Rengeteg tőkeáttételes short likvidálódna, ha a bitcoin elérné a 72.000 dollárt

-

Ha a Bitcoin árfolyama eléri a 72.000 dollárt, az „gyújtózsinórként” működne, ami kiváltaná a 75.000 dolláros pszichológiai határ áttörését. Rengeteg tőkeáttételes short is ezen az árszinten likvidálódna.

Willy Woo elemző szerint a 72.000 dollárt elérő bitcoin tömeges likvidálási hullámot indítana el, ami új történelmi csúcsok felé nyitná meg az utat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Woo ezt egy június 5-i X-bejegyzésben írta, amelyet 1,1 millió követőjének címzett:

„A 72 ezer dollár megcsapolása a gyújtózsinór, amely elindítja a likvidációs kaszkádot. 1,5 milliárd dollárnyi tőkeáttételes short pozíció áll készen a likvidálásra egészen 75 ezer dollárig és egy új történelmi csúcsig.”

A Bitcoin tőkeáttételes likvidációs grafikonja. Forrás: Willy Woo.

A Bitcoin 3,15%-kal emelkedett a június 5-én 8:05 UTC-ig tartó 24 órában, és 71.124 dollárt ért el.

A világ első számú kriptovalutája a heti grafikonon 4,8%-os emelkedést mutat a CoinMarketCap adatai szerint.

BTCUSD – egynapos grafikon. Forrás: TradingView.

A Bitcoin 72 000 dollárnál 800 millió dollár értékű tőkeáttételes shortot likvidálna

A Bitcoin árfolyama jelentős ellenállásba ütközik a 71.500 és 72.000 dolláros szinteken.

A CoinGlass szerint egy esetleges 72.000 dollár feletti mozgás 800 millió dollár értékű kumulatív tőkeáttételes short pozíciót likvidálna az összes tőzsdén.

Bitcoin likvidációs map. Forrás: Coinglass.

A 72.500 dolláros szint felett a Bitcoin több mint 1,2 milliárd dollár értékű tőkeáttételes short pozíció felszámolását váltaná ki.

Jelenleg a Bitcoin 3,4%-kal van lejjebb a korábbi, 73.740 dolláros történelmi csúcshoz képest, amelyet március 14-én ért el.

A Bitcoin eloszlás utáni „veszélyzónája” május 6-án ért véget, amikor a Bitcoin határozottan a 60.000 dolláros újrafelhalmozási tartomány fölé emelkedett a Rekt Capital népszerű kriptoelemzője szerint.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin árfolyama május 6. óta több mint 12,5%-kal emelkedett, ami megerősíti, hogy a halving utáni veszélyzóna véget ért.

BTCUSD egynapos grafikon. Forrás: TradingView.

A Bitcoin megtörte kéthetes csökkenő trendjét

A Bitcoin árfolyama június 3-án kitört egy jelentős kéthetes csökkenő trendből, írta a Rekt Capital egy X posztban:

„A Bitcoin ma megtörte kéthetes csökkenő trendjét. Azonban már korábban is láttunk ezen a csökkenő tendencián túli felfelé irányuló hullámokat. Ezért van szükség a mai nap folyamán egy napi zárásra, hogy megerősítsük ezt a kitörést.”

BTCUSD egynapos grafikon. Forrás: Rekt Capital.

A bitcoinnak azonban még a 72.000 dolláros ellenállást kell támaszra váltania, mielőtt a bikaciklus „parabolikus szakaszába” lépne, a Rekt Capital szerint.

Olvastad már? 11 év után aktiválódott egy bitcoin-cím

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!