Elon Musk egy újabb vállalatánál lehet dogecoinnal fizetni

-

A TBC-alapító Elon Musk egy szerdai tweetben látszólag megerősítette a hírt, mikor azt írta: „Támogatom a Doge-ot, ahol csak lehet”.
Elon Musk alagútépítő cége, a The Boring Company (TBC) elkezdte lehetővé tenni az ügyfeleknek, hogy Dogecoin (DOGE) használatával fizessenek a Las Vegas-i közlekedési rendszerükön való utazásokért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC szerdai jelentése szerint az új fizetési lehetőség a BitPayen keresztül július 1-jén bukkant fel, egy nappal azután, hogy megnyitották az új Loop-állomást a Las Vegas Convention Centerben.
Bár a The Boring Company hivatalosan nem erősítette meg az új fizetési módot, az alapító Elon Musk látszólag igen, amikor a hírről szóló tweetre reagált, mondván: „Támogatom a Doge-t, ahol csak lehet”.


Ugyanezen a napon a DogeDesigner, a Dogecoin Alapítvány grafikusa megosztott egy videót 13.600 Twitter-követőjével, amelyen a Vegas Loop foglalási oldalán navigál, és 37,52 DOGE-dzsal vásárol egy napijegyet a BitPayen keresztül.


Az új Loo- állomás a Resorts World Las Vegas nevű integrált üdülőhely alatt található, és az 1,7 mérföldes Las Vegas Convention Center Loop negyedik állomása.
A földalatti alagútrendszer segítségével az ingázók ember által vezetett Tesla márkájú elektromos járművekkel juthatnak el egyik megállóból a másikba.
Ez messze elmarad a vegasi hypreloop eredeti terveitől, amely mágneses meghajtás segítségével nagy sebességgel mozgatta volna az utasokat szállító kapszulákat egy vákuumos alagútrendszeren keresztül.
A vállalat még mindig dolgozik azon, hogy a jövőben vezető nélküli járműveket alkalmazzon a vegasi közlekedési rendszerben.
A Dogecoin-fizetések támogatása a Loopon csak a legújabb integráció Musk cégflottájában.
Tavaly decemberben a Tesla vezérigazgatója, Musk bejelentette, hogy az elektromos járműveket gyártó vállalat elkezdi elfogadni a DOGE-t bizonyos áruvásárlásoknál, aminek hatására a Dogecoin árfolyama 25%-ot emelkedett a bejelentést követően.
2022 májusában Musk bejelentette, hogy tervezi a fizetési lehetőség kiterjesztését űrkutatási vállalatára, a SpaceX-re, bár ez nem volt jelentős hatással az árfolyamra.
A Dogecoin jelenleg 0,06851 dolláron áll a cikk írásakor, ami az elmúlt 24 órában mintegy 1,15%-os emelkedést jelent.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!