A BlackRock és a Fidelity uralja a Bitcoin ETF értékesítésének a háromnegyedét

-

A BlackRock és a Fidelity friss eladásai jelentős részt tesznek ki a kibocsátók idei összes ETF-értékesítéséből, de a Vanguardhoz még mindig vezeti az összesített mezőnyt, pedig náluk nem is érhető el a Bitcoin ETF.

Hatalmas mennyiségű pénzt mozgat meg a Bitcoin ETF

A BlackRock iShares Bitcoin Trust, az IBIT és a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, az FBTC jelentős tőkebevonást könyvelhetett el az év eleje óta, ez derül ki a Bloomberg Intelligence adataiból.

bitcoin
Forrás: X

A BlackRock Bitcoin ETF-jei az idei év eddigi friss pénzbeáramlásának a 26%-át, míg a Fidelity esetében az 56%-át tették ki.

A BlackRock IBIT ETF-je és a Fidelity FBTC ETF-je együttesen 16,6 milliárd, illetve 8,9 milliárd dollár értékű eladást könyvelhetett el az elmúlt öt hónapban.

Azonban a Vanguard, amely nem kínál Bitcoin ETF-eket, mégis jelentős előnnyel vezet az ETF-ek összesített piacán, 2024-ben eddig összesen 102,8 milliárd dolláros tőkebevonással, majdnem ráduplázva a BlackRock számaira.

Több tucat, vagy több száz ETF közül lehet választani

A BlackRock jelenleg 429 különböző ETF-et kínál, amelyek összesen 2,8 billió dollárnyi kezelt vagyont képviselnek, ezzel szemben a Fidelity csak 70 ETF-et tart a palettáján, összesen 74 milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal.

Az Invesco idén 34,7 milliárd dolláros ETF-beáramlást regisztrált, de ebből csak 0,9% származik Bitcoin ETF-ből, amely az év első öt hónapjában összesen 317,3 millió dollárnyi értékesítést ért el.

A BlackRock IBIT ETF-je nemrégiben, május 28-án, megelőzte a Grayscale Bitcoin Trustot és így ez lett a világ legnagyobb spot Bitcoin ETF-je.

Az IBIT jelenleg 291 567 BTC-t birtokol, amely jelenlegi árakon valamivel több mint 20 milliárd dollárt ér.

A Grayscale eredetileg 620.000 Bitcoint tartott, amikor a GBTC spot ETF formára lett átkonvertálva, de azóta jelentős kiáramlást tapasztaltak, és mára már kevesebb, mint az eredeti készletük felét, csak 285 139 BTC-t birtokol, amely körülbelül 19,6 milliárd dollárt ér a mostani árakon.

Visszafogottabb a vásárlási láz

Az utóbbi időben a Bitcoin ETF beáramlások kissé kiegyenlítődtek, sok ETF kibocsátó az utóbbi hetekben nullás napokról is beszámolt, azaz sem eladás, sem vásárlás nem történt az adott időszakban.

Például a Franklin Bitcoin ETF, az EZBC alap május 16-a óta, több, mint két hete nem tapasztalt semmilyen beáramlást vagy kiáramlást.

A Grayscale számait kivéve az egyenletből, a Bitcoin befektetési termékek jelenleg napi átlagban 141,7 millió dollár beáramlást regisztrálnak, amely nagyrészt az IBIT, FBTC és kisebb mértékben az ARK 21Shares Bitcoin ETF értékesítéséből áll össze.

bitcoin
Forrás: Farside Investors

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Ki vagy mi irányítja az Ethereumot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!