Az ARK Invest visszavonta az Ethereum ETF beadványát

-

Az ARK Invest már nem törekszik a saját ETH ETF kibocsátására, azonban továbbra is együttműködik a 21Shares csapatával más területeken.

Az ARK szóvivője hivatalosan is megerősítette a változást, elmondva, hogy az ARK és a 21Shares továbbra is együttműködik több projektben, beleértve a korábban indított Bitcoin ETF-et és a Blockchain és Digitális Gazdasági Innováció ETF-et egyaránt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jó az Ethereum, de a Bitcoin jobb

„Az ARK hisz az Ethereum blokklánc erejében és hosszú távú értékében, de jelenleg nem fogunk tovább haladni az Ethereum ETF bevezetésével, visszavonjuk a beadványunkat. Teljes mértékben elkötelezettek maradunk az ARK 21Shares Bitcoin ETF iránt, mivel úgy véljük, hogy a Bitcoin egy olyan technológia, amelyhez mindenkinek alacsony költséggel hozzá kell férnie. Továbbra is keressük a hatékony módszereket, hogy befektetőink számára hozzáférést biztosítsunk ehhez az innovatív technológiához, és kihasználhassuk annak teljes előnyeit.”

Az ARK döntése arra késztetheti a kibocsátókat, hogy újragondolják a saját ETF-stratégiáikat, viszont sok szakértő szerint egy ekkora piaci szereplő visszalépése aggodalomra adhat okot a többiek számára.

Meglepő határozat a SEC részéről

Május 23-án az SEC alaposan meglepte a kriptoipart azzal, hogy váratlanul jóváhagyta az Ethereum ETF-eket, új lendületet adva a piacnak éppen akkor, amikor mindenki újabb csalódásra készült, arra, hogy a hivatal elutasítja a kérvényeket.

Azóta a kibocsátók versengenek, hogy benyújtsák a végleges formanyomtatványaikat, hogy minél hamarabb kereskedhessenek a frissen kibocsátott papírjaikkal.

Azonban sok formanyomtatvány hiányos, és olyan nagy kibocsátók, mint a BlackRock, VanEck és még a 21Shares is visszatartják a fontos részleteket, például a díjakat.

Néhányan úgy vélik, ez akár szándékos is lehet, a hiányos formanyomtatványok stratégiai lépésként is értelmezhetők, hogy valamiféle választ, iránymutatást provokáljanak ki az SEC-től, vagy hogy megtudják, más kibocsátók mit terveznek a díjak terén, hogy versenyelőnyt szerezzenek.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A jóváhagyás megvan, de mikor lesz ebből kereskedés?

Az is lehet, hogy a kibocsátók óvatosan haladnak a beadványaikkal, előre látva a potenciális elutasítást.

A Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas mindenesetre gyors indulásban reménykedik, és egy lehetséges késő júniusi kereskedési kezdést is valószínűnek tart, de arra is figyelmeztet mindenkit, hogy az SEC újabb finomhangolásra kényszerítheti a kibocsátókat, és július 4-ét jelöli meg indulási dátumként.

ethereum
Forrás: X

Az elmúlt héten a kibocsátók tétovázása visszatükröződött az Ethereum árfolyamában is.

Miután az ETH 2900 dollárról 3900 dollárra emelkedett, az árfolyam mostanra 3800 dollár alá csúszott vissza, ami piaci bizonytalanságot és a jövőbeli kilátások hiányát jelzi.

Az ARK hirtelen visszalépése azt jelezheti, hogy az Ethereum ETF jóváhagyásához vezető út hosszú és egyszerűen nem éri meg a befektetett energiát.

Azonban amíg az SEC nem ad konkrét kommentárokat vagy egyértelmű elutasításokat, a piaci szereplők jobbára csak találgathatnak, hogy hogyan alakul ez a történet, különösen az SEC májusi meglepetésdöntése után.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Ismét nagy rallyba kezdtek a GameStop részvények

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!