Az orosz bank beleegyezne a kriptó legalizálásába a határokon átnyúló fizetésekre

-

Történelmileg ellenezte a kripto fizetési módként való használatának ötletét, de a jelentések szerint az Orosz Bank beleegyezett, hogy a geopolitikai változások miatt engedélyezze a határokon átnyúló kriptós fizetéseket.
Az ország központi bankja, a Bank of Russia állítólag elismerte, hogy a kriptóban történő, határokon átnyúló fizetések elkerülhetetlenek a jelenlegi geopolitikai körülmények között.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az orosz központi bank újragondolta a kriptó szabályozásának megközelítését, és megállapodott a pénzügyminisztériummal a kriptó legalizálásáról a határokon átnyúló fizetésekhez – jelentette a TASZSZ helyi hírügynökség szeptember 5-én.
Alekszej Mojszejev pénzügyminiszter-helyettes állítólag azt mondta, hogy az orosz jegybank és a pénzügyminisztérium arra számít, hogy hamarosan legitimálják a határokon átnyúló kriptós fizetéseket.
Mojszejev felvázolta a helyi kriptoszolgáltatások oroszországi lehetővé tételének fontosságát, megjegyezve, hogy sok orosz külföldi platformokra támaszkodik kriptotárca nyitásakor.

„Ezt Oroszországban kell megtenni, a központi bank által felügyelt szervezetek bevonásával, amelyek kötelesek megfelelni a pénzmosás elleni és az ügyfélismereti követelményeknek” – jelentette ki a tisztviselő.

Az orosz törvényhozók történelmileg ellenezték a kriptovaluták fizetési módként való használatának ötletét. Oroszország 2020-ban elfogadta a „Digitális pénzügyi eszközökről” szóló jelentős kriptotörvényt, amely hivatalosan megtiltotta a kriptovaluták, például a bitcoin (BTC) fizetési célú használatát.
Az Orosz Nemzeti Bank szkeptikusan állt a kriptopénzfizetés ötletéhez, mert meg akarta védeni az orosz rubelt mint az ország egyetlen törvényes fizetőeszközét.

A kriptovaluta-fizetések ötlete az oroszországi nemzeti kereskedelemben 2021 végén merült fel. Akkor Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy „még korai” lenne kriptovalutát használni az olyan energiahordozókkal, mint az olaj és a gáz kereskedelmében.
A helyzet a jelek szerint megváltozott az Oroszország ukrajnai invázióját követő nyugati gazdasági szankciók közepette. Májusban az ipari és kereskedelmi miniszter kijelentette, hogy Oroszország „előbb-utóbb” legalizálni fogja a kriptofizetéseket.
Elvira Nabjullina, az Orosz Nemzeti Bank kormányzója később azt is felvetette, hogy a kriptó használható a határokon átnyúló fizetésekhez, de csak akkor, ha a kriptó nem kerül be az orosz belföldi pénzügyi rendszerbe.
Mojeszjev szerint a központi bank újragondolta az iparág szabályozására vonatkozó megközelítését, „tekintettel arra, hogy a helyzet megváltozott”.
Hozzátette, hogy a tervezett infrastruktúra „túl merev” a kriptovaluták határokon átnyúló elszámolásokban való használatához. „Amit mindenképpen legalizálnunk kell valahogyan” – zárta mondandóját.

Olvastad már? Az FTX felfüggeszti az Ethereum-kereskedést a Merge idejére

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!