Nigériai lehetőségek után kutat a Binance tőzsde

-

A nigériai kormány megbeszélést tartott a Binance kriptotőzsdével, hogy potenciálisan létrehozzanak egy különleges gazdasági övezetet, amelynek célja a blokklánccal kapcsolatos vállalkozások támogatása.
A Nigériai Exportfeldolgozási Zónák Hatóságának (NEPZA) szeptember 2-i bejegyzése szerint a hatóság előzetes tárgyalásokat folytatott a Binance-szel és a Talent City technológiai infrastruktúrával foglalkozó céggel a javasolt digitális városról, amelyet „virtuális szabad zónának” neveznének.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A NEPZA ügyvezető igazgatója, Adesoji Adesugba szerint a javasolt zóna az első lesz Nyugat-Afrikában, és a dubaji speciális gazdasági zónákhoz hasonlóan fog működni, amelyek célja, hogy kripto-barát törvényeket, szabályozásokat és adókedvezményeket biztosítsanak a kripto vállalkozások számára.


Nigériában az egyik legmagasabb a kriptopénzek elfogadottsága világszerte, a Triple A szerint több mint 22 millió kriptotulajdonos van az országban.
Adesugba szerint a zóna segítené Nigéria digitális gazdaságának fejlődését és „bővítené a foglalkoztatási lehetőségeket” a nigériai állampolgárok számára.

„Célunk egy virágzó virtuális szabad zóna létrehozása, hogy kihasználjuk a közel billió dolláros virtuális gazdaság előnyeit a blokkláncokban és a digitális gazdaságban.”

A korai szakaszban lévő tervekről pénteken tárgyaltak a Binance ügyvezető igazgatója, Nadeem Ladki, a Talent City vezérigazgatója, Luqman Edu és a NEPZA igazgatója, Sikiru Lawal Dubajban tartott találkozóján.
Adesugba hozzátette, hogy a lépés Nigéria gazdasági fejlesztési elképzeléseinek a része lenne, azzal a vízióval, hogy tovább ösztönzi a kripto bevezetését a nyugat-afrikai régióban.

„Arra törekszünk, hogy új utakat nyissunk, hogy a Hatóság megbízatásával, a tiszteletreméltó miniszter utasításával és Muhammadu Buhari elnök gazdaságfejlesztési menetrendjével összhangban kiszélesítsük a gazdasági lehetőségeket polgáraink számára.”

A nem megfelelő pénzügyi rendszer és az instabil kormányzati politikák, valamint az infláció miatt a kriptopénzek elterjedése Afrikában az elmúlt években folyamatosan nőtt.
A CoinGecko nemrégiben végzett felmérése szerint a nigériai lakosok a leginkább érdeklődők között vannak, a „cryptocurrency” és  „buy crypto” kifejezésekre többet kerestek, mint a többi 14 vizsgált ország bármelyikében.
Nigéria 2021 októberében elindította az eNaira-t is – az ország első központi banki digitális valutáját (CBDC), amely jelenleg a második fázisban van, és célja a pénzügyi befogadás előmozdítása a banki hozzáféréssel nem rendelkező nigériai polgárok bevonásával.

Olvastad már? Az orosz bank beleegyezne a kriptó legalizálásába a határokon átnyúló fizetésekre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!