„Nincs vége” a short squeeze-nek – most mindenki a bitcoin növekedését figyeli

-

Az elemzők továbbra is bíznak abban, hogy a BTC árfolyama áttörheti a 23.000 dollárt az Ethereum Merge és az amerikai CPI adatok megjelenése felé haladva.
A Bitcoin (BTC) magasabb szinten maradt a szeptember 10-i heti zárásig, így az optimista előrejelzések a 23.000 dolláros szintet vizionálnak.

A 23.000 dolláros célok továbbra is a helyükön maradnak

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a Bitstampon az éjszaka folyamán 21.730 dollárra emelkedett – ez a legmagasabb érték augusztus 26. óta.
A párnak sikerült megőriznie korábbi nyereségét annak ellenére, hogy az alacsony volumenű hétvégi kereskedési körülmények alkalmasak voltak arra, hogy felerősítsenek bármilyen gyengeséget.
Az elemzők körében érezhető volt az izgalom az új hétre való felkészülésben, amely kulcsfontosságúnak bizonyulhat a rövid távú kriptoárfolyam-tevékenység szempontjából.
Az Ethereum (ETH) merge-je és az Egyesült Államok friss inflációs adatai voltak a legfontosabb katalizátorok, amelyek várhatóan befolyásolni fogják a piacot.
„A volatilitás várhatóan a jövő heti gazdasági adatok körül fokozódik” – írta a hétvégén egy tweet egy részében a Material Indicatorson-chain analitikai erőforrás.

„Addig is, ne feledjétek… EZ egy rali. Ha nem veszel profitot az út mentén, azt kockáztatod, hogy mindent visszaadsz.”

Egy kísérő grafikonon a Binance BTC/USD rendelésállománya szilárd ellenállást nyújtott 21.500 dollár közelében, egy olyan zónában, amelyet a bikák később úgy tűnt, hogy leküzdöttek.

BTC/USD megbízási könyv (Binance). Forrás: Material Indicators / Twitter.

A népszerű Il Capo of Crypto elemző szerint eközben megvan a helye a további felfelé ívelésnek.


Hozzátette azonban, hogy „90%-os esély” van arra, hogy a BTC árfolyama a jövőben visszatér 20.000 dollár alá.
A 23.200 dollár volt a cél CJ kereskedő számára is, aki a különböző rövid távú szinteket szemlélte a long és short belépési pozíciókat illetően.

Megverik a „szeptemberi medvéket”

A heti zárás így háromhetes csúcsnak tűnt, és a bitcoin már augusztus második felének záróárfolyamai fölé került.
A makrogazdaságban egyre hangosabbá váltak a remények, hogy tartós rali következik a kockázati eszközök piacán. Hernik Zeberg elemző különösen bizakodó volt.
„Minden alkalommal, amikor az infláció tetőzik – a részvénypiac ralizik! MINDIG! És az RSI (momentum) – fordulópontban van” – érvelt a nap folyamán.

„Kedden jön ki az amerikai CPI. Ezúttal sem lesz másképp!”

A júliusi CPI-adatok azt mutatták, hogy az USA-ban talán már elérte a csúcsát az infláció.

Olvastad már? Hogyan hat az Ethereum Merge a Bitcoin imázsára?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Dél-Koreában életbe lépett az új kriptotörvény

Július 19-én életbe léptek Dél-Korea pénzügyi felügyeleti hatóságának új szabályozásai, melyek célja a felhasználói eszközök védelme a kriptotőzsdéken. Fogyasztóvédelem a négyzeten Az új előírásokat a Dél-Koreai Pénzügyi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!