Elon Musk egy újabb vállalatánál lehet dogecoinnal fizetni

-

A TBC-alapító Elon Musk egy szerdai tweetben látszólag megerősítette a hírt, mikor azt írta: „Támogatom a Doge-ot, ahol csak lehet”.
Elon Musk alagútépítő cége, a The Boring Company (TBC) elkezdte lehetővé tenni az ügyfeleknek, hogy Dogecoin (DOGE) használatával fizessenek a Las Vegas-i közlekedési rendszerükön való utazásokért.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC szerdai jelentése szerint az új fizetési lehetőség a BitPayen keresztül július 1-jén bukkant fel, egy nappal azután, hogy megnyitották az új Loop-állomást a Las Vegas Convention Centerben.
Bár a The Boring Company hivatalosan nem erősítette meg az új fizetési módot, az alapító Elon Musk látszólag igen, amikor a hírről szóló tweetre reagált, mondván: „Támogatom a Doge-t, ahol csak lehet”.


Ugyanezen a napon a DogeDesigner, a Dogecoin Alapítvány grafikusa megosztott egy videót 13.600 Twitter-követőjével, amelyen a Vegas Loop foglalási oldalán navigál, és 37,52 DOGE-dzsal vásárol egy napijegyet a BitPayen keresztül.


Az új Loo- állomás a Resorts World Las Vegas nevű integrált üdülőhely alatt található, és az 1,7 mérföldes Las Vegas Convention Center Loop negyedik állomása.
A földalatti alagútrendszer segítségével az ingázók ember által vezetett Tesla márkájú elektromos járművekkel juthatnak el egyik megállóból a másikba.
Ez messze elmarad a vegasi hypreloop eredeti terveitől, amely mágneses meghajtás segítségével nagy sebességgel mozgatta volna az utasokat szállító kapszulákat egy vákuumos alagútrendszeren keresztül.
A vállalat még mindig dolgozik azon, hogy a jövőben vezető nélküli járműveket alkalmazzon a vegasi közlekedési rendszerben.
A Dogecoin-fizetések támogatása a Loopon csak a legújabb integráció Musk cégflottájában.
Tavaly decemberben a Tesla vezérigazgatója, Musk bejelentette, hogy az elektromos járműveket gyártó vállalat elkezdi elfogadni a DOGE-t bizonyos áruvásárlásoknál, aminek hatására a Dogecoin árfolyama 25%-ot emelkedett a bejelentést követően.
2022 májusában Musk bejelentette, hogy tervezi a fizetési lehetőség kiterjesztését űrkutatási vállalatára, a SpaceX-re, bár ez nem volt jelentős hatással az árfolyamra.
A Dogecoin jelenleg 0,06851 dolláron áll a cikk írásakor, ami az elmúlt 24 órában mintegy 1,15%-os emelkedést jelent.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!