Újabb masszív összeomlásra készül a Bitcoin?

-

A Bitcoin, a legnagyobb kriptopénz, a 200 napos mozgóátlag (MA) alatt zárt, amely trendvonal jelentős az eszköz hosszabb távú irányának meghatározásában.

Ez a lépés történelmileg további csökkenést jelez, a Bitcoin 2016 óta átlagosan 20%-os későbbi esést jelentett, ahogy arra Joe Carlasare piaci megfigyelő rámutatott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cikk írásakor a Bitcoin 26.015 dolláron kereskedik, miután a CoinGecko adatai szerint 25.643 dolláros napközbeni mélypontra esett.

A faktorok összefonódása

A legutóbbi zuhanást sokan kezdetben a Bitcoin Magazine félrevezető közösségi média posztjának tulajdonították.

A poszt, amely rövid időn belül több mint 2,4 millió megtekintést szerzett, azt állította, hogy Elon Musk SpaceX vállalata 373 millió dollár értékben eladta az összes Bitcoin-állományát.

Mégis, a felelősséget kizárólag a SpaceX félretájékoztatására fogni talán túlságosan leegyszerűsítő lenne.

A CryptoQuant elemzése már jóval e hír felbukkanása előtt jelezte a közelgő áresés jeleit.

A Fidelity’s Timmer továbbra is medvés marad

Emellett Jurrien Timmer piaci elemző megjegyezte, hogy a Bitcoin egy ideje a 30.000 dolláros határ közelében mozogott, ami arra utal, hogy a reálárfolyamok és a hálózat növekedési mutatói alapján a belső értékét meghaladóan kereskedik.

Ebben az összefüggésben különösen fontos a kötvények futamidős prémiuma, amely még mindig negatív.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


E számtalan tényezővel a háttérben a Bitcoin pályája továbbra is ugyanolyan kiszámíthatatlan, mint valaha, ami hangsúlyozza, hogy a befektetőknek óvatosan kell cselekedniük.

Olvastad már? A SEC jelentése szerint felkészül az Ethereum ETF-ek engedélyezésére

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!