Hogyan hat az Ethereum Merge a Bitcoin imázsára?

-

A szakértők egyetértenek abban, hogy az energiafelhasználás különbsége a két blokkláncot élesen elkülöníti egymástól.
Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin kedden azt mondta, hogy az Ethereum Merge a tervek szerint „szeptember 13. és szeptember 15. körül” fog megtörténni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ekkor a világ második legnagyobb kriptopénze el fogja dobni az energiaigényes proof-of-work konszenzusmechanizmusát.
Milyen hatással lesz ez a váltás a Bitcoinra, amely még mindig egyedül áll a kriptopiac csúcsán, és még mindig a proof of worköt használja?

Változó homok

Az egyesülés csak a legújabb Ethereum-blokkláncfrissítés, amelynek célja egy megbízható decentralizált ökoszisztéma létrehozása a jövő pénzügyei számára.
Az energiaügyi aggályok enyhítésén túl a proof of stake-re való áttérés további előnyökkel jár.
A proof of stake esetében a tranzakciókat olyan validátorok ellenőrzik, akik számos tokent stake-elnek. Minél több token kapcsolódik egy egyénhez a blokkláncon, annál nagyobb a valószínűsége, hogy véletlenszerűen kiválasztják hálózati validátornak.
Ez különbözik a proof of worktól, amely egy energiaigényes folyamat és számítógépekre támaszkodik, hogy matematikai algoritmusokat oldjon meg a tokenek bányászásához.
Ez az energiafogyasztás mértéke a proof of work egyik fő kritikája, és ennek ellenére továbbra is a Bitcoin-bányászat alapja marad, miután az Ethereum lemond az eljárásról.
Az energiakérdésen és a kriptohitelezők közelmúltbeli összeomlásán túlmenően a kriptoipar egésze számtalan makrogazdasági aggodalommal néz szembe, a politikai feszültségektől kezdve a magas inflációs rátákon át a sólyomszerű nemzeti monetáris politikákig.
Ezeknek a makrotényezőknek tulajdonítják a közelmúltbeli medvepiac kibontakozását is.

Árnyomás

A Bitcoin 2021 novemberében érte el 69 000 dolláros történelmi csúcsát. Azóta a durva gazdasági körülmények a piac többi részével együtt a Bitcoin árfolyamát is megkeserítették.
Mivel a Bitcoin árfolyama továbbra is ingadozik, és némi ellenállásba ütközik a 20 000 dollárnál, a vezető kriptopénz rövid távú árkilátásai továbbra is felhősek.
Nem világos, hogy milyen esemény vagy változás segítene a Bitcoin fellendülésében; az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried a Decrypt gm podcast egyik legutóbbi epizódjában azt mondta, hogy ehhez egy „általános gazdasági fellendülés” vagy „az emberek olyan helyzetbe kerülése kellene, hogy a kriptót mindennapi célokra használják”.
Mivel a vezető kriptovaluták volatilitása továbbra is aggasztja a mainstream befektetőket, ők kritikusabbá válhatnak a Bitcoin alapjaival szemben – és az Ethereum hálózatfejlesztései, amelyek célja, hogy ökoszisztémáját a jövő valutájaként pozícionálja, még nagyobb nyomást gyakorolhatnak a Bitcoin használhatóságára.
A múlt héten Noah Smith újságírónak adott, a biztonságról, a kormányzásról és a konszenzusmechanizmus-modellekről szóló interjújában Vitalik Buterin aggodalmát fejezte ki a Bitcoin proof-of-work kibocsátási modelljével kapcsolatban.

„Egy olyan konszenzusos rendszer, amely szükségtelenül hatalmas mennyiségű villamos energiába kerül, nem csak a környezetre nézve rossz, de évente több százezer BTC vagy ETH kibocsátását is igényli” – mondta.

Buterin aggályai nem csak a jelenlegi energiafogyasztás miatt vannak, hanem amiatt is, hogy a proof-of-work token folyamatos kibocsátása hogyan befolyásolja a jövőbeli érvényesítést.
A Bitcoin „kibocsátása a nullához közeli szintre fog csökkenni, és akkor ez már nem lesz probléma” – mondta. „De akkor a Bitcoin egy másik problémával kezd majd foglalkozni: hogyan lehet biztosítani, hogy [a blokklánc] biztonságos maradjon”.
Kyle McDonald, egy „kóddal dolgozó művész”, aki a közelmúltban a Bitcoin közelgő bukásáról szóló provokatív kijelentéseivel keltett hullámokat, a Decryptnek azt mondja, hogy az Ethereum lassan megnyeri a megbízhatósági vitát a befektetők körében, és több hosszú távú alkalmazkodással fog profitálni.

„Az egyesülés után az összes volumen mindössze 23%-a lesz proof of work, többnyire úgy, mint a Bitcoin” – mondta.

„Ahogy a szabályozók keresik a kriptók ellenőrzésének módjait, a proof of work megcélzása lesz a nyilvánvaló első lépés”.
Valóban, a Bitcoin energiafaló hírneve továbbra is az Achilles-sarka marad

Olvastad már? Lekapcsolták az orosz gázvezetéket, amely Európába szállít

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!