Bajban vannak azok, akik Ethereum 2.0-stake-elésre adták a fejüket

-

Mivel az ETH árfolyama több mint 78%-kal esett vissza a novemberi történelmi csúcsához képest, az Ethereum 2.0 stakereinek mindössze 17%-a van jelenleg nyereségben.
Az Ethereum 2.0-stakerek teljes mértékben érzik a folyamatban lévő medvepiac súlyát, mivel a Glassnode blokkláncelemző cég új jelentése szerint túlnyomó többségük jelenleg „szilárdan víz alatt van” a pozícióját tekintve.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mivel a második legnagyobb kriptopénz tavaly novemberben elérte a 4891 dolláros történelmi csúcsot, a feltett Ethereum teljes dollárértéke akkoriban lenyűgöző 39,7 milliárd dollárt tett ki.
Mivel azonban az elhúzódó medvepiac az Ethereumot a jelenlegi 1000 dollár körüli szintekre juttatta, az Ethereum 2.0 okosszerződésében lévő érték körülbelül 25,65 milliárd dollárra zuhant, ami 65,2%-kal alacsonyabb, mint kilenc hónappal ezelőtt.
Ez annak ellenére van így, hogy a novemberi csúcs óta közel 5 millió ETH további beáramlása történt – mutattak rá a kutatók.

„Mivel az ETH árfolyama több mint 78%-ot romlott, és a coinokat nem lehet kivonni, a stake-elésre zárolt ETH-nak már csak 17%-a van nyereségben.” – áll a jelentésben.

Ez azt is jelenti, hogy az Ethereum 2.0-stakerek átlagosan mintegy 55%-os veszteséget könyvelhettek el eddig.
A jelentés szerint „ha ezt összehasonlítjuk a teljes ETH-kínálat realizált árával, a 2.0 stakerek jelenleg 36,5%-kal nagyobb veszteséget viselnek az általános Ethereum-piachoz képest”.
A Glassnode szerint az összes stake-elt Ethereum 62%-át a novemberi csúcs előtt helyezték el.
Sok más fejlesztés mellett a sokak által várt Proof-of-Workről (PoW) Proof-of-Stake (PoS) konszenzusmechanizmusra való áttérés a The Merge frissítésen keresztül a hálózat tranzakcióinak érvényesítési módját is megváltoztatja.
Jelenleg az Ethereum a Bitcoin-bányászok által használt műveletekhez hasonló, energiaigényes műveletekre támaszkodik; az átmenetet követően azonban a tranzakciókat a blokkokhoz a stake-erek fogják hozzáadni – azok a címek, amelyek legalább 32 Ethereumot helyeztek el egy okosszerződésben.
Az Ethereumnak már van egy PoS-alapú lánca, a Beacon Chain, amelyet 2020 decemberében indítottak el, és a hálózat jelenlegi mainnetjével párhuzamosan fut.
A befektetők azóta helyezhetik letétbe a coinjaikat, hogy validálóként működjenek. A stake-elt ETH mennyisége szerdára elérte a lenyűgöző 12,98 millió ETH-t, ami az Ethereum forgalomban lévő készletének körülbelül 11%-át jelenti.
Figyelemre méltó azonban, hogy az ETH 2.0 szerződésbe történő befizetések száma az elmúlt hónapokban csökkent.
„2020 és 2021 folyamán gyakori volt, hogy naponta 500-1000 új 32 ETH-nyi betétet tapasztaltunk. Jelenleg a beutalások átlagos száma mindössze napi 122-re esett vissza, ami az eddigi legalacsonyabb érték” – tette hozzá a jelentés.
Forrás: Decrypt.co

Olvastad már? A mozgóátlagok alapján július 15-re várják a BTC árpadlóját

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!