A brazil adóhatóság rekordszámú kriptovaluta-nyilatkozatot regisztrált

-

A brazil adóhatóság (RFB) nyilvánosságra hozta a július hónapra vonatkozó számait a kriptopénz-kimutatások tekintetében.
Több mint egymillió brazil vallott be kriptovalutát a hónapban, ez új rekordot jelent. Emellett a kriptovalutával rendelkező nők száma is emelkedett ebben az időszakban.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A brazil törvények előírják, hogy minden kriptopénz-tulajdonosnak jelentenie kell az intézménynek az adatait, még akkor is, ha a kereskedés nem központi tőzsdéken keresztül történik.
Ez biztosítja a szervezet számára az ilyen kimutatások rendszeres közzétételéhez szükséges információkat.
Ehhez képest 2022 májusában mindössze 365 000 állampolgár jelentette kriptopénzállományát és tranzakcióit az RFB-nek.
Ez a szám júniusban közel 800 000-re emelkedett, majd júliusban szintén több mint 50%-kal nőtt. Az augusztusi számokat még nem állították össze.
A statisztikák azt is jelzik, hogy a nők egyre aktívabban használják a kriptovalutákat az országban.
A bemutatott adatok szerint a nők által végrehajtott kriptotranzakciók száma 4%-kal nőtt, és ez a csoport a július hónapban végrehajtott tranzakciók közel 20%-áért volt felelős.
A brazil adóhatóság adatai betekintést nyújtottak abba is, hogy mely kriptovaluták voltak a legnépszerűbbek. Júliusban a legtöbb kriptovaluta-ügyletet bitcoinnal bonyolították, közel 3 millió műveletet regisztrálva.
A legtöbb értéket mozgató ügyletek azonban a Tether dollárhoz kötött stabilcoinját, az USDT-t használták. Az ezzel a kriptopénzeszközzel mozgatott összérték négyszer nagyobb volt, mint amit a bitcoinnal mozgattak.
A kriptovaluták népszerűsége tavaly óta egyre nő az országban, a Brazil Központi Bank jelentése szerint a polgárok 2021 elejétől októberig több mint 4 milliárd dollár értékben vásároltak kriptovalutát.
Azonban még a kriptók használatának és népszerűségének ilyen mértékű növekedése ellenére sem hagyták jóvá a megfelelő szabályozási keretet.
A brazil kongresszus nem fogadta el a tavaly benyújtott kriptopénz-törvénytervezetet, mivel az októberben esedékes elnök- és parlamenti választások közelsége miatt elhalasztották annak megvitatását és megszavazását.

Olvastad már? Musk és CZ szerint a Twitter-kommentek 90%-át botok írják

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!