Európa szenved és küzd az energiaválság megfékezéséért. Egyes vélemények szerint az eurózónának hideg téllel kell szembenéznie, ami energiaelosztáshoz és áramkimaradásokhoz vezethet.

A Görög Munkavállalók Általános Szövetsége (GSEE) által nemrégiben közzétett felmérés szerint tízből hét görög kevesebb élelmiszert vásárol, hogy az energiaköltségeket és az üzemanyagot ki tudja fizetni.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ráadásul Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szombaton a közösségi médiában közzétett bejegyzésében kifejtette, hogy „Európa kifogyott az energiából”.

Az EU a folyamatos energiaválsággal foglalkozik – Magyarország miniszterelnöke a „fundamentalista zöldeket és a bürokratákat” okolja Európa problémáiért

Az emelkedő energiaköltségek gazdasági hátszélbe sodorták Európát, és a legtöbb probléma az ukrán-orosz háborúból ered. Oroszország elzárta a 27 tagországból álló gazdasági és politikai unió energiaellátását.

Nemrég az Európai Unió tagjai és a G7-ek pénzügyminiszterei ígéretet tettek arra, hogy árplafonokat fognak érvényesíteni a villamos energiára és a nyersolajra.

Közben Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán kifejtette, hogy Oroszország nem szállít gázt, kőolajat, szenet és fűtőolajat a Nyugatnak.

Az energiaválság miatt Európa az energiaadagolási koncepciókat fontolgatja, és a jelentések szerint az európai gázhiány legalább 2025-ig tarthat.

Ráadásul a Görög Munkavállalók Általános Szövetsége (GSEE) által nemrég közzétett felmérés szerint a görögök az emelkedő energiaárak miatt kevesebbet költenek élelmiszerre.

A GSEE felmérésében résztvevők 20%-a mondta azt, hogy „sokkal kevesebbet” költ alapvető élelmiszerekre, 51%-uk pedig azt, hogy „kevesebbet” költ alapvető élelmiszerekre az emelkedő energiaárak miatt.

„A görög gazdaság és társadalom a megszorítások évei után az áremelkedés és az alapvető javak felértékelődésének újabb hullámával néz szembe, a stagnáló jövedelmek pedig számos háztartás és társadalmi csoport vásárlóerejét fenyegetik” – állapítja meg a felmérés. Továbbá a GSEE felmérésében részt vevők 47%-a azt mondta a kutatóknak, hogy szerintük „nehéz tél” következik.

Minden ötödik görög válaszadóból egy egyén kifejtette, hogy ezen a télen előfordulhat, hogy nem tudja kifizetni a számlát, amikor az energiaellátásról van szó.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor július közepén azt jósolta, hogy Európának recesszióval kell szembenéznie a térségben tapasztalható forró infláció közepette.

Egy szombaton közzétett Facebook-bejegyzésben Orbán ragaszkodik ahhoz, hogy Európa kifogyott az energiából.

A miniszterelnök a „fundamentalista zöldeket és a bürokratákat” okolta Európa energiaproblémáiért.

„Ha le akarunk ásni a gondok mélyéig, akkor mindig ugyanoda lyukadunk ki: az energia kérdéséhez” – jegyezte meg Orbán. Magyarország miniszterelnöke hozzátette:

És a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából.”

Orbán Viktor hangsúlyozta, miszerint annak ellenére, hogy Európa kifogyott az energiából, Magyarország jól meglesz.

„Mit tehet Magyarország ebben a helyzetben? Először is szeretném világossá tenni, hogy Magyarország, illetve a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza.” – mondta Orbán. „Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is.”

– zárta jelentését a Bitcoin.com News.

Olvastad már? Bitcoin-árkilátások szeptemberre

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!