780 millió dollárnyi befektetést kapott a kínai metaverzumos szektor

-

A várakozások szerint a metaverzum, mint üzletág, 2030-ra akár 5,8 billió dolláros szektorrá nőhet.
Kínában a jelentések szerint jelenleg több, mint 160 ezer vállalkozás működik, amely ilyen téren aktív, és 20 tartomány illetve város hivatalosan is támogatja a területen zajló fejlesztéseket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szektor összesen 780 millió dollárnyi befektetői tőkét kapott eddig. A helyi média információi szerint így összesen 5,46 milliárd jüannak megfelelő összegből fejleszthetnek a cégek.
A piaci előrejelzések alapján a kínai metaverzumos szektor részesedése 2030-ra elérheti az 5,8 billió dollárt, és két nagy céget nevez meg név szerint.
Az internetes óriás Tencent, és Kína egyik vezető játékfejlesztő cége, a Netease Yaotai szoros versenyben vannak egymással, és azon dolgoznak, hogy a fejlesztéseikkel úttörőként vonuljanak be a metaverzumba.
A Tencent a jelenlegi információk szerint elsősorban a mesterséges intelligenciára fókuszál, azt akarják a való világbeli gazdaságba integrálni.
A Netease viszont inkább a játékok irányából közelíti meg a dolgokat, és az MI rendszereket úgy alkalmazná, hogy növelje a virtuális valóságokkal létesíthető kapcsolatok számát.
A Tencent egyik igazgatóhelyettese, Wu Yunsheng is nyilatkozott ebben a kérdésben, részletezve a vállalat céljait és elképzeléseit.

A technológia felhasználása tekintetében nem nagyon különböztetünk meg lakossági és üzleti célt. A metaverzumos megoldásaink egyaránt használhatók a vállalati világban, az üzleti szférában, és a fogyasztói, vásárlói céllal indult metaverzumokban is. Nem is nagyon rangsoroljuk így a szolgáltatásainkat, hiszen igazából úgyis csak az számít, hogy a megoldásain hogyan tudják megkönnyíteni az emberek életét, mint tudunk nekik adni.”

A Netease némileg különböző módon gondolkodik erről, Liu Bai, az egyik vezető úgy fogalmazott, hogy a cégnek rengeteg eltérő forgatókönyve van, amelyek mentén terveznek.
Emellett akár 100 különböző, úgymond személyre szabott megoldáson dolgoznak már jelenleg is. Bai szerint ráadásul fontos, hogy a metaverzumos projekteken belül is vannak kiemelt területek.

„Szerintünk a legfontosabb a kutatás és a fejlesztés, a termékfejlesztés, és a művészeti, dizájn részleg.”

Olvastad már? David Rubenstein milliárdos bullish a kriptót illetően

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!