Nigériai lehetőségek után kutat a Binance tőzsde

-

A nigériai kormány megbeszélést tartott a Binance kriptotőzsdével, hogy potenciálisan létrehozzanak egy különleges gazdasági övezetet, amelynek célja a blokklánccal kapcsolatos vállalkozások támogatása.
A Nigériai Exportfeldolgozási Zónák Hatóságának (NEPZA) szeptember 2-i bejegyzése szerint a hatóság előzetes tárgyalásokat folytatott a Binance-szel és a Talent City technológiai infrastruktúrával foglalkozó céggel a javasolt digitális városról, amelyet „virtuális szabad zónának” neveznének.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A NEPZA ügyvezető igazgatója, Adesoji Adesugba szerint a javasolt zóna az első lesz Nyugat-Afrikában, és a dubaji speciális gazdasági zónákhoz hasonlóan fog működni, amelyek célja, hogy kripto-barát törvényeket, szabályozásokat és adókedvezményeket biztosítsanak a kripto vállalkozások számára.


Nigériában az egyik legmagasabb a kriptopénzek elfogadottsága világszerte, a Triple A szerint több mint 22 millió kriptotulajdonos van az országban.
Adesugba szerint a zóna segítené Nigéria digitális gazdaságának fejlődését és „bővítené a foglalkoztatási lehetőségeket” a nigériai állampolgárok számára.

„Célunk egy virágzó virtuális szabad zóna létrehozása, hogy kihasználjuk a közel billió dolláros virtuális gazdaság előnyeit a blokkláncokban és a digitális gazdaságban.”

A korai szakaszban lévő tervekről pénteken tárgyaltak a Binance ügyvezető igazgatója, Nadeem Ladki, a Talent City vezérigazgatója, Luqman Edu és a NEPZA igazgatója, Sikiru Lawal Dubajban tartott találkozóján.
Adesugba hozzátette, hogy a lépés Nigéria gazdasági fejlesztési elképzeléseinek a része lenne, azzal a vízióval, hogy tovább ösztönzi a kripto bevezetését a nyugat-afrikai régióban.

„Arra törekszünk, hogy új utakat nyissunk, hogy a Hatóság megbízatásával, a tiszteletreméltó miniszter utasításával és Muhammadu Buhari elnök gazdaságfejlesztési menetrendjével összhangban kiszélesítsük a gazdasági lehetőségeket polgáraink számára.”

A nem megfelelő pénzügyi rendszer és az instabil kormányzati politikák, valamint az infláció miatt a kriptopénzek elterjedése Afrikában az elmúlt években folyamatosan nőtt.
A CoinGecko nemrégiben végzett felmérése szerint a nigériai lakosok a leginkább érdeklődők között vannak, a „cryptocurrency” és  „buy crypto” kifejezésekre többet kerestek, mint a többi 14 vizsgált ország bármelyikében.
Nigéria 2021 októberében elindította az eNaira-t is – az ország első központi banki digitális valutáját (CBDC), amely jelenleg a második fázisban van, és célja a pénzügyi befogadás előmozdítása a banki hozzáféréssel nem rendelkező nigériai polgárok bevonásával.

Olvastad már? Az orosz bank beleegyezne a kriptó legalizálásába a határokon átnyúló fizetésekre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!