A Bitcoin manipulált? Elemző részletezi a gyanús BTC eladásokat

-

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli eladása aggályokat vetett fel a lehetséges piaci manipulációval kapcsolatban, különösen a Binance-on történő azonnali eladással kapcsolatban.

Az adatok alapos vizsgálata fényt derít ezekre az állításokra, és értékes betekintést nyújt az eladás során lezajlott eseményekbe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eladás 8:09:31 UTC-kor kezdődött, amikor 113 BTC eladási mennyiséget regisztráltak a Binance-on.

Ezt összehasonlítva a Bitfinex és a Coinbase forgalmával, a Binance-on a 0,5 BTC-nél nagyobb azonnali eladásokban észrevehető kiugrás volt megfigyelhető.

A második lefelé tartó szakasz alacsony volumen mellett történt, mivel mindössze nyolc másodperc alatt 86,2 BTC értékű eladás okozta az árfolyam 29 860 dollárról 29 730 dollárra esését.

Figyelemre méltó, hogy a Binance BTC-USDT 1%-os vételi mélységének drámai csökkenését tapasztalták az eladás során.

Az eladás megkezdésekor csupán egy perc alatt harmadával esett vissza, és két percen belül 600 BTC-ről 240 BTC-re esett vissza.

Más tőzsdék adatait megvizsgálva úgy tűnik, hogy a csökkenés a Binance-en történt, valaki egy nagy spot pozíciót adott el a sovány megbízási állományba.

A BTC-TUSD piac különösen illikvidnek tűnik a kapott volumenhez képest, amely körülbelül háromszorosa volt a BTC-USD volumenének a Coinbase-en, annak ellenére, hogy nagyjából fele akkora likviditással rendelkezik.

Ez az eltérés gyanút ébreszt az eladás jellegével kapcsolatban, és hogy az vajon megrendezett volt-e, vagy valódi piaci ingadozások eredménye.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bár kihívást jelent annak biztos megállapítása, hogy a Bitcoin eladás manipulált volt-e, az adatok arra utalnak, hogy a Binance-on jelentős spot pozíciót adtak el a gyengén kereskedett piacra, ami az árfolyam hirtelen csökkenéséhez vezetett.

Fontos, hogy a kereskedők és a befektetők tisztában legyenek az ilyen eseményekkel, és óvatosan navigáljanak a gyakran volatilis piacon.

zeta

Olvastad már? Robert Kiyosaki merész Bitcoin árfolyam jóslata

Kiemelt kép: Marco Verch Professional

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

A PEPE, a BONK és a CYBRO: a robbanásszerű keresletük mögött meghúzódó okok feltárása

Vendégbejegyzés A kriptopiac figyelemre méltó fellendülésnek lehet tanúja, ahogy a PEPE, a BONK és a CYBRO elképesztő teljesítményükkel a címlapokra kerülnek. Ebben a cikkben elmerülünk ezeknek az...

Titokzatos 240 millió XRP átutalás: Hová tűnt?

Egy szokatlan fejlemény a kriptopénzpiacon belül, hogy 240 millió XRP token rendhagyó átutalását hajtották végre a Coincheck tőzsdéről egy ismeretlen pénztárcába. A jelentős mozgás érdeklődést és...

2024 nyarának szabadügynökei: A klubok vereségre készülnek

A futballvilág minden nyáron izgatottan várja az átigazolási időszak megnyílását, amikor az ingyenes játékosok kompenzáció fizetése nélkül csatlakozhatnak új klubokhoz. A 2024-es nyara különösen forró...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!