Ki vagy mi irányítja az Ethereumot?

-

A Galaxy Digital kiadott egy jelentést, amely szerint a láncon kívüli szavazás irányítja az Ethereumot, nem pedig az onchain ether (ETH) tulajdonosok szavazása.

Christine Kim, a Galaxy Digital kutatási csoportjának alelnöke június 3-án tette közzé a jelentést.

Ebből kiderül, hogy több érdekelt fél is rendelkezik az Ethereum irányításához szükséges kulcsokkal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentés szerint a láncon kívüli folyamatokon együttműködő csoportok közé tartoznak az ügyfélcsapatok, a validáló csomópontok üzemeltetői, az Ethereum Foundation (EF) és a decentralizált alkalmazások (DApp) fejlesztői.

A klienscsapatok és a validáló csomópontok operátorai is irányítják az Ethereumot

A jelentés szerint az ügyfélcsapatok központi szerepet játszanak a döntéshozatalban, a javaslatokban, a vitákban és a változások végrehajtásában az Ethereum Improvement Proposals révén.

A jelentés a validátor csomópontok üzemeltetőit is kiemelte, mivel ők rendelkeznek „az Ethereum-hálózaton kieszközölendő kódváltoztatások végrehajtási vagy elutasítási jogával” – lényegében szavazatuk van azáltal, hogy kiválasztják, melyik szoftververziót futtassák.

ethereum
Forrás: galaxy.com

Bár az EF közvetlen befolyása idővel csökkent, még mindig támogatja az Ethereum fejlesztési erőfeszítéseit, mint a „legkorábbi és legjelentősebb […] nonprofit szervezet”.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

DApp fejlesztők, fórumok és közösségek

Kim jelentéséből az is kiderült, hogy a DApp fejlesztők a felhasználói igények alapján befolyásolnak bizonyos funkciókat és frissítéseket.

A jelentés szerint a láncon kívüli irányítási megbeszéléseket fórumokon keresztül is lefolytatják, megkönnyítve ezzel az érdekelt felek konszenzusának kialakítását.

Off-chain vagy on-chain?

A jelentés azt is kiemeli, hogy az Ethereum a nagy ethertulajdonosok nagyobb befolyásának kockázata miatt a láncon kívüli kormányzást részesíti előnyben a láncon belüli szavazással szemben.

A láncon kívüli megközelítés megakadályozza a központosítást és fenntartja az árnyalt döntéshozatalt, annak ellenére, hogy „nehéz auditálni és objektíven értékelni”.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A bitcoin 2025 szeptemberére elérheti a 130 ezer dolláros árfolyamot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A vicces Sealana ICO-ja hamarosan kiteszi a STOP táblát

A Solana napjainkra a mém érmék blokkláncává vált, és már számos sikertörténetet nézhetett végig közvetlenül az első sorból. Az idei, 2024-es év különösen eseménydús a...

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!