A Dogecoin érinthetetlen?

-

Marshall Hayner, a Metallicus vezérigazgatója és a Dogecoin Alapítvány igazgatótanácsának tagja a Fox Business riporterének, Eleanor Terrettnek adott interjújában cáfolta, hogy a Dogecoin értékpapírnak minősülne.

Hayner szerint az értékpapír tipikusan egy olyan pénzügyi eszköz, amely mögött egy központosított szervezet áll, és amely jövőbeli nyereséget remél.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Rámutatott, hogy ezek közül egyik jellemző sem vonatkozik a Dogecoinra, amelyet kezdetben viccnek tekintettek, és soha nem volt egy központosított entitás, amely irányította volna.

Hayner kifejtette, hogy a Dogecoin alapítói, Jackson Palmer és Billy Markus nem arra használták a projektet, hogy jelentős vagyont halmozzanak fel, ellentétben néhány más kriptopénz alapítóval.

Palmer és Markus viszonylag kis léptékű tevékenységeket folytatott, mint például használt autók vásárlása és partik rendezése, de nem volt genesis pénztárca vagy nagy központosított pénzalap, ahogyan azt más kriptovalutáknál láthattuk.

Hayner úgy véli, hogy mivel a Dogecoin-t a kezdeti időkben nem vették komolyan, senki sem igyekezett átvenni az irányítást felette, ami egyedülálló decentralizált jellegét eredményezte.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Dogecoin és a Bitcoin közötti összehasonlításban Hayner hangsúlyozta, hogy a Dogecoin a Bitcoin egy elágazása, és ha a Bitcoin nem tekinthető értékpapírnak, akkor a Dogecoin sem lehet az.

Sőt, Hayner szerint a Dogecoin még távolabb van a központi tulajdonjogtól, mint a Bitcoin, ami megerősíti az érveit, hogy nem minősül értékpapírnak.

A kriptovaluták értékpapírrá minősítése körüli vita folytatódik, de Hayner megjegyzései erős érvet szolgáltatnak a Dogecoin nem értékpapír státusza mellett.

zeta

Olvastad már? Nagy kritikákat kapott az euró alapú francia banki stablecoin

Kiemelt kép: Kripto Kritik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!