Továbbra is befektetne a bitcoinba a Microstrategy

-

A MicroStrategy számára létfontosságú az alj megvásárlása, mivel a vállalat közel 129.699 BTC-tartaléka jelenleg több mint 1 milliárd dolláros összesített értékvesztést mutat a mérlegben.
A MicroStrategy, a legnagyobb intézményi Bitcoin (BTC) vásárló, megállapodást kötött két brókerrel – a Cowen and Companyval és a BTIG-vel –, hogy 500.000.000 dollár értékben eladja az összesített A osztályú törzsrészvényeit – derül ki a Securities and Exchange Commission (SEC) bejelentéséből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A MicroStrategy, amelynek társalapítója a Bitcoin-bika Michael Saylor, több év alatt mintegy 129.699 BTC-t halmozott fel 3,977 milliárd dolláros összevont vételáron.
A piaci bizonytalanságok ellenére a szoftvercég továbbra is azt a célt követi, hogy további BTC-ket szerezzen a vállalati részvények eladásával.
A bejelentés megerősítette:

„A jelen tájékoztató alapján felajánlott A osztályú törzsrészvények értékesítéséből származó nettó bevételt általános vállalati célokra kívánjuk felhasználni, beleértve a bitcoin megszerzését, hacsak a vonatkozó tájékoztató-kiegészítés másként nem rendelkezik”.

A MicroStrategy számára létfontosságú a dip megvásárlása, mivel a vállalat BTC-tartaléka közel 2,8 milliárd dolláros összesített értékre csökkent – ami a Bitcoin Treasuries adatai szerint több mint 1 milliárd dolláros veszteséget eredményez.

Szemelvény a MicroStrategy SEC bejelentéséből. Forrás: SEC.gov

A bejelentés napján a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD árfolyama 11%-kal, közel 21.500 dollárra emelkedett.
Az FBI két másik szövetségi ügynökséggel, a CISA-val és az MS-ISAC-kal együtt arra kérte az amerikai állampolgárokat, hogy jelentsenek olyan információkat, amelyek segítenek a hackerek tartózkodási helyének felderítésében.
Az állampolgárokat arra kérte az FBI, hogy jelentsenek különböző információkat, amelyek segítenek a zsarolóvírus-támadók nyomára bukkanni, ezek közé tartoznak a Bitcoin-tárcák adatai, a váltságdíj-fizetési felszólítások és az IP-címek.
A rossz szereplők a fiat valutát előnyben részesítik a tiltott tevékenységek végzéséhez a bitcoinnal szemben, mivel a blokklánc megváltoztathatatlan jellege lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy könnyen nyomon követhessék a bűncselekményeket.

Olvastad már? 20.000 dollár fölé ugrott a short squeeze hírére a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!