A bitcoin 2025 szeptemberére elérheti a 130 ezer dolláros árfolyamot

-

Peter Brandt, az ismert tőzsdei kereskedő szerint a bitcoin árfolyama hasonlóan alakulhat a korábbi felezések utáni ciklusokhoz, és akár 130.000 dollárig is felmehet jövő év végére.

A Bitcoin felezése mozgathatja a piacot

Az április 20-án lezajlott bitcoin felezés egy előre programozott esemény, amely minden 210 ezer blokk után, körülbelül négyévente csökkenti a bányászati jutalmakat 50%-kal.

Brandt egy június 2-i jelentésében azt írta, hogy a felezések időpontjai szinte tökéletes szimmetriát mutatnak a korábbi bika piacok ciklusaival.

Brandt szerint történelmileg a bitcoin felezés időpontja majdnem középen helyezkedik el a bika piacok kezdete és csúcsa között.

Brandt saját elemzése alapján az utolsó ilyen rali körülbelül 16 hónappal a 2020. május 11-i felezés előtt kezdődött, és a ciklus körülbelül 18 hónappal azután ért véget.

Felezés után másfél év a hegymenet

Brandt megjegyezte, hogy az előző két felezés, 2016. július 9-én és 2012. november 28-án egyaránt hasonló mintát követett, és ha ez a sorozat folytatódik, a következő bika piac ciklus csúcsa 2025 augusztus végén, vagy szeptember elején következik majd be.

bitcoin
Forrás: Peter Brandt

A tapasztalt kereskedő hozzátette, hogy nincs tévedhetetlen elemzési módszer a bitcoin ciklusok csúcsának megjóslására, de a korábbi rekordok hasonló növekedési mintát követtek, és ha ez folytatódik, akkor a mostani felezési ciklus tetejét, a bika piac csúcsát a 130.000 és 150.000 dollár közötti tartományban helyezné el.

Brandt elemzése szerint a jelenlegi bika piac 2022. december 17-én kezdődött. A BTC akkor körülbelül 16.800 dolláron kereskedett, azóta pedig több, mint 300%-ot emelkedett, és jelenleg is 68.000 dollár körül cserél gazdát a tőzsdéken.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A szakadék szélén táncolhat az árfolyam

A bitcoin jelenleg alacsonyabb az március 14-i, 73.679 dolláros csúcsához képest, és Brandt úgy véli, hogy 25% esély van arra a kevésbé pozitív forgatókönyvre, hogy a bitcoin ezzel már elérte a mostani bika piac csúcsát, mivel eddig minden ciklus növekedése csökkent az előzőhöz képest.

A kereskedő ráadásul úgy gondolja, hogy ha az árfolyam nem tud tartósan felfelé indulni, és lefelé csúszva elveszíti az 55.000 dolláros támaszt, akkor onnan alaposan felgyorsulhat a zuhanás, és sokkal nagyobb esésre is számíthatunk.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 10 millió dollárnyi ETH-t loptak el a Velocore decentralizált tőzsdétől

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!