A kiberbűnözők a kriptojátékokat használják milliók ellopására

-

A Fülöp-szigeteki Nemzeti Rendőrség kiberbűnözés elleni harci egysége arra kérte a lakosokat, hogy legyenek óvatosak a play-to-earn (P2E) játékok által ígért jutalmakkal szemben, mert ezeket több millió dollár értékű kriptopénzek ellopására használhatják.

A játékosok az egység szerint csökkenthetik annak esélyét, hogy pénzt veszítsenek a csalóknak, ha saját maguk végeznek kutatást, mielőtt pénzt ajánlanának fel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szerepet játszanak az egyedi fejlesztésű játékalkalmazások

A Fülöp-szigeteki kiberbűnözés elleni egység, a Nemzeti Rendőrség Kiberbűnözés Elleni Csoportja (PNP ACG) felszólította a lakosokat, hogy legyenek óvatosak a play-to-earn (P2E) játékok által kínált jutalmakkal, mivel az ilyen játékokat egyre gyakrabban használják dollármilliókat érő kriptoeszközök ellopására.

Az egység legújabb kiberbiztonsági közleményében közzétett figyelmeztetésben a kiberbűnözéssel foglalkozó egység szerint a gyanútlan áldozatok kriptovaluta vagyonának ellopását egyedi fejlesztésű játékalkalmazásokon keresztül hajtják végre.

Az egység szerint ezek a játékalkalmazások „a befektetésekkel közvetlenül arányos hatalmas pénzügyi jutalmak ígéretével csalogatják az áldozatokat a potenciális célpontokhoz”.

Az ilyen ígéreteket általában azután teszik, hogy a bűnözőknek sikerült idővel kapcsolatot ápolniuk az áldozatokkal.

A csoport hozzátette:

Ezután egy online vagy mobiljátékba vezetik be az áldozatokat, amelyben a játékosok állítólag kriptopénz jutalmakat szereznek valamilyen tevékenységért cserébe, például „farmolnak” termelnek egy animált farmon.

A mobiljátékokat úgy alakították ki, hogy hamis jutalmakat jelenítsenek meg, amelyek az áldozat játékával egyre gyűlnek.

Amint az áldozat abbahagyja a kriptopénzek befizetését a már kompromittált pénztárcába, a kiberbűnözők elszipkázzák a pénzeszközöket.

A kiberbűnözés elleni egység hozzátette, hogy a hackerek általában megússzák az ilyen bűncselekményeket, mert „a kriptopénz viszonylag új és nem jól szabályozott”.

A kriptójátékok előnyei a hagyományos játékokkal szemben

A rendőrségi közlemény mindemellett elismeri a kripto-játékok előnyeit a hagyományos játékokkal szemben, és a népszerű P2E játékplatformot, az Axie Infinity-t idézi, amely állítólag többféle pénzkereseti lehetőséget kínál a játékosoknak.

A játékhoz néha szükséges befektetés mértéke azonban egyes játékosokat elriaszthat.

Másrészt a játékosok elveszíthetik digitális vagyonukat is, ha olyan „pénztárcára küldték, amely nem támogatja az adott eszközt”.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A közlemény szerint a játékosok továbbá csökkenthetik annak esélyét, hogy pénzt veszítenek a csalók miatt, ha saját kutatásokat végeznek, mielőtt pénzt kötnek le.

Emellett figyelniük kell a hamis személyeket és a megtévesztő linkeket is.

Olvastad már? Ledger és PayPal együttműködés a kriptovásárlás meggyorsítására

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!