10 millió dollárnyi ETH-t loptak el a Velocore decentralizált tőzsdétől

-

A Velocore decentralizált tőzsde június 2-án megerősítette a platformjára történt behatolást, amelynek során a támadók 6,8-10 millió dollár értékű ethereum tokeneket loptak el.

A Velocore csapata aktívan üldözi a hackereket, és nyitott a megegyezésre irányuló tárgyalásokra.

A Zksync és a Linea decentralizált tőzsde, a Velocore elismerte, hogy hackerek június 2-án betörtek a platformjára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A betörést megerősítő közleményében a Velocore csapata a keletkezett pénzügyi veszteségeket mintegy 6,8 millió dollárra becsülte ETH értékben.

Korábbi jelentések szerint azonban a hackerek akár 10 millió dollár értékben is ellophatták a felhasználók tokenjeit.

Velocore
Forrás: X

A hackerek a CPMM Pool szerződésen belüli sebezhetőségeit használták ki

A blogon keresztül megosztott post-mortem-ben a Velocore csapata felfedte, hogy a támadók a Balancer-stílusú CPMM pool szerződésben lévő sebezhetőségeket használták ki, ami a platformot működésének befagyasztására kényszerítette.

A csapat hozzátette:

„A támadó a Tornadóból szerzett forrásokat, végrehajtotta az exploitot, áthidalta a forrásokat az Across Bridge segítségével, majd visszatette azokat a Tornadóba.”

A helyzet megoldására a Velocore csapata egy félig szüneteltetési funkciót vezetett be a díj maximális értékre történő beállításával.

Ennek az intézkedésnek az volt a célja, hogy megszakítsa a swapokat, ugyanakkor vészhelyzet esetén továbbra is lehetővé tegye a kifizetéseket.

A csapat azonban később elismerte, hogy a megfelelő kárenyhítési stratégia szerint a díjat nem a maximumra, hanem 0%-ra állították volna be. Sajnos, mire ez a felismerés bekövetkezett, már túl késő volt.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Eközben a Velocore csapata aktívan üldözi az incidensért felelős hackereket. Tárgyalásokat is folytatnak a megegyezés érdekében. Közölték, hogy kapcsolatban állnak a biztonsági partnerekkel és alapítványokkal.

A csapat hangsúlyozta, hogy ezek a lépések fogják irányítani a megközelítésüket, miközben a decentralizált tőzsdei platform elleni hack utóhatásait próbálják enyhíteni.

Az incidens által érintett felhasználók számára a csapat kötelezettséget vállalt egy megfelelő kompenzációs terv végrehajtására, hogy a működés újraindulását követően kezelni tudják a veszteségeket.

Olvastad már? Hatalmas felvásárlásba kezdtek a Dogecoin-bálnák

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni a kriptovalutákból? A szakértő kripto választások

A kriptopiac nyugodt a várható bikafutás előtt. Az altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak. Már elindultak felfelé, készen állnak arra, hogy bármelyik pillanatban berobbanjanak. Ez izgatottságot...

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!