Most tudta meg a Crypto.com, hogy tévedésből 7 millió dollárt adott egy ügyfelének

-

A Crypto.com kriptovalutatőzsde véletlenül átutalt mintegy 7,26 millió dollárt egy ügyfél számlájára, de hét hónapig nem vette észre a hibát. A kriptotőzsde most beperelte az ügyfelet, hogy visszaszerezze az összeget.
A Crypto.com 7 hónappal azután perelte be az ügyfelet, hogy tévedésből több mint 7 millió dollárt utalt át annak számlájára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ausztrál Victoria állam Legfelsőbb Bírósága pénteken mulasztási ítéletet hozott egy olyan ügyben, amelyben a Crypto.com kriptotőzsde véletlenül több mint 10,47 millió AUD$ (7,26 millió dollár) összeget utalt át egy ügyfél számlájára 2021. május 20-án.
A kriptotőzsde nyolc alperes ellen indított keresetet, köztük Thevamanogari Manivel, a Crypto.com ügyfelével szemben, akinek a számlájára tévedésből érkezett a 10,47 millió AUD$. A bírósági dokumentumból kiderül, hogy tavaly májusban:

„Ahelyett, hogy 100 [ausztrál dollár] dollárt térítettek volna vissza, ahogyan azt tervezték, 10.474.143 dollárt utaltak át tévesen … Manivelnek.”

„Rendkívüli módon a felperesek állítólag csak mintegy 7 hónappal később, 2021 decemberének végén vették észre ezt a jelentős hibát” – teszi hozzá a bírósági dokumentum.
A Crypto.com egy 2001 decemberében végzett ellenőrzés során vette észre a hibát, és ezt követően pert indított az ügyfél és a vele kapcsolatban álló felek ellen az átutalt összegek visszaszerzése érdekében.
Az ítélet részletezi, hogy a Manivel 2021 májusában 10.100.000 AUD dollárt folyósított egy másik alperessel közösen vezetett számlára, miután 10,47 millió ausztrál dollárt kapott a Crypto.com-tól. Január 31-én a közös számláról 430 ezer AUD$-ot utalt át a lányának, Raveena Vijiannak.
Manivel állítólag a neki tévesen küldött pénzt egy 1,35 millió dolláros ház megvásárlására használta Melbourne-ben, és a tulajdonjogot átruházta Thilagavathy Gangadoryra, egy másik vádlottra. Gangadory, Manivel Malajziában élő nővére, idén február 21-én lett az ingatlan bejegyzett tulajdonosa.
A Crypto.com márciusban sikertelenül próbálta befagyasztani Gangadory bankszámláit. A pénteki mulasztási ítélet arra kötelezte Gangadoryt, hogy fizessen 1,35 millió dollárt a kriptocégnek, adja el az ingatlant, és fizesse meg a március 1-től az ítélet meghozataláig számított kamatokat.

Olvastad már? Az eurózóna inflációja elérte a 9,1%-os szintet

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!