A Twitter részvényesei 98,6%-ban elfogadták Elon Musk ajánlatát

-

A Twitter által kiadott közleményből kiderül, hogy a vállalkozó, Elon Musk vételi ajánlatát a részvényesek túlnyomó többsége, majdnem 99%-a támogatja, és egyetértenek a korábban felvetett 44 milliárd dolláros vételárral.
„A részvényesi szavazatok előzetes összesítése alapján a résztvevők 98,6%-a támogatja a felvásárlási ajánlatot. A részvényesi hozzájárulás így kielégíti a tulajdonosváltáshoz szükséges feltételeket. A Twitter ezek alapján egyértelműen kész a felvásárlásra, Mr. Musk megadott feltételei szerint.”

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalkozó áprilisban ajánlott 44 milliárd dollárt a közösségi média platformért, júniusban viszont aggodalmait fejezte ki a megállapodással kapcsolatban.
Elmondta, hogy az üzlet egyelőre várakozó fázisban van, mivel a Twitter azt állítja, hogy a hamis felhasználói fiókok aránya 5% alatti, ennek a kikalkulálása viszont problémásnak tűnik.
A Tesla vezetője júliusban hivatalosan is bejelentette, hogy mégsem veszi meg a platformot. A vállalat ezután viszont beperelte, hogy hajtsák végre a felvásárlást.
Augusztus végén, egy állítólagos szivárogtató által nyilvánosságra hozott adatok alapján Musk megismételte, hogy kiszáll az üzletből, de a platform úgy nyilatkozott, hogy ennek az indokai nem valósak.
Az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC szintén vizsgálódni kezdett a Twitter táján, hogy meggyőződjenek róla, valójában mekkora is a hamis regisztrációk aránya.
Ezzel párhuzamosan Musk nyilvános vitára hívta a cég ügyvezetőjét, Parag Agrawalt, hogy a felhasználók előtt beszélgessenek a hamis és az automata fiókokról.
Musk nemrégiben eladott majdnem 8 millió Tesla részvényt, amelyet azzal magyarázott, hogy ha a bíróság valamilyen valószínűtlen módon mégis rákényszeríti a felvásárlásra, akkor legyen elegendő likviditásuk.
Ezzel elkerülhető, hogy esetleg gyorsan, áron alul kelljen, úgymond vészhelyzeti megoldásként eladni a részvényeket.

Olvastad már? Újabb rekordot ért el a BTC nehézsége

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Folytatódik a Kim Kardashian és Mayweather elleni per

Egy szövetségi bíró tavaly ugyan elutasította a pert, azonban az ügyben eljáró amerikai körzeti bíró, Michael Fitzgerald most ismét lehetőséget adott a felpereseknek, hogy lépéseket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!