A Bitcoin elérte a mélypontját, újbóli kitörés következhet?

-

Joao Wedson, a CryptoQuant elemzője szerint a Bitcoin árfolyama, amely az elmúlt héten 6%-os csökkenést mutatott, a 24.000 dolláros árfolyamnál elérhette a helyi mélypontot.

Wedson a 350 napos mozgóátlag és a BTC Taker Buy Sell Ratio mutatóját alkotó 100 napos exponenciális mozgóátlag értékelését követően jutott erre a következtetésre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Wedson szerint a Taker Buy Sell Ratio indikátorral az elemzők azt találták, hogy a 350 napos MA és a 100 napos EMA képes azonosítani a BTC árfolyamának trendváltozásait.

Megjegyezte továbbá, hogy a 100 napos EMA egy értékvonalat keresztezve helyi csúcsokat és mélypontokat is jelezhet, vételi vagy eladási lehetőségeket kínálva.

Ez Wedson szerint egy medveciklust indíthatott el, ami a BTC árfolyamának csökkenő tendenciáját eredményezheti.

bitcoin

Forrás: cryptoquant.com

A kriptovaluta-eszközök helyi árfolyampontjainak azonosítása szempontjából néhány láncközi mérőszám hatékony volt ebben a tekintetben.

Az egyik leghatékonyabb mutató az Age Consumed, amely a korábban inaktív érmék viselkedését figyeli a blokkláncon.

Az Age Consumed megugrása azt jelzi, hogy jelentős számú inaktív token került át új címekre, ami a hosszú távú tulajdonosok viselkedésében bekövetkezett hirtelen és markáns változást jelez.

Mivel a hosszú távú tulajdonosok és a tapasztalt kereskedők ritkán hoznak impulzív döntéseket, a szunnyadó érmék újbóli aktivitása gyakran a piaci feltételek jelentős változásának felel meg.

A BTC elfogyasztott korát vizsgálva február 22-én, amikor a király érmével 23.700 dolláron kereskedtek, az Age Consumed metrikában egy kiugró értéket találtunk.

A BTC árfolyama a következő három napot rallyval töltötte, és 24.100 dolláron kereskedett.

A BTC árfolyamának növekedése, amely az Age Consumed értékének emelkedését követte, azt jelentheti, hogy a vezető érme a 23.700 dolláros árponton elérte a mélypontját, és további emelkedésre kell számítani.

Forrás: santiment.net

Egy másik mutató, amely hasznos lehet ebben a tekintetben, a BTC hálózati nyereség/veszteség aránya (NPL).

Ez a mérőszám kiszámítja az összes érme átlagos nyereségét vagy veszteségét, amelyet naponta új címekre utalnak át.

Ezt a megközelítést arra használják, hogy azonosítsák a profitfelvétel vagy a birtokosok kapitulációjának eseteit a blokkláncon.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az NPL-mérőszám csökkenése gyakran jelzi a „gyenge kezek” általi rövid távú kapitulációt és az „okos pénz” visszatérését a piacra.

Ezért fordulnak elő ezek a mélypontok gyakran egyidejűleg a helyi fellendülésekkel és az árfolyam-emelkedés fázisaival.

Ez volt a helyzet a BTC esetében az elmúlt néhány napban.

A Santiment adatai február 22-én a király érme NPL-jének jelentős csökkenését mutatták ki, amelyet azóta az árfolyam emelkedése követett.

Forrás: santiment.net/

Olvastad már? Fogolycserében vehet részt Alexander Vinnik

Kiemelt kép: Mehmet Hocalı

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!