Az ENS címek lettek a legnépszerűbb NFT-k a piacon

-

Az ENS domainek az OpenSea hétnapos grafikonjának élére kerültek a kereskedési volumen tekintetében.
Az Ethereum Name Service domain nevek így megelőzték a Bored Ape Yacht Club kollekciót, mint a legtöbbet kereskedett eszközt az NFT piactéren, az OpenSea-n az elmúlt hét napban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A piac adatai szerint az Ethereum domain NFT-k heti forgalma a cikk írásakor meghaladta a 2249 ethert, megelőzve az RTFKT Clone X-et 1,992 ETH-val és a Bored Ape Yacht Clubot 1,777 ETH-val.
Az ENS domainek egy elosztott, nyílt és bővíthető elnevezési rendszer az Ethereum blokkláncon, hasonlóan a web-címekhez, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy kriptocímhez tartozó kulcsok hosszú karaktersorát egyetlen ENS domainné alakítsák, mint például „vitalik.eth”.
Ez leegyszerűsíti a hosszú tárcacímek másolásának és beillesztésének bonyolultságát a kriptók küldéséhez és fogadásához, mivel a felhasználóknak csak a domainnevüket kell megosztaniuk, mint bármely más közönséges címet.
Ezeket a domainneveket NFT-k formájában lehet vásárolni, eladni és kereskedni a felhasználók között.
Az ENS kereskedési volumenének közelmúltbeli megugrása miatt az ENS tokenek átlagára 167%-kal 0,3895 ETH-ra, azaz a cikk írásakor 641 dollárra nőtt, míg a napi forgalom 120,7 ETH-ról 1044,6 ETH-ra, majdnem tízszeresére emelkedett.
Jelenleg több mint 2 millió ENS tétel van az OpenSea-n, több mint 508 000 tulajdonos között, az összes eladás pedig most 2682 eladott tokennél tart.

Az OpenSea szerint a legdrágább ENS domain nevek közé tartozik a 000.eth, amelyet 300 ETH-ért vásároltak, és 5000 ETH-ért árulnak, valamint az opensea.eth, crypto.eth, google.eth és nike.eth.
A szeptemberi erős kezdés a lenyűgöző augusztusi ENS értékesítési hónapot követi, amelyben több mint 300 000 új „.eth” regisztrációt és 2744 ETH havi bevételt regisztráltak, ami a harmadik legmagasabb hónap az ENS 2018-as alapítása óta.


Az ENS domainnév iránti kereslet megugrása alig több mint egy héttel az Ethereum Merge tervezett időpontja előtt következett be, amely a tervek szerint szeptember 15-e körül zajlik majd le.
Vasárnap Vitalik Buterin megkérdezte 4,2 millió követőjét, hogy egy ötbetűs ENS domainnévnek milyen áron kellene elkelnie 100 év múlva.


A felmérés szerint a 91 130 szavazó 49,8%-a a „100 dollár alatti” opciót választotta, míg a szavazók 18,9%-a úgy vélte, hogy a „10 000 dollár vagy annál több” tekinthető méltányos árnak.
Az OpenSea szerint egy ENS domain átlagos ára 0,3207 ETH, azaz 533,71 dollár.

Olvastad már? 780 millió dollárnyi befektetést kapott a kínai metaverzumos szektor

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!