Bajban vannak azok, akik Ethereum 2.0-stake-elésre adták a fejüket

-

Mivel az ETH árfolyama több mint 78%-kal esett vissza a novemberi történelmi csúcsához képest, az Ethereum 2.0 stakereinek mindössze 17%-a van jelenleg nyereségben.
Az Ethereum 2.0-stakerek teljes mértékben érzik a folyamatban lévő medvepiac súlyát, mivel a Glassnode blokkláncelemző cég új jelentése szerint túlnyomó többségük jelenleg „szilárdan víz alatt van” a pozícióját tekintve.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mivel a második legnagyobb kriptopénz tavaly novemberben elérte a 4891 dolláros történelmi csúcsot, a feltett Ethereum teljes dollárértéke akkoriban lenyűgöző 39,7 milliárd dollárt tett ki.
Mivel azonban az elhúzódó medvepiac az Ethereumot a jelenlegi 1000 dollár körüli szintekre juttatta, az Ethereum 2.0 okosszerződésében lévő érték körülbelül 25,65 milliárd dollárra zuhant, ami 65,2%-kal alacsonyabb, mint kilenc hónappal ezelőtt.
Ez annak ellenére van így, hogy a novemberi csúcs óta közel 5 millió ETH további beáramlása történt – mutattak rá a kutatók.

„Mivel az ETH árfolyama több mint 78%-ot romlott, és a coinokat nem lehet kivonni, a stake-elésre zárolt ETH-nak már csak 17%-a van nyereségben.” – áll a jelentésben.

Ez azt is jelenti, hogy az Ethereum 2.0-stakerek átlagosan mintegy 55%-os veszteséget könyvelhettek el eddig.
A jelentés szerint „ha ezt összehasonlítjuk a teljes ETH-kínálat realizált árával, a 2.0 stakerek jelenleg 36,5%-kal nagyobb veszteséget viselnek az általános Ethereum-piachoz képest”.
A Glassnode szerint az összes stake-elt Ethereum 62%-át a novemberi csúcs előtt helyezték el.
Sok más fejlesztés mellett a sokak által várt Proof-of-Workről (PoW) Proof-of-Stake (PoS) konszenzusmechanizmusra való áttérés a The Merge frissítésen keresztül a hálózat tranzakcióinak érvényesítési módját is megváltoztatja.
Jelenleg az Ethereum a Bitcoin-bányászok által használt műveletekhez hasonló, energiaigényes műveletekre támaszkodik; az átmenetet követően azonban a tranzakciókat a blokkokhoz a stake-erek fogják hozzáadni – azok a címek, amelyek legalább 32 Ethereumot helyeztek el egy okosszerződésben.
Az Ethereumnak már van egy PoS-alapú lánca, a Beacon Chain, amelyet 2020 decemberében indítottak el, és a hálózat jelenlegi mainnetjével párhuzamosan fut.
A befektetők azóta helyezhetik letétbe a coinjaikat, hogy validálóként működjenek. A stake-elt ETH mennyisége szerdára elérte a lenyűgöző 12,98 millió ETH-t, ami az Ethereum forgalomban lévő készletének körülbelül 11%-át jelenti.
Figyelemre méltó azonban, hogy az ETH 2.0 szerződésbe történő befizetések száma az elmúlt hónapokban csökkent.
„2020 és 2021 folyamán gyakori volt, hogy naponta 500-1000 új 32 ETH-nyi betétet tapasztaltunk. Jelenleg a beutalások átlagos száma mindössze napi 122-re esett vissza, ami az eddigi legalacsonyabb érték” – tette hozzá a jelentés.
Forrás: Decrypt.co

Olvastad már? A mozgóátlagok alapján július 15-re várják a BTC árpadlóját

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!