaként a BTC árfolyama továbbra is alacsonyan maradt a Fed legutóbbi tevékenységére reagálva.

Forrás: BTCUSD árdiagram a TradingView.com

Az elemzők továbbra is bullishak a BTC-vel kapcsolatban

Ugyanakkor néhány iparági szakértő a jelenlegi piaci klímában lehetőséget lát a kriptók vásárlására.
Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető nyersanyagstratégája úgy vélekedett, hogy az olyan eszközök, mint a BTC és az arany, az év második felében némi ellenállást és árfolyam-ralit fognak tapasztalni.
McGlone megjegyezte;

„Ha a részvények elgyengülnek, a Bitcoin, az arany és a kötvények uralhatják a 2. félévet. A Bitcoin hajlamossága, hogy felülmúlja a legtöbb kockázati eszközt – és az arany hajlamossága, hogy felülmúlja a legtöbb nyersanyagot, a 2. félévben játszhat fontos szerepet, különösen akkor, ha a részvénypiac továbbra is enged a Federal Reserve jawboningnak.”

Hasonlóképpen, egyesek úgy vélik, hogy a BTC-nek hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy elérje korábbi nyereségét.
A Tallbacken Capital Advisor vezérigazgatója azt jósolta, hogy a Bitcoin árfolyama még több döccenést fog tapasztalni előttünk. Várakozásai szerint a BTC ára a 15.000 dolláros szintet is elérheti, és szerinte a Bitcoin hosszú távú lendülete megingott.

Olvastad már? 14%-ot csökkent a bitcoin ára augusztusban

Forrás: newsbtc.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!