A Bitcoin manipulált? Elemző részletezi a gyanús BTC eladásokat

-

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli eladása aggályokat vetett fel a lehetséges piaci manipulációval kapcsolatban, különösen a Binance-on történő azonnali eladással kapcsolatban.

Az adatok alapos vizsgálata fényt derít ezekre az állításokra, és értékes betekintést nyújt az eladás során lezajlott eseményekbe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eladás 8:09:31 UTC-kor kezdődött, amikor 113 BTC eladási mennyiséget regisztráltak a Binance-on.

Ezt összehasonlítva a Bitfinex és a Coinbase forgalmával, a Binance-on a 0,5 BTC-nél nagyobb azonnali eladásokban észrevehető kiugrás volt megfigyelhető.

A második lefelé tartó szakasz alacsony volumen mellett történt, mivel mindössze nyolc másodperc alatt 86,2 BTC értékű eladás okozta az árfolyam 29 860 dollárról 29 730 dollárra esését.

Figyelemre méltó, hogy a Binance BTC-USDT 1%-os vételi mélységének drámai csökkenését tapasztalták az eladás során.

Az eladás megkezdésekor csupán egy perc alatt harmadával esett vissza, és két percen belül 600 BTC-ről 240 BTC-re esett vissza.

Más tőzsdék adatait megvizsgálva úgy tűnik, hogy a csökkenés a Binance-en történt, valaki egy nagy spot pozíciót adott el a sovány megbízási állományba.

A BTC-TUSD piac különösen illikvidnek tűnik a kapott volumenhez képest, amely körülbelül háromszorosa volt a BTC-USD volumenének a Coinbase-en, annak ellenére, hogy nagyjából fele akkora likviditással rendelkezik.

Ez az eltérés gyanút ébreszt az eladás jellegével kapcsolatban, és hogy az vajon megrendezett volt-e, vagy valódi piaci ingadozások eredménye.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bár kihívást jelent annak biztos megállapítása, hogy a Bitcoin eladás manipulált volt-e, az adatok arra utalnak, hogy a Binance-on jelentős spot pozíciót adtak el a gyengén kereskedett piacra, ami az árfolyam hirtelen csökkenéséhez vezetett.

Fontos, hogy a kereskedők és a befektetők tisztában legyenek az ilyen eseményekkel, és óvatosan navigáljanak a gyakran volatilis piacon.

zeta

Olvastad már? Robert Kiyosaki merész Bitcoin árfolyam jóslata

Kiemelt kép: Marco Verch Professional

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!