Újra az ezüsttel versengene a BTC 75 000 dolláron

-

A Bitcoin átlépte a 70.000 dollárt, és jelenleg a világ kilencedik legnagyobb eszközévé vált a piaci kapitalizáció alapján, számos tőzsdén jegyzett vállalat és nemesfém között.

Annak ellenére, hogy márciusban megelőzte az ezüst piaci értékét, a vezető kriptopénznek érménként 84.740 dollárt kell elérnie ahhoz, hogy elérje az ezüst jelenlegi 1,67 billió dolláros értékét.

A Bitcoin (BTC) sikeresen visszaszerezte 70.000 dollár feletti pozícióját, és ezzel a piaci kapitalizáció alapján a kilencedik legnagyobb eszköz lett.

Jelenleg a piaci kapitalizációja meghaladja a Meta (korábban Facebook) 1,2 billió dolláros értékelését és a Berkshire Hathaway 887,57 milliárd dolláros piaci kapitalizációját.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ezüst jelentős növekedést tapasztalt az elmúlt hónapokban. 2024. március 11-én, amikor BTC megelőzte a piaci kapitalizációban, az ezüsttel unciánként 24,70 dolláron kereskedtek.

Ma 29,68 dolláron kereskednek vele unciánként, ami 20,16%-os emelkedést jelent az elmúlt 85 napban az amerikai dollárral szemben.

Ahhoz, hogy most meghaladja az ezüst piaci értékét, a BTC-nek érménként 84.740 dollárt kellene elérnie, tekintettel a jelenleg 19,7 millió forgalomban lévő BTC-re.

eszközök bitcoin arany ezüst top10
A világ 10 legnagyobb eszköze piaci kapitalizáció szerint. Az ezüst a 8., a Bitcoin a 9. helyen található.

Az Apple piaci kapitalizációjának meghaladásához lényegesen magasabb árra lenne szükség.

A BTC árfolyamának érménként 151.210 dollárra kellene emelkednie ahhoz, hogy meghaladja az Apple 2,98 billió dolláros értékelését.

Ahhoz, hogy a világ legnagyobb, 3,092 billió dolláros piaci tőkeértékkel rendelkező vállalatát, a Microsoftot is megelőzze, BTC érménként 156.895 dollárra lenne szükség.

Ami a aranyat illeti, a különbség még nagyobb, de még mindig egymillió dollár alatti árfolyamra lenne szükség érménként.

Ha meglesz az ezüst, jöhet az arany?

Ahhoz, hogy az arany jelenlegi 15,763 billió dollár piaci értékét meghaladja, a jelenleg forgalomban lévő 19,7 millió bitcoin mellett, a BTC-nek egységenként 800 100 dolláros árat kellene elérni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ha megvárnánk, amíg 20 millió BTC lesz forgalomban, BTC-nek érménként legalább 788.400 dollárnak kellene lennie ahhoz, hogy meghaladja az arany piaci értékét.

Végül, feltételezve, hogy mind a 21 millió bitcoin forgalomban van, a BTC-nek érménként 750.860 dollárt kellene elérnie ahhoz, hogy a világ legnagyobb eszközévé váljon a piaci értékelés alapján.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Ki vagy mi irányítja az Ethereumot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!