A bitcoin és az ethereum finanszírozási rátája továbbra is negatív

-

A negatív piaci hangulat miatt a származtatott finanszírozási ráták negatívak maradnak – de ez lehetőséget jelenthet a kereskedők számára.
A Bitcoin és az Ethereum, a piaci tőkeérték alapján a két vezető kriptovaluta finanszírozási rátái továbbra is negatívak a származtatott kereskedők számára, ami egy potenciális rövid távú bika jelzést sugall.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Federal Reserve közelmúltbeli kamatemelései és a politika jövőbeli szigorítására vonatkozó tervek világszerte fokozott nyomást gyakoroltak a piacokra.
Múlt pénteken Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke megismételte, hogy a közeljövőben magasabb kamatlábakkal kívánja ellensúlyozni az inflációt. A piacok májusban élesen reagáltak az inflációs hírekre, és a gazdasági zavarokkal teli nyár közepette lassan új mélypontokat értek el.
A makrogazdasági helyzet a származtatott ügyletek áraiba is begyűrűzött. Ezek olyan szerződések, amelyek értéke egy mögöttes eszköztől vagy eszközcsoporttól függ. A derivatívák árai május óta általában nulla alatt tartják a finanszírozási rátákat.
A finanszírozási ráták a kereskedők közötti időszakos kifizetések, amelyek célja, hogy az örökös határidős szerződés ára közelítsen az index árához, vagy a határidős szerződést alkotó mögöttes kriptóhoz.
Az örökös határidős szerződés olyan megállapodás, amely egy eszköz előre meghatározott áron történő vételére vagy eladására vonatkozik, anélkül, hogy a szerződésen lejárati dátum lenne.
Bár ez technikai jellegűnek tűnhet, a finanszírozási ráták egyik nagy előnye, hogy megmutatják a kereskedők általános hangulatát és azt, hogy hogyan látják a jövőbeli piaci feltételeket.
Ha a finanszírozási ráták negatívak maradnak, az azt jelzi, hogy a kereskedők shortolnak, vagy a piac csökkenésére számítanak. Ha a finanszírozási ráták pozitívak, az azt jelenti, hogy a kereskedők hosszú távon a piac emelkedésére számítanak.
Forrás: CryptoQuant

A CryptoQuant kriptoelemző cég fenti mintadiagramja azt mutatja, hogy a nulla alatti finanszírozási ráták azt jelzik, hogy a legtöbb kereskedő alacsonyabb Bitcoin-szinteket vár, míg a nulla feletti finanszírozási ráták azt mutatják, hogy a kereskedők magasabb jövőbeli árakat várnak.
A negatív finanszírozási ráták azt sugallják, hogy sok piaci kereskedő medvés; ez azonban lehetőséget jelent a határidős kontraktusok potenciális vásárlói számára.

Az ETH finanszírozási ráták történeti grafikonja. Forrás: Coinglass

A finanszírozási ráta változása hatással lehet a piaci hangulatra és a lehetőségekre. A finanszírozási rátát a kamatlábak és a prémiumok alkotják.
Míg a kamatláb gyakran fix, a prémiumot a perpetual futures árfolyam és az indexárfolyam közötti különbség alapján lehet meghatározni.

„A negatív finanszírozási ráta azt jelzi, hogy a perpetualok a jelzőár alatt vannak, ami azt jelenti, hogy a short pozíciók fizetnek a long pozíciókért” olvasható a Binance, a származtatott ügyletek egyik vezető kereskedési tőzsdéjén.

Más szóval, a finanszírozási ráták arra ösztönzik a kereskedőket, hogy prepetual határidős kontraktusokat vásároljanak, amikor az ár alacsonyabb, mint egy eszköz indexára.
A jelenlegi piaci forgatókönyv szerint a shortok (eladók) nagy száma a perpetual piacon a longok (vevők) érdeklődését keltette fel, mivel a Bitcoin és az Ethereum ára a határidős piacon alacsonyabb, mint az indexáruk.
Bár sok short van a piacon, a növekvő prémium keresletet teremtett a longok számára. Ez a kereslet végül rövid távú bika forgatókönyvet hozhat létre, mivel a kereskedők értéket akarnak szerezni az prepetual határidős piacon.
Mivel a piacok továbbra is küzdenek az infláció és a kamatlábak folyamatos fenyegetésével, a shortok valószínűleg dominálni fogják a kereskedők hangulatát. Ez arra fogja kényszeríteni a prémiumokat, hogy a vevők javára legyenek, hogy a finanszírozási kamatlábakat visszaszorítsák a nullához.
A kereskedők csak remélni tudják, hogy a piaci szereplők hajlandóak eléggé kihasználni a folyamatban lévő negatív finanszírozási rátát ahhoz, hogy rövid távú ralit generáljanak a piacon. Ha nem, akkor a határidős piacon valószínűleg folytatódik a finanszírozási kamatlábak jelenlegi trendje.

Olvastad már? Új indokokat hozott Musk a Twitter-üzlet ellen

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!