Orbán Viktor írását szemlézte a Bitcoin.com News

-

Európa szenved és küzd az energiaválság megfékezéséért. Egyes vélemények szerint az eurózónának hideg téllel kell szembenéznie, ami energiaelosztáshoz és áramkimaradásokhoz vezethet.
A Görög Munkavállalók Általános Szövetsége (GSEE) által nemrégiben közzétett felmérés szerint tízből hét görög kevesebb élelmiszert vásárol, hogy az energiaköltségeket és az üzemanyagot ki tudja fizetni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ráadásul Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szombaton a közösségi médiában közzétett bejegyzésében kifejtette, hogy „Európa kifogyott az energiából”.

Az EU a folyamatos energiaválsággal foglalkozik – Magyarország miniszterelnöke a „fundamentalista zöldeket és a bürokratákat” okolja Európa problémáiért

Az emelkedő energiaköltségek gazdasági hátszélbe sodorták Európát, és a legtöbb probléma az ukrán-orosz háborúból ered. Oroszország elzárta a 27 tagországból álló gazdasági és politikai unió energiaellátását.
Nemrég az Európai Unió tagjai és a G7-ek pénzügyminiszterei ígéretet tettek arra, hogy árplafonokat fognak érvényesíteni a villamos energiára és a nyersolajra.
Közben Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán kifejtette, hogy Oroszország nem szállít gázt, kőolajat, szenet és fűtőolajat a Nyugatnak.
Az energiaválság miatt Európa az energiaadagolási koncepciókat fontolgatja, és a jelentések szerint az európai gázhiány legalább 2025-ig tarthat.
Ráadásul a Görög Munkavállalók Általános Szövetsége (GSEE) által nemrég közzétett felmérés szerint a görögök az emelkedő energiaárak miatt kevesebbet költenek élelmiszerre.
A GSEE felmérésében résztvevők 20%-a mondta azt, hogy „sokkal kevesebbet” költ alapvető élelmiszerekre, 51%-uk pedig azt, hogy „kevesebbet” költ alapvető élelmiszerekre az emelkedő energiaárak miatt.
„A görög gazdaság és társadalom a megszorítások évei után az áremelkedés és az alapvető javak felértékelődésének újabb hullámával néz szembe, a stagnáló jövedelmek pedig számos háztartás és társadalmi csoport vásárlóerejét fenyegetik” – állapítja meg a felmérés. Továbbá a GSEE felmérésében részt vevők 47%-a azt mondta a kutatóknak, hogy szerintük „nehéz tél” következik.
Minden ötödik görög válaszadóból egy egyén kifejtette, hogy ezen a télen előfordulhat, hogy nem tudja kifizetni a számlát, amikor az energiaellátásról van szó.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor július közepén azt jósolta, hogy Európának recesszióval kell szembenéznie a térségben tapasztalható forró infláció közepette.
Egy szombaton közzétett Facebook-bejegyzésben Orbán ragaszkodik ahhoz, hogy Európa kifogyott az energiából.
A miniszterelnök a „fundamentalista zöldeket és a bürokratákat” okolta Európa energiaproblémáiért.
„Ha le akarunk ásni a gondok mélyéig, akkor mindig ugyanoda lyukadunk ki: az energia kérdéséhez” – jegyezte meg Orbán. Magyarország miniszterelnöke hozzátette:

És a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából.”

Orbán Viktor hangsúlyozta, miszerint annak ellenére, hogy Európa kifogyott az energiából, Magyarország jól meglesz.

„Mit tehet Magyarország ebben a helyzetben? Először is szeretném világossá tenni, hogy Magyarország, illetve a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza.” – mondta Orbán. „Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is.”

– zárta jelentését a Bitcoin.com News.

Olvastad már? Bitcoin-árkilátások szeptemberre

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!