Csökkenő tendenciát mutat a hackertámadások száma

-

Az Immunefi legfrissebb jelentése szerint májusban 52 millió dollár értékű digitális eszköz veszett el hackerek és csalások miatt, összesen 21 incidens során.

Ezek a veszteségek 12%-kal alacsonyabbak, mint a 2023 májusában elszenvedett 59 millió dolláros kár, és 28%-kal kevesebbek, mint a 2024 áprilisában regisztrált veszteségek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egyelőre csendesebb az idei év

A támadások az év eleje óta összesen 473 milliós veszteséget eredményeztek, ami jelentősen alacsonyabb a tavalyi év azonos időszakában rögzített 595 millió dollárnál.

Két projekt emelkedik ki a mezőnyből, a legnagyobb áldozatok, a Gala Games 21 millió dolláros veszteséggel, és a Sonnefinance 20 millió dolláros veszteséggel, amelyek a teljes havi károkozás majdnem 80%-át teszik ki.

hacker
Forrás: Immunefi

Emellett három további, top tízbe sorolt incidens történt, amelyek során a támadók legalább 1 millió dollár értékű digitális eszközt szereztek meg.

A fennmaradó támadásokban az elveszett összeg 540,000 és 300,000 dollár között mozgott.

A DeFi a legvonzóbb célpont

Csakúgy, mint áprilisban, a hackerek kizárólag a DeFi platformok elleni támadásokban voltak sikeresek.

A központosított pénzügyi platformok, tőzsdék vagy váltók nem tapasztaltak egyetlen jelentős támadást sem.

„A hackertámadások továbbra is a veszteségek elsődleges okozói a csalásokkal szemben. Májusban 14 incidens során összesen 50 millió dollárt veszítettek a különböző protokollok a hackerek miatt. Emellett 7 csalási esemény történt, amelyeken összesen 1,7 millió dollár veszett el.”

Forrás: Immunefi

Ethereum és BNB a célkeresztben

A legtöbb támadást elszenvedett protokollok között az Ethereumot és a BNB Chain-t emelték ki a jelentésben.

Kilenc regisztrált incidenssel az Ethereum a teljes egyéni támadások 43%-át szenvedte el, míg a BNB Chain négy incidense a támadások 19%-át képviseli.

Forrás: Immunefi

A jelentés azt is megemlítette, hogy az Immunefi platform jelentős nagyságú kifizetéseket teljesített, amelyeket a különböző hibák feltárásáért hirdetett meg.

Az egyik ilyen eset során az Immunefi 10 millió dollárt fizetett ki egy, a Wormhole protokollban felfedezett sérülékenységért.

6 millió dollárt egy, az Aurora-ban felfedezett sérülékenységért és 2,2 millió dollárt egy a Polygon hálózaton talált sérülékenységért ítélek oda a hibák felfedezőinek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Mire vár a bitcoin, ha már 2 milliárd dollár áramlott a spot ETF-be?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!