A bitcoin és az ethereum finanszírozási rátája továbbra is negatív

-

A negatív piaci hangulat miatt a származtatott finanszírozási ráták negatívak maradnak – de ez lehetőséget jelenthet a kereskedők számára.
A Bitcoin és az Ethereum, a piaci tőkeérték alapján a két vezető kriptovaluta finanszírozási rátái továbbra is negatívak a származtatott kereskedők számára, ami egy potenciális rövid távú bika jelzést sugall.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Federal Reserve közelmúltbeli kamatemelései és a politika jövőbeli szigorítására vonatkozó tervek világszerte fokozott nyomást gyakoroltak a piacokra.
Múlt pénteken Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke megismételte, hogy a közeljövőben magasabb kamatlábakkal kívánja ellensúlyozni az inflációt. A piacok májusban élesen reagáltak az inflációs hírekre, és a gazdasági zavarokkal teli nyár közepette lassan új mélypontokat értek el.
A makrogazdasági helyzet a származtatott ügyletek áraiba is begyűrűzött. Ezek olyan szerződések, amelyek értéke egy mögöttes eszköztől vagy eszközcsoporttól függ. A derivatívák árai május óta általában nulla alatt tartják a finanszírozási rátákat.
A finanszírozási ráták a kereskedők közötti időszakos kifizetések, amelyek célja, hogy az örökös határidős szerződés ára közelítsen az index árához, vagy a határidős szerződést alkotó mögöttes kriptóhoz.
Az örökös határidős szerződés olyan megállapodás, amely egy eszköz előre meghatározott áron történő vételére vagy eladására vonatkozik, anélkül, hogy a szerződésen lejárati dátum lenne.
Bár ez technikai jellegűnek tűnhet, a finanszírozási ráták egyik nagy előnye, hogy megmutatják a kereskedők általános hangulatát és azt, hogy hogyan látják a jövőbeli piaci feltételeket.
Ha a finanszírozási ráták negatívak maradnak, az azt jelzi, hogy a kereskedők shortolnak, vagy a piac csökkenésére számítanak. Ha a finanszírozási ráták pozitívak, az azt jelenti, hogy a kereskedők hosszú távon a piac emelkedésére számítanak.
Forrás: CryptoQuant

A CryptoQuant kriptoelemző cég fenti mintadiagramja azt mutatja, hogy a nulla alatti finanszírozási ráták azt jelzik, hogy a legtöbb kereskedő alacsonyabb Bitcoin-szinteket vár, míg a nulla feletti finanszírozási ráták azt mutatják, hogy a kereskedők magasabb jövőbeli árakat várnak.
A negatív finanszírozási ráták azt sugallják, hogy sok piaci kereskedő medvés; ez azonban lehetőséget jelent a határidős kontraktusok potenciális vásárlói számára.

Az ETH finanszírozási ráták történeti grafikonja. Forrás: Coinglass

A finanszírozási ráta változása hatással lehet a piaci hangulatra és a lehetőségekre. A finanszírozási rátát a kamatlábak és a prémiumok alkotják.
Míg a kamatláb gyakran fix, a prémiumot a perpetual futures árfolyam és az indexárfolyam közötti különbség alapján lehet meghatározni.

„A negatív finanszírozási ráta azt jelzi, hogy a perpetualok a jelzőár alatt vannak, ami azt jelenti, hogy a short pozíciók fizetnek a long pozíciókért” olvasható a Binance, a származtatott ügyletek egyik vezető kereskedési tőzsdéjén.

Más szóval, a finanszírozási ráták arra ösztönzik a kereskedőket, hogy prepetual határidős kontraktusokat vásároljanak, amikor az ár alacsonyabb, mint egy eszköz indexára.
A jelenlegi piaci forgatókönyv szerint a shortok (eladók) nagy száma a perpetual piacon a longok (vevők) érdeklődését keltette fel, mivel a Bitcoin és az Ethereum ára a határidős piacon alacsonyabb, mint az indexáruk.
Bár sok short van a piacon, a növekvő prémium keresletet teremtett a longok számára. Ez a kereslet végül rövid távú bika forgatókönyvet hozhat létre, mivel a kereskedők értéket akarnak szerezni az prepetual határidős piacon.
Mivel a piacok továbbra is küzdenek az infláció és a kamatlábak folyamatos fenyegetésével, a shortok valószínűleg dominálni fogják a kereskedők hangulatát. Ez arra fogja kényszeríteni a prémiumokat, hogy a vevők javára legyenek, hogy a finanszírozási kamatlábakat visszaszorítsák a nullához.
A kereskedők csak remélni tudják, hogy a piaci szereplők hajlandóak eléggé kihasználni a folyamatban lévő negatív finanszírozási rátát ahhoz, hogy rövid távú ralit generáljanak a piacon. Ha nem, akkor a határidős piacon valószínűleg folytatódik a finanszírozási kamatlábak jelenlegi trendje.

Olvastad már? Új indokokat hozott Musk a Twitter-üzlet ellen

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!