3 módja a bitcoin és altcoin kereskedésének medvepiac idején

-

A bikapiacon mindenki tud géniuszként kereskedni, de mi a helyzet a medvepiacon?
A piacok most ijesztőek, és bár a helyzet valószínűleg romlani fog, ez nem jelenti azt, hogy a befektetőknek ki kell ülniük, és a pálya széléről kell figyelniük. Sőt, a történelem bebizonyította, hogy a bitcoin (BTC) vásárlásának egyik legjobb időszaka az, amikor senki sem beszél a bitcoinról.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emlékszel a 2018-2020-as kriptotélre? Én emlékszem. Szinte senki, beleértve a mainstream médiát is, nem beszélt a kriptóról sem pozitív, sem negatív értelemben. Ez volt az elhúzódó lejtmenet és a hosszan tartó oldalazás ideje, amikor az okos befektetők felhalmoztak a következő bika trendre készülve.
Természetesen senki sem tudta, hogy „mikor” fog bekövetkezni ez a parabolikus előretörés. A példa pusztán azt hivatott szemléltetni, miszerint a kriptó lehet, hogy gondokkal teli piacon van, de még mindig vannak nagyszerű stratégiák a bitcoinba való befektetésre.

Nézzünk meg hármat.
1. Felhalmozás a dollárköltség átlagoláson keresztül

Hasznos, ha az eszközökbe való hosszú távú befektetés során áragnosztikusnak tudunk maradni. Egy áragnosztikus befektető immunis az értékingadozásokra. Azonosít néhány olyan eszközt, amelyben hisz, és folyamatosan növeli a pozícióit.
Ha a projekt jó fundamentumokkal, erős, aktív felhasználási esettel és egészséges hálózattal rendelkezik, akkor több értelme van csak dollárköltség-átlaggal (DCA) beszállni egy pozícióba.
Vegyük például ezt a grafikont, amely a bitcoin DCA-ját mutatja be:

A heti dollárköltség-átlagolás eredményei a bitcoin esetében. Forrás: B: DCA.BTC

Azok a befektetők, akik két éven keresztül heti 50 dollárért vásároltak automatikusan BTC-t két éven keresztül, ma is nyereségesek, és a DCA segítségével nincs szükség kereskedésre, grafikonok figyelésére, vagy a kereskedéssel járó érzelmi stressznek való kitételre.

2. Kereskedj a trenddel, és menj rá a szélsőséges mélypontokra

Az állandó, ésszerű méretű dollárköltség-átlagolás mellett a befektetőknek néhány tonna száraz lőporból álló haditárat kellene felépíteniük, és csak ülniük kellene, várva a generációs vételi lehetőségekre.
A piacra való belépés, amikor az mélyen túladott, és minden mérőszám extrém helyzetben van, általában jó hely a spot longok nyitására, de a száraz puskapor kevesebb mint 20%-ával.
Amikor az eszközök és az ármutatók két vagy több standard eltéréssel távolodnak a normától, itt az ideje, hogy elkezdjünk körülnézni. Néhány kereskedő háromnapos vagy heti időkeretre nagyít, hogy megnézze, mikor korrigálnak az eszközök magasabb időkeretbeli támaszszintekre vagy korábbi történelmi csúcsokra.

200 hetes mozgóátlag hőtérkép a Bitcoin számára. Forrás: LookIntoBitcoin

Mások azt figyelik, hogy az árfolyam a kulcsfontosságú mozgóátlagokat, például a 118 DMA-t, a 200 WMA-t és a 200 DMA-t visszafordítja a támaszra.
Az on-chain fanatikusok jellemzően a Puell Multiple, az MVRV Score, a Bitcoin Pi indikátor vagy a Realized Price indikátor alapján figyelik, hogy mikor érik el a szélsőséges többéves mélypontokat mint a vételi időpontok jelét.
Akárhogy is, a spot longok megnyitása extrém eladások során általában jó swing trade-nek vagy akár egy többéves long pozíció belépési pontjának bizonyul.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

3. Ne csinálj semmit, amíg a trend meg nem változik

Medvepiac idején nehéz kereskedni, és a tőke és a portfólió megőrzése a legfontosabb prioritások. Ezért egyes befektetők számára az a legjobb, ha egyszerűen megvárják a trendváltás megerősítését.
Ahogy a mondás tartja, „a trend a barátod”. Mindenki zseni és kiváló kereskedő egy bikapiac alatt, így ha ez veled is így volt, akkor várj a következő bikapiaci trendre, és akkor légy újra boldog-boldogtalan zseni.
A csökkenő trendek, a konszolidáció és a medvepiacok hírhedtek arról, hogy feldarabolják a kereskedőket és csökkentik a portfólió méretét, ezért nem bölcs dolog a trend ellen kereskedni, kivéve, ha valaki rendelkezik egy PNL pozitív módszerrel a medve trendek alatti kereskedésre és némi készséggel a shortolásban.
A kriptobefektetők számára fontos, hogy ne éljenek vákuumban, és tartsák szemmel a részvénypiacokat. A kriptokereskedők hajlamosak csak a kriptopiacokra koncentrálni, és ez hiba, mert a részvénypiacok, a BTC és az ETH árai erős korrelációt mutattak az elmúlt két évben.
Az általad választott chartkészítő programcsomagban bölcs dolog lenne az S&P 500, a Dow Jones vagy a Nasdaq grafikonját a BTC vagy az ETH napi grafikonja mellett nézegetni.

Bitcoin-korreláció a részvénypiacokkal. Forrás: TheBlock

A legutóbbi trendfordulóban a BTC árfolyammozgása volt az első hírvivője annak, hogy az Egyesült Államok jegybankja felerősítette kamatemelési szándékát.
A bitcoin négyórás és napi árfolyamgrafikonjain megjelenő apró mozgások könnyen félrevezethetnek, és könnyen becsábíthatnak néhány komoly pozícióba, arra a meggyőződésre alapozva, hogy a BTC a fordulat küszöbén áll.
A legnagyobb részvényindexek piaci szerkezetének és árfolyamának figyelése döntő betekintést nyújt a bitcoin által esetlegesen mutatott bullish vagy bearish trend erősségébe és időtartamába.

Olvastad már? A medvepiac során a címek 62%-a több mint 1 évig őrzik a bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!