A SEC jelentése szerint felkészül az Ethereum ETF-ek engedélyezésére

-

Az Ethereum piac nemrégiben jelentős mozgásokat tapasztalt, amelyek kiemelkedő hatással lehetnek a kriptovaluták jövőjére és befektetőkre.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) a hírek szerint előkészületeket tesz az Ethereum határidős tőzsdei alapok (ETF-ek) jóváhagyására.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bloomberg beszámolója szerint az SEC várhatóan nem fogja tovább tiltani ezeket a termékeket, amelyekre számos vállalat régóta várt.

Az Ethereum határidős ETF-ek lehetővé teszik az intézményi befektetők számára a token shortolását, ami nem minden esetben kedvező az ETH számára.

Ugyanakkor a jóváhagyás óriási győzelem lenne a kriptovaluta iparágnak, amely az elmúlt időszakban komoly kritikák céltáblájává vált az SEC részéről.

Az ETF-ek jóváhagyása azt is jelentené, hogy az Ethereum által képviselt eszközt már nem értékpapírnak tekinti a SEC.

Az Ethereum-alapú ETF-ek jóváhagyásra váró vállalatok közé tartoznak a Volatility Shares, Bitwise, Roundhill, VanEck, Valkyrie és ProShares.

Az ETF-szakértők szerint több ETF is jóváhagyásra kerülhet októberig. Az Ethereum határidős ETF-ek közül az első várhatóan a Valkyrie lesz, amely egy vegyes Bitcoin és Ethereum termék lesz.

Egy ETF jóváhagyásával az Ethereum ismét bebizonyíthatja, hogy az SEC szemszögéből nem minősül értékpapírnak.

Mindezek ellenére az ETH árfolyama nemrég jelentősen csökkent, és a legutóbbi hírek szerint továbbra is instabil.

Az áresés miatt az ETH árfolyama alacsonyabb szintekre zuhant, ami a befektetőket érzékenyen érintette. Az eszköz árfolyama a hír megjelenése után további 6% -ot csökkent, és jelenleg körülbelül 1,688 dolláron áll.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A piaci változások ellenére sokan még az árfolyameséssel együtt is úgy gondolják, hogy az Ethereum jó lehetőséget jelent a vételre.

Az Ethereum jövője a jóváhagyott ETF-ek függvényében még mindig bizonytalan, és a további piaci mozgások befolyásolhatják a token árát.

Olvastad már? Zuhan a BTC, mi vár a piacra?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!