Újabb árfolyamaljat jelez a bálnák aktivitása

-

Az eddigi medvepiacok során a hegymenet előtt a bálnák nagy arányban küldtek bitcoint a különböző derivatíva tőzsdékre.
Egy elemző rámutatott, hogy most is megfigyelhető ugyanez a tendencia, és ez egyfajta klasszikus indikátorként is értelmezhető. Júniusban volt utoljára ennyire alacsonyan az árfolyam, a CryptoQuant elemzői pedig rámutattak, hogy a bálnák most mozgolódni kezdtek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Quicktake néven futó heti jelentésükben a piaci kilátásokról beszéltek, és ennek során került szóba, hogy ez a típusú mozgás megfigyelhető volt a korábbi árfolyamaljak esetén is.
A tranzakciók adatainak elemzéséből kiderül, hogy jelentős mértékben nőtt az aktivitás a spot és a derivatíva tőzsdék között küldés tekintetében. A bálnák vélhetően határidős kötéseket terveznek, így fedezve a spot piaci pozícióikat a veszteségek ellen.

„Tipikusnak mondható az árfolyamaljak esetén, hogy a spot tőzsdékről a derivatíva tőzsdékre irányuló tranzakciókban kiugrást tapasztalunk. Most is pontosan ez történik.”

A jelenség már korábban elkezdett formát önteni, és nem csak a BTC esetében. Az ETH közeledő frissítése miatt szintén növekvő beutalás látható a tőzsdék esetén, szembemenve ezzel a BTC piaci trendjével.

„Az a feltevésünk, hogy a bálnák határidős ügyleteket kötnek, hogy így fedezzék a spot piacokon esetlegesen felmerülő veszteségeiket, amelyeket az árfolyam esése okoz.  Fontos figyelembe venni, hogy már hónapok óta az ETH vezeti úgymond a mezőnyt, vélhetően az Egyesítés körüli felhajtás miatt. Ennek viszont nemsokára vége szakad, és ez hatással lehet majd a teljes kriptopiacra.”

Forrás: CryptoQuant
Sokan kiszállnak a piacról

Egy másik adatelemző csapat, a Whalemap nemrégiben osztotta meg, hogy egy 5000 BTC-s, 2013 óta mozdulatlan készlet is hamarosan a piacra kerülhet. Az utóbbi hetekben ez az adag, kilenc évnyi hibernáció után több tranzakció segítségével lett továbbküldve a hálózaton, egyelőre ismeretlen céllal.


A Whalemap kiemelte, hogy korábban az ilyen nagy mértékű tranzakciók szintén az akkumulációs fázisra voltak jellemzőek, amelyek az emelkedéseket előzték meg.

Olvastad már? A brazil adóhatóság rekordszámú kriptovaluta-nyilatkozatot regisztrált

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!