Vajon a Bitcoin bikáknak lesz igazuk, vagy a medvék fognak utoljára nevetni?

-

A Bitcoin kereskedők a Bitcoin csökkenő ára ellenére továbbra is optimisták. A bányászoknak továbbra is forró a talaj, mivel a bányászati nehézség új csúcsokat ér el.

A spekulációk felerősödnek, mivel a Bitcoin (BTC) a 30.000 dolláros szintről visszaesett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A BTC körüli magas spekuláció és FUD ellenére a kereskedők viselkedése optimizmusra utal.

Mi a helyzet?

A GeeksLive által szolgáltatott friss adatok szerint azt látjuk, hogy 25.000 BTC opció jár le hamarosan, 0,7-es Put Call Ratio értékkel.

Ez azt jelentette, hogy jelentős számú Bitcoin opciós szerződés, amelyek lehetővé teszik a tulajdonos számára, hogy BTC-t vásároljon vagy adjon el egy meghatározott áron, de nem kötelesek, közeledik a lejárati dátumhoz.

A 0,7-es Put to Call arány azt jelezte, hogy több vételi opció van, mint eladási opció, ami bikás jelnek tekinthető.

A maximális fájdalomhatár 29.000 dollár volt. Ez arra az árra utal, amelynél az opciós piac egésze a legnagyobb fájdalmat vagy a legnagyobb veszteséget tapasztalná.

Ebben az esetben ez a 29.000 dollár, ami arra utal, hogy a Bitcoin ezen árszint körül támasz lehet.

Az opciós kontraktusok összesített notációs értéke 0,72 milliárd dollár volt. Ez az opciós kontraktusok teljes értéke névértéken, feltételezve, hogy mindegyiket az aktuális piaci áron hajtották végre.

Emellett 0,72 milliárd dollár jelentős összeg, és az opciók lehívásának módjától függően hatással lehet a Bitcoin piacra.

Ráadásul ez a bikás viselkedés a tulajdonosok részéről is megfigyelhető volt. A Glassnode adatai szerint a 0,1 Bitcoinnál több Bitcoinnal rendelkező címek egyre inkább gyarapodtak.

A bányászok másképp mozognak

A bányászoknál azonban nem ugyanez a viselkedés volt megfigyelhető.

A bányászok kiáramlási többszöröse, amely a bányászok tárcáiból a tőzsdékre átutalt Bitcoin mennyiségét méri, 11 hónapos csúcsra, 1,070-ra ugrott.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Ez azt jelezte, hogy a bányászok valószínűleg eladják Bitcoin-állományukat, valószínűleg a bányászati nehézség közelmúltbeli növekedése miatt.

Ahogy a bányászati nehézség elér egy történelmi csúcsot, a bányászok számára egyre nagyobb kihívást jelent az új Bitcoin jutalmak megszerzése.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez arra kényszerítheti őket, hogy eladják meglévő állományuk egy részét, hogy fedezzék működési költségeiket.

A bányászok kiáramlásának növekedése a bányászok hangulatát is jelezheti. Ha a bányászok úgy vélik, hogy a piac túlértékelt vagy valószínűleg visszaesésnek indul, akkor továbbra is a Bitcoin eladása mellett dönthetnek.

Ez egy piaci korrekciót várva történne. Továbbá ez fokozott értékesítési nyomást és rövid távon potenciálisan alacsonyabb Bitcoin-árakat eredményezhet.

zeta

Olvastad már? A Dogecoin érinthetetlen?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!