Az ENS címek lettek a legnépszerűbb NFT-k a piacon

-

Az ENS domainek az OpenSea hétnapos grafikonjának élére kerültek a kereskedési volumen tekintetében.
Az Ethereum Name Service domain nevek így megelőzték a Bored Ape Yacht Club kollekciót, mint a legtöbbet kereskedett eszközt az NFT piactéren, az OpenSea-n az elmúlt hét napban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A piac adatai szerint az Ethereum domain NFT-k heti forgalma a cikk írásakor meghaladta a 2249 ethert, megelőzve az RTFKT Clone X-et 1,992 ETH-val és a Bored Ape Yacht Clubot 1,777 ETH-val.
Az ENS domainek egy elosztott, nyílt és bővíthető elnevezési rendszer az Ethereum blokkláncon, hasonlóan a web-címekhez, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy kriptocímhez tartozó kulcsok hosszú karaktersorát egyetlen ENS domainné alakítsák, mint például „vitalik.eth”.
Ez leegyszerűsíti a hosszú tárcacímek másolásának és beillesztésének bonyolultságát a kriptók küldéséhez és fogadásához, mivel a felhasználóknak csak a domainnevüket kell megosztaniuk, mint bármely más közönséges címet.
Ezeket a domainneveket NFT-k formájában lehet vásárolni, eladni és kereskedni a felhasználók között.
Az ENS kereskedési volumenének közelmúltbeli megugrása miatt az ENS tokenek átlagára 167%-kal 0,3895 ETH-ra, azaz a cikk írásakor 641 dollárra nőtt, míg a napi forgalom 120,7 ETH-ról 1044,6 ETH-ra, majdnem tízszeresére emelkedett.
Jelenleg több mint 2 millió ENS tétel van az OpenSea-n, több mint 508 000 tulajdonos között, az összes eladás pedig most 2682 eladott tokennél tart.

Az OpenSea szerint a legdrágább ENS domain nevek közé tartozik a 000.eth, amelyet 300 ETH-ért vásároltak, és 5000 ETH-ért árulnak, valamint az opensea.eth, crypto.eth, google.eth és nike.eth.
A szeptemberi erős kezdés a lenyűgöző augusztusi ENS értékesítési hónapot követi, amelyben több mint 300 000 új „.eth” regisztrációt és 2744 ETH havi bevételt regisztráltak, ami a harmadik legmagasabb hónap az ENS 2018-as alapítása óta.


Az ENS domainnév iránti kereslet megugrása alig több mint egy héttel az Ethereum Merge tervezett időpontja előtt következett be, amely a tervek szerint szeptember 15-e körül zajlik majd le.
Vasárnap Vitalik Buterin megkérdezte 4,2 millió követőjét, hogy egy ötbetűs ENS domainnévnek milyen áron kellene elkelnie 100 év múlva.


A felmérés szerint a 91 130 szavazó 49,8%-a a „100 dollár alatti” opciót választotta, míg a szavazók 18,9%-a úgy vélte, hogy a „10 000 dollár vagy annál több” tekinthető méltányos árnak.
Az OpenSea szerint egy ENS domain átlagos ára 0,3207 ETH, azaz 533,71 dollár.

Olvastad már? 780 millió dollárnyi befektetést kapott a kínai metaverzumos szektor

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!