Musk és CZ szerint a Twitter-kommentek 90%-át botok írják

-

Elon Musk ismét kritizálta a Twittert a spam fiókok miatt, ezúttal a Binance vezetője, Chanpeng Zhao is hozzászólt a problémához.
A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk tegnap azt mondta, hogy „a kommentek 90%-a botok” által írt, és megosztott egy képernyőképet a Binance főnöke, Changpeng Zhao nevében Musknak válaszoló különböző hamis fiókokról.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Twitter kérlek, már eleget látom a főnökömet” – válaszolt a Binance hivatalos Twitter-fiókja. „Tudnál segíteni, hogy ne kelljen minden nap 99-szer többet látnom őt?”
Zhao nem sokkal később csatlakozott, és kijelentette, hogy bár ő a valódi a tweeteket lát maga alatt, Musk kommentjeinek 90%-a valóban botok által írt.


Mindez Musk hosszú, vitatott útja közepette történik, hogy felvásárolja a közösségimédia-platformot, miután 44 milliárd dollárt ígért a Twitter megvásárlására részvényenként 54,20 dollárért.
Zhao támogatta Musk döntését, 500 millió dollárt vállalt a felvásárlásra. Olyan kriptoközpontú kockázati cégek is csatlakoztak, mint a Sequoia és az Andreessen Horowitz, 800 millió, illetve 400 millió dollárt írva jóvá.
Mielőtt megpróbált kihátrálni az üzletből, a Tesla-vezérnek nagy tervei voltak a Twitter átvételével kapcsolatban.
A Vox által látott, kiszivárgott, Twitter-alkalmazottakkal tartott kérdezz-felelek szerint Musk azt tervezte, hogy nyílt forráskódúvá teszi a platformot, „hogy az emberek kritizálhassák, javíthassák, azonosíthassák a hibákat, esetleg az elfogultságot”.
Tervben volt még egy szerkesztőgomb és Dogecoin-alapú előfizetési lehetőségek is.

Az áprilisban megállapított kezdeti feltételek óta Musk és a Twitter jogi csatározásokba keveredett, a Tesla vezérigazgatója azt állította, hogy a Twitter hazudott a platformon lévő spam fiókok számáról.
Musk odáig ment, hogy kijelentette, hogy az üzlet „nem haladhat előre”, amíg a Twitter nem hozza nyilvánosságra ezeket az információkat.


Július 12-én a Twitter elnöke, Bret Taylor azt tweetelte, hogy a cég beperli Muskot, hogy „felelősségre vonja szerződéses kötelezettségeiért”.
Musk viszont úgy véli, hogy a bejelentés szerint „a Twitter rászedte őt, hogy aláírja a 44 milliárd dolláros fúziós megállapodást”.
A Tesla-vezér a bíróságon válaszolt, azt állítva, hogy a közösségimédia-óriás „félrevezette” a spam fiókokat, és hogy az adatok „számos, lényeges félrevezetést vagy kihagyást tartalmaznak, amelyek torzítják a Twitter értékét, és arra késztették a Musk-féléket, hogy beleegyezzenek a vállalat túlzó áron történő felvásárlásába”.
A Reuters szerint augusztustól Musk azt tervezi, hogy végigviszi a Twitter-üzletet, ha a vállalat igazolni tudja a spamek és a valódi fiókok mennyiségét.

Olvastad már? Az olasz pénzügyek okozhatnak gondot az eurózónának

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!