Mi lesz az ETH-bányászokkal a PoS-váltás után?

-

A kriptobányászok alternatív stratégiákat keresnek, ahogy az Ethereum eltávolodik a proof of work-től.
A Hive Blockchain és a Hut 8 Mining Corp. bányászati infrastruktúrával foglalkozó vállalatok ma közleményeket tettek közzé, amelyek részletezik, hogy a vállalkozásuk hogyan tervezi az Ethereum-bányászattó való elfordulást

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogy közeledik az Ethereum-fúzió szeptember közepi ablakának időpontja, az Ethereumon a proof-of-work bányászat utolsó napjai következnek.
Az egyesülési frissítés az Ethereumot egy proof-of-stake rendszerre fogja átállítani, ami arra kényszeríti a bányászokat, hogy újragondolják üzleti modelljeiket.
A Hive, egy tőzsdén jegyzett vállalat, azt tervezi, hogy más blokkláncokat vizsgál meg a bányászati tevékenység folytatásához. A Hut 8 Mining, egy másik nagy bányász, eközben a kriptón kívüli vállalkozásokat fog folytatni.

Új méhek a kaptárban

A proof of work nagy teljesítményű számítógépeket használ bonyolult algoritmusok megoldására, ami nagy mennyiségű energiát igényel.
Ezzel szemben a proof-of-stake olyan hálózati felhasználókon keresztül érvényesíti a tranzakciókat, akiknek nagy mennyiségű tokenjük van.
A számítógépes hardvereket gyártó Hive Blockchain azt mondja, hogy elemezte azokat az alternatív tokeneket, amelyek a grafikus feldolgozó egységeivel (GPU) bányászhatók.
A Hive célja, hogy „6,5 Terahash Ethereum bányászkapacitását az Ethereum Proof of Stake-re való áttérése esetén különböző más GPU-val bányászható érmékre” használja.
A Hive feldolgozási teljesítménye jelentős eredményeket produkál a vállalat számára. Csak augusztusban a Hive Blockchain GPU-jai összesen 3010 ETH termelést eredményeztek. Ez körülbelül 97 ETH-nak (vagy több mint 150.000 dollárnak) felel meg naponta.

Kanadai számítástechnika

A Hut 8 Mining Corp. IT-tanácsadó-szolgáltató eközben más irányba indul el. Nemrég több GPU-t telepített kanadai bányászati létesítményébe, és el fog fordulni a bányászattól.
A proof of work megszüntetése új lehetőségeket hozott a számítástechnikai óriás számára. A vállalat szerint a gépi tanulásra, a mesterséges intelligenciára és az alternatív szolgáltatások nyújtására fog összpontosítani ügyfeleinek.

A Hut 8 Mining augusztusban partnerséget kötött a Zenlayerrel, hogy a felhőszolgáltatót Kanadába hozza. A Zenlayer edge cloud platformját a Hut 8 Mining az ügyfelek számára készült alkalmazások hatékonyabb futtatására fogja használni.

Nincs több bányász?

Júliusban a Decrypt foglalkozott az Ethereum bányászat jövőjével és azzal, hogy a bányászpoolok hamarosan a múlté lehetnek. Az Ethereum bányászpoolok átalakulhatnak, ahogyan a konszenzusmechanizmus is.
Mivel az ETH bányászpoolok az ismeretlenség határán vannak, a stakepoolok lehetnek az érvényesítés és a közösségi erőfeszítések következő új hulláma.
A stake poolok egyesítik az érdekelt felek erőforrásait, hogy a hálózati érvényesítéssel növeljék a jutalom esélyét.
Ami a jelenleg az ETH jutalmakból profitáló egyéni bányászokat illeti, egyszerűen nincs egyszerű válasz a jövőjükre.
Az egyesüléssel az Ethereum az egyik első olyan blokklánc lesz, amely a nagyobb energiahatékonyság érdekében a proof-of-work validációról a proof-of-stake-re áll át, és tovább növeli a bányászat jövőjének bizonytalanságát.
Azok a bányászok, akik a proof of work előnyeit élvezték, valószínűleg háttérbe szorulnak a váltás miatt.

Olvastad már? Az orosz bank beleegyezne a kriptó legalizálásába a határokon átnyúló fizetésekre

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!