Musk és CZ szerint a Twitter-kommentek 90%-át botok írják

-

Elon Musk ismét kritizálta a Twittert a spam fiókok miatt, ezúttal a Binance vezetője, Chanpeng Zhao is hozzászólt a problémához.
A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk tegnap azt mondta, hogy „a kommentek 90%-a botok” által írt, és megosztott egy képernyőképet a Binance főnöke, Changpeng Zhao nevében Musknak válaszoló különböző hamis fiókokról.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Twitter kérlek, már eleget látom a főnökömet” – válaszolt a Binance hivatalos Twitter-fiókja. „Tudnál segíteni, hogy ne kelljen minden nap 99-szer többet látnom őt?”
Zhao nem sokkal később csatlakozott, és kijelentette, hogy bár ő a valódi a tweeteket lát maga alatt, Musk kommentjeinek 90%-a valóban botok által írt.


Mindez Musk hosszú, vitatott útja közepette történik, hogy felvásárolja a közösségimédia-platformot, miután 44 milliárd dollárt ígért a Twitter megvásárlására részvényenként 54,20 dollárért.
Zhao támogatta Musk döntését, 500 millió dollárt vállalt a felvásárlásra. Olyan kriptoközpontú kockázati cégek is csatlakoztak, mint a Sequoia és az Andreessen Horowitz, 800 millió, illetve 400 millió dollárt írva jóvá.
Mielőtt megpróbált kihátrálni az üzletből, a Tesla-vezérnek nagy tervei voltak a Twitter átvételével kapcsolatban.
A Vox által látott, kiszivárgott, Twitter-alkalmazottakkal tartott kérdezz-felelek szerint Musk azt tervezte, hogy nyílt forráskódúvá teszi a platformot, „hogy az emberek kritizálhassák, javíthassák, azonosíthassák a hibákat, esetleg az elfogultságot”.
Tervben volt még egy szerkesztőgomb és Dogecoin-alapú előfizetési lehetőségek is.

Az áprilisban megállapított kezdeti feltételek óta Musk és a Twitter jogi csatározásokba keveredett, a Tesla vezérigazgatója azt állította, hogy a Twitter hazudott a platformon lévő spam fiókok számáról.
Musk odáig ment, hogy kijelentette, hogy az üzlet „nem haladhat előre”, amíg a Twitter nem hozza nyilvánosságra ezeket az információkat.


Július 12-én a Twitter elnöke, Bret Taylor azt tweetelte, hogy a cég beperli Muskot, hogy „felelősségre vonja szerződéses kötelezettségeiért”.
Musk viszont úgy véli, hogy a bejelentés szerint „a Twitter rászedte őt, hogy aláírja a 44 milliárd dolláros fúziós megállapodást”.
A Tesla-vezér a bíróságon válaszolt, azt állítva, hogy a közösségimédia-óriás „félrevezette” a spam fiókokat, és hogy az adatok „számos, lényeges félrevezetést vagy kihagyást tartalmaznak, amelyek torzítják a Twitter értékét, és arra késztették a Musk-féléket, hogy beleegyezzenek a vállalat túlzó áron történő felvásárlásába”.
A Reuters szerint augusztustól Musk azt tervezi, hogy végigviszi a Twitter-üzletet, ha a vállalat igazolni tudja a spamek és a valódi fiókok mennyiségét.

Olvastad már? Az olasz pénzügyek okozhatnak gondot az eurózónának

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2024 nyarának szabadügynökei: A klubok vereségre készülnek

A futballvilág minden nyáron izgatottan várja az átigazolási időszak megnyílását, amikor az ingyenes játékosok kompenzáció fizetése nélkül csatlakozhatnak új klubokhoz. A 2024-es nyara különösen forró...

A Bitcoin (BTC) ára júniusban elérheti a 95.000 dollárt

A változó piaci trendek eltérően alakították a kriptopiacok, konkrétan a sztárkriptó, a Bitcoin árcéljait. Miközben a piaci szereplők arra vártak, hogy a szintek 55.000 dollárra csökkenjenek,...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 05.23.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) árfolyama 3700 dollár fölé emelkedett, miután elég hosszú ideig kibírta a 3000 dollár körüli konszolidációt. A fellendülés fő oka várhatóan a jóváhagyás...

Sam Bankman-Fried új börtönbe költözik

A szövetségi ügyészek azt javasolták, hogy Sam Bankman- Fried-et a családjához közelebbi kaliforniai Palo Alto-ba, egy kaliforniai börtönbe helyezzék át. Sam Bankman- Fried-et, az összeomlott FTX...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!