Az USA hivatalai el akarják fojtani a kriptopénzeket

-

A Coinbase tőzsde szerint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC komolyan elkötelezett a kriptopénzek megsemmisítése iránt.

A tőzsde úgy véli, a SEC addig folytatja az erőpolitikával történő szabályozást a kriptoiparban, amíg el nem éri célját, hogy elfojtsa az ágazatot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tőzsde ezt egy május 31-i beadványban közölte az Egyesült Államok Fellebbviteli Bíróságával, ahol a Coinbase arra kéri a bíróságot, hogy kényszerítse a SEC-et a kriptoipar számára tisztességes szabályok megalkotására.

A SEC eljátssza, hogy hasznos munkát végez

A Coinbase érvelése szerint a SEC nem mutat hajlandóságot arra, hogy egyértelmű és tisztességes irányelveket alakítson ki.

„Az ügynökségnek nem érdemli meg, hogy az elmúlt évek teljesítménye után tovább magyarázhassa a bizonyítványát. Ha tenni akartak volna valamit, akkor lett volna rá idejük.”

kriptopénz
Forrás: X

A Coinbase azt állítja, hogy a SEC-nek nincs törvényi kötelezettsége a szabályainak betartását lehetővé tenni, és az ügynökség ennek ellenére is úgy véli, hogy a most meglévő, valójában használhatatlan szabályai elég jól működnek, mivel már több céget is bepereltek az iparágban azok megsértése miatt.

A hivatal saját munkatársai is látják, hogy valami nem stimmel

A tőzsde továbbá arra kérte a bíróságot, hogy ne csak az ő szavaikat vegyék figyelembe, hanem azokat az SEC tisztviselőket is, akik szintén úgy gondolják, hogy a SEC akadályozza a digitális eszközök iparát és az új technológiák fejlődését.

Az egyik leginkább kriptobarát SEC biztos, Hester Pierce nemrégiben egy nyílt levelet tett közzé, amelyben egy határokon átnyúló kísérleti programot javasolt az amerikai és brit blokklánc cégek számára, hogy tokenizált értékpapírokkal kísérletezhessenek. Pierce erről a Consensus 2024 konferencián beszélt részletesebben.

„Az egyik probléma eddig az volt, hogy az emberek próbáltak bejutni a SEC-hez, hogy valamit mondjon a hivatal, valami történjen, de tudjátok, bejöttek, és semmi sem történt. Ez a nemzetközi együttműködés végre arra kényszerítené a SEC-et, hogy cselekedjen, hogy kezdjen el foglalkozni a dologgal.”

A kriptopénz nem kihívás, csak mégsem sikerül senkinek

A Coinbase megjegyezte, hogy a SEC megpróbálta enyhíteni a keménykezű megközelítését azzal, hogy azt állította, szabályai csak az ipar egy kis szegmensének jelenthetnek kihívásokat.

„A SEC megpróbálja minimalizálni elnyomó álláspontját azzal, hogy azt állítja, csak egy kis piaci szereplői csoport tapasztalhat megfelelési nehézségeket a meglévő szabályok elkülönített rendelkezései alatt.”

A SEC 2023 júniusában indított pert a Coinbase ellen, azzal vádolva a tőzsdét, hogy soha nem regisztrált brókerként, értékpapírtőzsdeként vagy elszámolóházként, így kikerülve az értékpapírpiacok számára előírt közzétételi rendszert.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Coinbase megpróbálta elérni az ügy elutasítását, de a SEC következetesen ellenezte ezeket a próbálkozásokat.

A kriptoipari és a jogi szakértők egyaránt optimisták voltak azzal kapcsolatban, hogy a Coinbase elérheti az ügy elutasítását, de ez végül nem sikerült.

Olvastad már? Az OpenAI konfliktusai miatt válságban az AI biztonság

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!