Bitcoin-árkilátások szeptemberre

-

Közel tíz nap után szeptemberben a bitcoin piaci volumene emelkedni kezdett, ahogy a kereskedők a nyári szünetet követően visszatérnek a tőzsdékre.
Ahogy a volumen visszatér, úgy nő a volatilitás is, és ezen a héten mind a bullish, mind a bearish hangulat magas szintje megmutatkozott a tokenben.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hónap hátralévő részét tekintve a fő kérdés kétségtelenül az, hogy bármelyik is érvényesülhet-e, vagy az árfolyam-konszolidáció még egy hónapig folytatódik.

A piac jelenlegi helyzete

Múlt pénteken jelentek meg az augusztusi nem mezőgazdasági foglalkoztatottak (NFP) adatai. Ez azt mutatta, hogy 315.000 új munkahely jött létre az amerikai gazdaságban.
Bár a munkaerőpiac továbbra is az Egyesült Államok optimizmusának alapköve, ez nem volt elég ahhoz, hogy elterelje a figyelmet az inflációs válságról.
A vártnál jobb NFP-szám ellenére a bitcoin az adatok közzétételét követő napon kéthavi mélypontra, 18.600 dollár alá esett.
Azóta a BTC ára többnyire konszolidálódott, a 19.500 dolláros alsó és a 20.200 dolláros felső ellenállás között kereskednek vele.
E sorok írásakor azonban a coin megugrott, és az árak ismét 21.000 dollár fölé emelkedtek.
Egyesek ezt a ralit Jerome Powell Fed-elnök kommentárjainak tulajdonítják, aki szinte megerősítette, hogy a kamatemelések folytatódni fognak, amíg „a munka be nem fejeződik”.

Szeptemberi kilátások

E sorok írásakor a BTC/USD jelenleg 21.224,86 dolláron áll, ami augusztus 26. óta a legmagasabb pont.
Úgy tűnik, hogy az árak a 21.650 dolláros kulcsfontosságú ellenállási szint felé tartanak, amelynek áttörése esetén a bikák a 22.000 dolláros szintig vihetik a bitcoint.

BTC/USD – Napi grafikon

Végső soron, rövid távon úgy tűnik, hogy a bikás hangulat emelkedik, azonban ahogy ez a hangulat növekszik, úgy merül fel a kérdés, hogy ez potenciálisan meddig tartható fenn.
Ennek alapján egyesek további konszolidációra számíthatnak szeptember folyamán, azonban ez egy magasabb tartományban történhet, mint az augusztusi támasz- és ellenállási szintek.
Szeptemberben az egyik legfontosabb mutató az RSI lesz, és annak lehetősége, hogy kitörjön a 61,50-es értékből. Ha ez bekövetkezik, a BTC a hónap végére valószínűleg 23.000 dollár fölé kerül.
Amennyiben ez megtörténik, a relatív erősség index (RSI), amely jelenleg 53,95-nél jár, valószínűleg közel kerül a 61,50-es felső határral való ütközéshez.

Olvastad már? Hogyan hat az Ethereum Merge a Bitcoin imázsára?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.Legfrissebb bejegyzéseink

A megkérdezett intézményi kereskedők 72%-a nem tervezi a kriptokereskedést

A JPMorgan Chase új felmérése szerint az intézményi kereskedők 72%-a „nem tervezi a kriptokereskedést”, míg 14%-uk öt éven belül tervez kriptovalutákkal kereskedni. Az intézményi kereskedők...

A bitcoin az emberek pénze

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa könyvel szerzője bevallotta, hogy túl sokat nem tud a bitcoinról, de annak örül, hogy rendelkezik valamennyivel. A pénzügyi író a saját...

A Cosmos egyre népszerűbb a befektetők körében

Az Osmosis, a Cosmos Hub protokollon lévő DEX az elmúlt napokban javulást figyelt meg. A napi aktivitás tekintetében megelőzte a többi szereplőt, például az Avalanche-ot és...

Egyre több NFT-t mintelnek – de a tranzakciós díjak is növekednek

A Bitcoin-felhasználók az Ethereum NFT-ihez hasonlóan a láncon helyezik el az eszközöket, de a megnövekedett aktivitásnak ára van. Az Ordinals, egy ellentmondásos új projekt, amely lehetővé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!