Újabb árfolyamaljat jelez a bálnák aktivitása

-

Az eddigi medvepiacok során a hegymenet előtt a bálnák nagy arányban küldtek bitcoint a különböző derivatíva tőzsdékre.
Egy elemző rámutatott, hogy most is megfigyelhető ugyanez a tendencia, és ez egyfajta klasszikus indikátorként is értelmezhető. Júniusban volt utoljára ennyire alacsonyan az árfolyam, a CryptoQuant elemzői pedig rámutattak, hogy a bálnák most mozgolódni kezdtek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Quicktake néven futó heti jelentésükben a piaci kilátásokról beszéltek, és ennek során került szóba, hogy ez a típusú mozgás megfigyelhető volt a korábbi árfolyamaljak esetén is.
A tranzakciók adatainak elemzéséből kiderül, hogy jelentős mértékben nőtt az aktivitás a spot és a derivatíva tőzsdék között küldés tekintetében. A bálnák vélhetően határidős kötéseket terveznek, így fedezve a spot piaci pozícióikat a veszteségek ellen.

„Tipikusnak mondható az árfolyamaljak esetén, hogy a spot tőzsdékről a derivatíva tőzsdékre irányuló tranzakciókban kiugrást tapasztalunk. Most is pontosan ez történik.”

A jelenség már korábban elkezdett formát önteni, és nem csak a BTC esetében. Az ETH közeledő frissítése miatt szintén növekvő beutalás látható a tőzsdék esetén, szembemenve ezzel a BTC piaci trendjével.

„Az a feltevésünk, hogy a bálnák határidős ügyleteket kötnek, hogy így fedezzék a spot piacokon esetlegesen felmerülő veszteségeiket, amelyeket az árfolyam esése okoz.  Fontos figyelembe venni, hogy már hónapok óta az ETH vezeti úgymond a mezőnyt, vélhetően az Egyesítés körüli felhajtás miatt. Ennek viszont nemsokára vége szakad, és ez hatással lehet majd a teljes kriptopiacra.”

Forrás: CryptoQuant
Sokan kiszállnak a piacról

Egy másik adatelemző csapat, a Whalemap nemrégiben osztotta meg, hogy egy 5000 BTC-s, 2013 óta mozdulatlan készlet is hamarosan a piacra kerülhet. Az utóbbi hetekben ez az adag, kilenc évnyi hibernáció után több tranzakció segítségével lett továbbküldve a hálózaton, egyelőre ismeretlen céllal.


A Whalemap kiemelte, hogy korábban az ilyen nagy mértékű tranzakciók szintén az akkumulációs fázisra voltak jellemzőek, amelyek az emelkedéseket előzték meg.

Olvastad már? A brazil adóhatóság rekordszámú kriptovaluta-nyilatkozatot regisztrált

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!