Nyereségfelvétel miatt nem sikerülhetett 70 ezer dollár fölé kerülnie a bitcoinnak

-

A Bitcoin (BTC) kedd reggel 69.200 dollárig csökkent a nyereségfelvétel közepette, miután hétfőn késő este rövid időre átlépte a 70.000 dolláros szintet. A főbb coinok árfolyama vegyesen alakult.

A BTC árfolyama a szélesebb amerikai részvénypiacokkal együtt mozgott, ami a kockázatos piaci fogadásokat tükrözte.

Néhány mémrészvény és -token több mint 100%-ot ugrott a befolyásos részvénykereskedő Keith Gill látszólagos visszatérésére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitfinex kriptotőzsde hétfőn egy jelentésben azt mondta, hogy a Bitcoin március óta tartó visszaesését valószínűleg a hosszú távú tulajdonosok eladási nyomása okozta. A blokkláncadatok azonban azt mutatják, hogy a tendencia megállt, és a befektetők felhalmozzák a BTC-t.

A CryptoQuant láncelemző cég egy keddi jelentésében megosztotta a CoinDeskkel, hogy a hosszú távú Bitcoin-kínálat 50%-a „inaktív” volt, nem mutatott mozgást vagy változást a követett tárcák állományában. Ezt az erős hosszú távú meggyőződés jelének tekintik, ami további árfolyamnövekedést jelezhet.

Így a Bitcoin további növekedése körüli hangulat továbbra is „makacsul bullish”, a szingapúri székhelyű QCP Capital a kereskedési aktivitás növekedésére számít.

„A piac továbbra is makacsul bullish, az Mt. Goxról és a DMM hackről szóló negatív szalagcímek ellenére a múlt héten a BTC magabiztosan 69.000 dollár fölé emelkedett Ázsiában” – írta a QCP hétfőn késő este közzétett üzenetében.

„Ez a bikamánia valószínűleg folytatódik, mivel a piac arra vár, hogy a spot ETH ETF új keresletet indít majd be”.

„A kitartó bullishság másik oka, hogy a spekulánsok növelik a long pozíciókat más kriptoeszközökben is, a közeljövőben várható további spot ETF-ek jóváhagyására számítva” – mondta a cég.

Máshol az ether (ETH) és a dogecoin (DOGE) enyhe veszteséget mutatott, míg a Cardano és a Solana akár 3%-ot is emelkedett.

A CoinDesk 20 (CD20), a legnagyobb tokenek széles körű indexe, amelybe nem tartoznak bele a stabilcoinok, az elmúlt 24 órában 0,41%-kal emelkedett.

Az egyéb nagyobb, 1 milliárd dollár feletti piaci kapitalizációval rendelkező tokenek közül a kutyás témájú floki (FLOKI) és az Ethena tokenjei több mint 10%-kal emelkedtek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az ARK Invest visszavonta az Ethereum ETF beadványát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!