Újabb szakértőt vonnának be Sam Bankman-Fried perébe

-

A Sam Bankman-Fried bukott vállalkozót képviselő jogi csapat nyilatkozata szerint kérvénnyel fordultak a szövetségi bírósághoz, hogy járuljanak hozzá az óvadéki feltételek megváltoztatásához.

A bírósághoz február 24-én adták be a Mark Cohen of Cohen & Gressler jogászai a kérelmet, hogy Bankman-Fried ügyében egy megfelelően képzett szakértőt találjanak, aki a tárgyalás során technikai tanácsadóként működhet közre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A február 16-i meghallgatáson szóba került, hogy SBF virtuális hálózatot, azaz VPN-t is használ, az ügyvédek ezután javasolták, hogy az ügybe vonjanak be egy szakértőt is.

A jogászok szerint minden résztvevő fél érdeke, hogy egy megfelelően hozzáértő személy is technikai segítséget nyújthasson az ügyben, egyelőre ilyent viszont még nem vontak be az eljárásba.

A jogászok természetesen különösen hosszan értekeztek arról, hogy ez mennyire hasznos lenne minden résztvevő fél számára, és, hogy mennyivel produktívabbá válnának ezután a megbeszélések, főleg azok, amelyek az óvadéki ügyintézést részleteit taglalják.

Az ügyben eljáró Lewis Kaplan bíró úgy fogalmazott, hogy SBF óvadéki megállapodása esetén további korlátozó intézkedéseket vezethetnek be, miután több jelentés is alátámasztotta, hogy SBF úgynevezett VPN szolgáltatást használva fért hozzá az internethez.

Az ügyvédek szerint a vádlott mindössze focimeccseket nézett a neten, de egyetértenek azzal, hogy tiltva legyen a VPN használata, amíg a bíróság nem dönt egyértelműen ebben az ügyben.

SBF 2022 decembere óta van házi őrizetben a szülei kaliforniai házában, de már többször is utazott a bíróságra és vissza, a meghallgatások során.

A jelentések szerint többször is megpróbált korábbi FTX alkalmazottakkal kapcsolatba lépni titkosítást használó appokon keresztül.

Kaplan bíró felvetette, hogy az egész óvadéki megállapodást felfüggeszthetik, és SBF szövetségi őrizetben maradhat az októberben esedékes tárgyalásáig.

Bankman-Fried ellen a bíróság 12 pontban fogalmazott meg büntetőjogi vádakat, ezeket február 22-én hozták nyilvánosságra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ezek különböznek az eredeti nyolc vádponttól, amelyekkel decemberben vádolták meg SBF-et.

A jelenlegi vádak között banki csalás és illegális politikai finanszírozás is szerepel, mivel a jelentések alapján több tízmillió dollárt juttatott különböző politikusoknak, harmadik feleken átfuttatva a pénzt.


Olvastad már? A Bitcoin elérte a mélypontját, újbóli kitörés következhet?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Martin Kirschner

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!