Ismét nagy rallyba kezdtek a GameStop részvények

-

A GameStop részvények (GME) árfolyama több mint 19%-ot emelkedett az éjszaka során, miután a „Roaring Kitty” néven ismert Keith Gill a Redditre posztolta, hogy 181,4 millió dollár értékű GME részvényt és vételi opciót tart.

Gill – aki a 2021-es GME short squeeze kapcsán vált híressé – június 2-án posztolt a Redditre a „DeepFuckingValue” accountján, 2021 áprilisa óta először.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Megosztott egy képernyőképet, amelyen látható, hogy 5 millió GME-részvényt vásárolt 115,7 millió dollárért, és 65,7 millió dollárt helyezett vásárlási opcióba, fogadva arra, hogy a GME részvényenként legalább 20 dollár lesz június 21-én.

Gill június 2-i Reddit-bejegyzése.

Gill képernyőképén látható, hogy több mint 9,3 millió dollárt nyert a GME-részvényein, és közel 2,5 millió dolláros veszteséget tart a vételi opcióin.

Komoly emelkedésen vannak túl a GameStop részvények

A Robinhood éjszakai piacán a GME 20 perc alatt 19,19%-kal 27,58 dollárra ugrott Gill Reddit-posztja után.

A GameStop május 31-én, pénteken 23,14 dolláron zárt, a részvények 2024-ben 38,8%-kal emelkedtek a Google Finance szerint – úgy tűnik, hogy Gill visszatérése lendítette fel őket.

GameStop részvény árfolyam
A GameStop részvények árfolyama az év eleje óta. A kiugró érték azt követően jelent meg, hogy Gill visszatért a Redditre. Forrás: Google Finance.

Gill rejtélyes módon posztolt egy zöld Uno fordított kártyát az X-re – ezzel is kiegészítve a titokzatos posztok és mémek sorát, amelyeket a májusi hirtelen visszatérése óta osztott meg.

Forrás: X

Gillt egyesek a GameStop-saga központi figurájának tekintették a covid-19 járvány idején, amikor a Reddit kereskedői megfordították az asztalt a fedezeti alapokkal szemben, amelyek pénzt kerestek azzal, hogy shortolták a játékboltot.

A GameStop részvényeinek árfolyama egy hónap alatt több mint 1000%-kal ugrott meg.

Egyesek úgy vélik, hogy a GameStop short squeeze megalapozta az olyan mémcoinok, mint a Dogecoin és a Shiba Inu árának masszív emelkedését, miután a lakossági kereskedők új kalandok után néztek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A múltban Gill ismert volt arról, hogy az r/wallstreetbets subredditen posztolt, amely a GameStop short squeeze saga kapcsán híresült el, de a fórum eltávolodott a GME tartalmától, és a moderátor „zjz” még június 3-án is azt írta, hogy „ez nem egy GameStop subreddit”.

Gill legutóbbi bejegyzése az r/Superstonk subredditen jelent meg, ami látszólag egy olyan fórum, ahol leginkább a GME-vel kapcsolatos spekulációkat lehet találgatni.

Az április 16-i poszt az r/wallstreetbets-en azt mutatta, hogy Gill 20.000 GME-részvényt birtokolt, részvényenként 55,17 dolláros vételi áron. Ekkor 19,9 millió dolláros nyereséget tartott a kezében.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Csökkenő tendenciát mutat a hackertámadások száma

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!