Az orosz bank beleegyezne a kriptó legalizálásába a határokon átnyúló fizetésekre

-

Történelmileg ellenezte a kripto fizetési módként való használatának ötletét, de a jelentések szerint az Orosz Bank beleegyezett, hogy a geopolitikai változások miatt engedélyezze a határokon átnyúló kriptós fizetéseket.
Az ország központi bankja, a Bank of Russia állítólag elismerte, hogy a kriptóban történő, határokon átnyúló fizetések elkerülhetetlenek a jelenlegi geopolitikai körülmények között.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az orosz központi bank újragondolta a kriptó szabályozásának megközelítését, és megállapodott a pénzügyminisztériummal a kriptó legalizálásáról a határokon átnyúló fizetésekhez – jelentette a TASZSZ helyi hírügynökség szeptember 5-én.
Alekszej Mojszejev pénzügyminiszter-helyettes állítólag azt mondta, hogy az orosz jegybank és a pénzügyminisztérium arra számít, hogy hamarosan legitimálják a határokon átnyúló kriptós fizetéseket.
Mojszejev felvázolta a helyi kriptoszolgáltatások oroszországi lehetővé tételének fontosságát, megjegyezve, hogy sok orosz külföldi platformokra támaszkodik kriptotárca nyitásakor.

„Ezt Oroszországban kell megtenni, a központi bank által felügyelt szervezetek bevonásával, amelyek kötelesek megfelelni a pénzmosás elleni és az ügyfélismereti követelményeknek” – jelentette ki a tisztviselő.

Az orosz törvényhozók történelmileg ellenezték a kriptovaluták fizetési módként való használatának ötletét. Oroszország 2020-ban elfogadta a „Digitális pénzügyi eszközökről” szóló jelentős kriptotörvényt, amely hivatalosan megtiltotta a kriptovaluták, például a bitcoin (BTC) fizetési célú használatát.
Az Orosz Nemzeti Bank szkeptikusan állt a kriptopénzfizetés ötletéhez, mert meg akarta védeni az orosz rubelt mint az ország egyetlen törvényes fizetőeszközét.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A kriptovaluta-fizetések ötlete az oroszországi nemzeti kereskedelemben 2021 végén merült fel. Akkor Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy „még korai” lenne kriptovalutát használni az olyan energiahordozókkal, mint az olaj és a gáz kereskedelmében.
A helyzet a jelek szerint megváltozott az Oroszország ukrajnai invázióját követő nyugati gazdasági szankciók közepette. Májusban az ipari és kereskedelmi miniszter kijelentette, hogy Oroszország „előbb-utóbb” legalizálni fogja a kriptofizetéseket.
Elvira Nabjullina, az Orosz Nemzeti Bank kormányzója később azt is felvetette, hogy a kriptó használható a határokon átnyúló fizetésekhez, de csak akkor, ha a kriptó nem kerül be az orosz belföldi pénzügyi rendszerbe.
Mojeszjev szerint a központi bank újragondolta az iparág szabályozására vonatkozó megközelítését, „tekintettel arra, hogy a helyzet megváltozott”.
Hozzátette, hogy a tervezett infrastruktúra „túl merev” a kriptovaluták határokon átnyúló elszámolásokban való használatához. „Amit mindenképpen legalizálnunk kell valahogyan” – zárta mondandóját.

Olvastad már? Az FTX felfüggeszti az Ethereum-kereskedést a Merge idejére

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!