A brazil adóhatóság rekordszámú kriptovaluta-nyilatkozatot regisztrált

-

A brazil adóhatóság (RFB) nyilvánosságra hozta a július hónapra vonatkozó számait a kriptopénz-kimutatások tekintetében.
Több mint egymillió brazil vallott be kriptovalutát a hónapban, ez új rekordot jelent. Emellett a kriptovalutával rendelkező nők száma is emelkedett ebben az időszakban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A brazil törvények előírják, hogy minden kriptopénz-tulajdonosnak jelentenie kell az intézménynek az adatait, még akkor is, ha a kereskedés nem központi tőzsdéken keresztül történik.
Ez biztosítja a szervezet számára az ilyen kimutatások rendszeres közzétételéhez szükséges információkat.
Ehhez képest 2022 májusában mindössze 365 000 állampolgár jelentette kriptopénzállományát és tranzakcióit az RFB-nek.
Ez a szám júniusban közel 800 000-re emelkedett, majd júliusban szintén több mint 50%-kal nőtt. Az augusztusi számokat még nem állították össze.
A statisztikák azt is jelzik, hogy a nők egyre aktívabban használják a kriptovalutákat az országban.
A bemutatott adatok szerint a nők által végrehajtott kriptotranzakciók száma 4%-kal nőtt, és ez a csoport a július hónapban végrehajtott tranzakciók közel 20%-áért volt felelős.
A brazil adóhatóság adatai betekintést nyújtottak abba is, hogy mely kriptovaluták voltak a legnépszerűbbek. Júliusban a legtöbb kriptovaluta-ügyletet bitcoinnal bonyolították, közel 3 millió műveletet regisztrálva.
A legtöbb értéket mozgató ügyletek azonban a Tether dollárhoz kötött stabilcoinját, az USDT-t használták. Az ezzel a kriptopénzeszközzel mozgatott összérték négyszer nagyobb volt, mint amit a bitcoinnal mozgattak.
A kriptovaluták népszerűsége tavaly óta egyre nő az országban, a Brazil Központi Bank jelentése szerint a polgárok 2021 elejétől októberig több mint 4 milliárd dollár értékben vásároltak kriptovalutát.
Azonban még a kriptók használatának és népszerűségének ilyen mértékű növekedése ellenére sem hagyták jóvá a megfelelő szabályozási keretet.
A brazil kongresszus nem fogadta el a tavaly benyújtott kriptopénz-törvénytervezetet, mivel az októberben esedékes elnök- és parlamenti választások közelsége miatt elhalasztották annak megvitatását és megszavazását.

Olvastad már? Musk és CZ szerint a Twitter-kommentek 90%-át botok írják

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!