Csalást színlelt, hogy megleckéztesse a kriptobefektetőket

-

A kripto Twitter felhasználó FatManTerra elmagyarázta, hogy a hamis befektetési sémát arra használták, hogy megleckéztessék az embereket, hogy ne fektessenek vakon olyan kriptosémákba, amelyeket influencerek reklámoznak.
FatManTerra kriptoinfluencer azt állítja, hogy több mint 100.000 dollár értékű bitcoint (BTC) gyűjtött össze kriptobefektetőktől egy befektetési rendszerben, amelyről később kiderült, hogy hamis.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptokutató elmondta, hogy a hamis befektetési programot kísérletképpen hozta létre, és azért, hogy megleckéztesse az embereket azzal kapcsolatban, hogy ne kövessék vakon az influencerek befektetési tanácsait.
A Twitteren mintegy 101.100 követője van, és leginkább arról ismert, hogy a Terra korábbi támogatója, aki most aktívan felszólal a projekt és az alapító Do Kwon ellen, miután az májusban 40 milliárd dollár értékben összeomlott.
Egy szeptember 5-i tweetben FatManTerra azt mondta követőinek, hogy „hozzáférést kapott egy meg nem nevezett alaptól egy magas hozamú BTC-farmhoz”, és azt mondta, hogy az emberek üzenetet küldhetnek neki, ha be akarnak szállni a hozamgazdálkodási lehetőségbe.
„Kimaxoltam, amit tudtam, így maradt egy kis maradék allokáció, és gondoltam, továbbadom – elsőbbséget kapnak az UST áldozatai. DM a további részletekért, ha érdekel” – írta.
Bár a posztra rengeteg negatív reakció érkezett az emberektől, akik átverésnek nevezték, FatMan elmondta, hogy így is több mint 100.000 dollár értékű BTC-t sikerült összegyűjtenie az első posztból a Twitteren és a Discordon két óra alatt.
Egy szeptember 6-i tweetben FatManTerra elárulta, hogy a befektetési terv végig hamis volt, és „figyelemfelkeltő kampánynak” nevezte, hogy megmutassa, milyen könnyű átverni az embereket a kriptóban egyszerű hívószavakkal és nagy befektetési hozamokat ígérve.

„Miközben rengeteg buzzwordot használtam, és nagyon meggyőző színjátékot adtam elő minden platformon, ügyeltem arra, hogy a befektetési részleteket szándékosan homályban tartsam – nem neveztem meg az alapot & nem írtam le a kereskedés menetét – senki sem tudta, honnan származik a hozam. De az emberek mégis befektettek.”

„Egyértelmű, határozott üzenetet szeretnék küldeni mindenkinek a kriptovilágban – bárki, aki ingyen pénzt kínál, hazudik. Egyszerűen nem létezik. A kedvenc influencered, aki gyors pénzzel való kereskedési coachingot ad el neked, vagy arany befektetési lehetőséget kínál, átver” – tette hozzá.


FatManTerra azt állítja, hogy mostanra az összes pénzt visszafizette, és megismételte, hogy „ingyenes ebédek nem léteznek”.
Az influencerek állítólagos átverések népszerűsítésének gondolata az utóbbi időben sokat szerepelt a hírekben: a YouTuber Ben Armstrong (BitBoy Crypto) a múlt hónapban jogi lépéseket tett a tartalomkészítő Atozy ellen, mert azzal vádolta, hogy kétes tokeneket népszerűsített a közönségének, bár azóta visszavonta a keresetet.
FatManTerra azt is kijelentette, hogy a hamis alapokat tartalmazó posztját a Lady of Crypto Twitter-fiókja ihlette, amelyet azzal vádoltak, hogy megkérdőjelezhető befektetési konstrukciókat árult 257.500 követőjének.

Olvastad már? Az FTX felfüggeszti az Ethereum-kereskedést a Merge idejére

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

3 kriptó 1 dollár alatti áron 100-szoros megtérülésért: (ADA), Notcoin (NOT), és az ETFSwap (ETFS)

Vendégbejegyzés A bikafutás mindig lehetőséget kínál a kripto befektetők számára, hogy életre szóló nyereséget érjenek el. A forgatagban az ETFSwap (ETFS), a Cardano (ADA) és a Notcoin...

Mikor kezdődik az altcoin szezon? Michaël Van de Poppe elemző jóslata

Az elemzők az altcoinszezon lehetséges kezdetéről szóló spekulációktól pezsegnek, amit az altcoinok teljes piaci kapitalizációjának közelmúltbeli megugrása táplál. Ebben a rohamban az Ethereum áll az élen,...

Decentralizált álmok: Hogyan építi a kripto az online szerencsejáték jövőjét?

Vendégbejegyzés Az egyetlen út előre vezet - az iGaming iparágba belépve a kriptovaluták végérvényesen megváltoztatták azt. A szerencsejáték-szervezők még mindig „felfedezik a terepet"; azonban a kriptót integráló...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 05.27

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) 28,7%-os heti emelkedést tapasztalt az Ethereum ETF jóváhagyását követően, az 1,00,000 új felhasználóval, aki birtokolja az eszközt, az ARB hajlamos folytatni...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!