Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

-

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig.

Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta a lépéseket a felhasználók védelme érdekében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Minden SAFU

A közelmúltban a Binance bejelentette, hogy az összes SAFU (Secure Asset Fund for Users) a Bitcoin (BTC), BNB, USDT és TUSD USDC-re változik.

A Lookonchain adatai szerint a Binance először a kriptovaluták keverékét, köztük 16 277 BTC-t (kb. 1 milliárd dollár) és 1,36 millió BNB-t (kb. 748,62 millió dollár) utalt át egy hot walletbe.

Ezek az eszközök ezután 1 milliárd dollár értékű USDC-re lettek cserélve, amelyek most a SAFU alap tárcájában találhatók.

Az adat azt is kimutatta, hogy a fennmaradó BTC és BNB összegeket később, 2024. január 29-én, 2022. november 9-én és 2023. március 17-én kivették a hot walletből.

Noha ezek a kivont SAFU-eszközök összesen 998,5 millió dollárt tettek ki akkoriban, értékük azóta lenyűgözően megemelkedett 1,757 milliárd dollárra, ami jelentős, 76%-os növekedést tükröz.

Forrás: X

A Binance stablecoinra való áttérésének híre néhány kereskedőt arra engedhet következtetni, hogy a tőzsde általában véve medvésen áll a kriptókhoz.

Ez a rövid távú eladások miatt átmeneti visszaesést okozhat mind a BTC, mind a BNB árfolyamában.

Az adatok megjelenésekor a BTC 61.170,62 dolláron kereskedett, és az elmúlt 24 órában 4,26%-ot esett az árfolyama. Az áresésre 24 órával a felezés időpontja előtt került sor.

Amint a felezés időpontja egyre közelebb került, úgy nőtt a BTC körüli volatilitás is. A BTC kereskedési volumene is nőtt, és az elmúlt 24 órában 7,78%-kal emelkedett.

binance
Forrás: Santiment

A Binance coin-t ez nem érintette

A BNB árfolyama azonban viszonylag stabil maradt. Az adatok megjelenésekor a BNB 542,74 dolláron kereskedett, és az elmúlt 24 órában 0,24%-kal csökkent az árfolyama.

Ennek ellenére a BNB token körüli hangulat tovább csökkent. A Santiment adatainak elemzése azt mutatta, hogy a BNB-vel kapcsolatos súlyozott hangulat jelentősen csökkent.

Ez azt mutatta, hogy a BNB körüli negatív kommentek az elmúlt napokban túlsúlyba kerültek a pozitívakkal szemben. A negatív kommentek növekedése negatívan befolyásolhatja a BNB-t a jövőben.

Forrás: Santiment

Azonban az egyetlen token, amely profitálhat a Binance lépéséből, az USDC lehet.

A Binance azon döntése, hogy a SAFU-alapjait USDC-be fordítja, bizalmi szavazat lenne a stablecoin számára, és megadhatja neki azt a szükséges lökést, amire szüksége van ahhoz, hogy felvegye a versenyt az USDT-vel.

binance
Forrás: CoinMarketCap

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Közeledik a Doge nap, a kriptoinfluencerek ezekre az érmékre szavaznak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!