Nagy kritikákat kapott az euró alapú francia banki stablecoin

-

A francia SGF bank bemutatta a saját, euró alapú stablecoinját, amelyet az Ethereum hálózatán bocsátottak ki, és amely a tervek szerint kizárólag az akkreditált intézményi ügyfelek számra lesz használható.

A kód vizsgálata után a szakértők elmondták, az okosszerződés úgy lett kialakítva, hogy minden tranzakciót vissza kell igazolnia egy központi szervezetnek, vélhetően a banknak, és csak azután hajtja végre a rendszer.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Más hozzáértők úgy fogalmaztak, hogy a kód az eddigi legrosszabb, amellyel találkoztak, és igazából annyit sem ér, mint a vicctokenek.

„Úgy írták meg a kódot, hogy minden egyes felhasználót egyenként kell engedélyezniük, minden tranzakciót központilag bonyolítanak, és mielőtt egyáltalán végbemegy a tranzakció, minden egyes megbízást manuálisan kell visszaigazolniuk. Röhejes. Radikális mértékben elköteleződtek a működésképtelenség mellett, a szabályzás jegyében.”

A kriptoközösség rengeteg tagja csatlakozott a kritikákhoz, túlnyomó részben negatív felhanggal, és azt javasolták a banknak, hogy ne erőltesse a belépést a kriptoiparba.

Az ismert befektető, Ryan Berckman valamivel mérsékeltebb stílusban nyilatkozott az ügyben, és elmondta, az SGF-hez hasonló cégek nagyon kis lépésekkel indulhatnak neki a kriptoiparnak, és kezdhetnek el dolgozni a blokklánccal, digitális eszközökkel.

„Egyértelmű, hogy az ilyen kialakítású stablecoinok nem fognak labdába rúgni a piacon, nem vehetik fel a versenyt a valódi kriptókkal. De ezek a cégek nem tudnak gyorsabban haladni, ők a hagyományos pénzügy területéről jönnek, és hamar rá fognak jönni, hogy inkább az USDC működését lenne érdemes lemásolniuk.”

Berckman ráadásul rávilágított, hogy az SGF valójában nem is az első bank, amely intézményi stablecoint ad ki egy nyilvános blokkláncon.

A National Australia Bank (NAB) márciusban adta ki az AUDN stablecoint.

Elmondása szerint az elkövetkező időszakban kétségkívül más bankok is csatlakoznak majd a kezdeményezéshez.

Az SGF stablecoinja nem a nagyközönségnek szól

Az EURCV néven futó token kizárólag az intézményi ügyfelek által használható, akik a bankon keresztül csatlakoznak a rendszerhez, a saját KYC és AML ellenőrzésen való megfelelés után.

A token célja, hogy hidat képezzen a digitális ökoszisztémák és a hagyományos tőkepiacok között.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Első körben összesen 10 millió tokent bocsátottak ki az Ethereumon, ez derül ki az Etherscan adataiból, és az összes token egyetlen tárcában van.

A létrehozás mögötti indok vélhetően az lehet, hogy egyre nagyobb az igény egy olyan elszámoló-eszközre, amely segítségével blokkláncon is lehet tranzakciókat végezni.

zeta

Olvastad már? Az XRP ár 5%-kal csökkent, itt van miért van bikás fordulat a horizonton

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!