11 év után aktiválódott egy bitcoin-cím

-

A hét elején egy évtizedes tárca aktiválása keltett visszhangot a kriptoközösségben, miután valaki 200 bitcoint utalt át egy másik címre.

Ez a mai árfolyamon számolva nem túl nagy összeg, alig 14 millió dollár, viszont az érintett címeket több, mint 11 éve, 2013-ban hozták létre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez 197 ezer százalékos profitot jelent, ha összevetjük a mostani és az akkori árakat.

Türelmes vásárló

Hétfőn egy bitcoin tulajdonos, aki 2013 elején szerezte meg a pénzeszközöket, 200 BTC-t költött el, amelyek értéke a 2024. június 3-i árfolyamok alapján 13,87 millió dollár, de ezeket a bitcoinokat 2013. február közepe és március vége között szerezték be, amikor az árfolyam 25 és 35 dollár között mozgott.

Ez azt jelenti, hogy a pénzeszközök akkori legmagasabb áron számolva körülbelül 7.000 dollárt értek.

bitcoin
Forrás: btcparser.com

Jelenlegi értékük lényegesen magasabb, 13,87 millió dollár, ami azt jelenti, hogy a tulajdonos 197,785%-os növekedést tapasztalt az elmúlt évtized során.

Mind a nyolc cím érintett cím a hagyományos bitcoin-címek közé tartozik, és összesen nyolc ilyen tranzakció történt, egyenként 25 bitcoinnal.

Részletfizetés

Jelenleg a pénzeszközök ezekben a pénztárcákban maradtak, és az új pénztárcák adatai korábbi aktivitást mutatnak, amelyek régóta alvó bitcoin tranzakciókat konszolidáltak 2024 márciusában és januárjában.

A btcparser.com és egy cím adatai alapján ugyanaz a felhasználó lehet felelős nyolc különálló, 2013-as bitcoinokat megmozgató tranzakcióért, amelyek 2024. március 13-án történtek.

Ezek mindegyike 25 bitcoin átutalását foglalta magában, hasonlóan a legutóbbi költésekhez.

Egy másik pénztárca más tevékenységet mutatott, egy tranzakcióval, amely 199,99 BTC-t tartalmazott, amikor azt 2024. január 10-én létrehozták, és a pénzeszközöket a következő napon küldték el.

2024. február 11-én a felhasználó újabb 199,99 BTC-t szerzett, majd három nappal később, 2024. február 14-én utalta át azokat.

Továbbá, ugyanaz a felhasználó 2024. március 1-jén is, nyolc, valamivel több mint 25 bitcoin átutalását kezdeményezte.

Ez a tranzakció is összesen 200 bitcoin mozgatását foglalta magában 2013-ból, amelyek első aktivitása több, mint tíz év után történt.

Bálnák a láthatáron

Ez a két régi tárca legalább 1000 bitcoin elköltését tartalmazza, amelyeket 2024-ben mozgattak meg és amelyek eredetileg 2013-ból származnak.

Az összes tranzakció ugyanazokat a mintákat követte, 25 bitcoint mozgattak március 1-jén, március 13-án és 2024. június 3-án.

bitcoin

Ezek a minták és korábbi tranzakciók rámutatnak, hogy a 2024. június 3-án megmozdított 200 BTC azt jelzi, hogy a tulajdonos több régi érmét birtokol az első napokból.

Csak két tárca aktivitása alapján egyértelmű, hogy a felhasználó legalább 1000 BTC-t birtokolt vagy birtokol, amelynek értéke 6összesen 9,2 millió dollár, és amelyek nagy része 2013-ban gyűlt össze.

Ez a felhasználó az úgynevezett bálna kategóriába sorolható, mivel 1000 vagy több bitcoint birtokol.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Nyereségfelvétel miatt nem sikerülhetett 70 ezer dollár fölé kerülnie a bitcoinnak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!