Bank of England: a kriptónak nagyobb szabályzás kell

-

A Bank of England szerint a kriptopiac extrém volatilitása rávilágít, hogy az iparágnak sokkal kiterjedtebb szabályozásra és hatósági felügyeletre van szüksége. A brit központi bank arra is figyelmeztette a lakosságot, hogy a kriptopénzek ára tovább eshet.
A közel 2 billió dolláros teljes kapitalizációs csökkentés emlegetve a bank extrém nagynak tekinti a volatilitást, amely sokkal jobban a felszínre hozza a sebezhetőségeket.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bank ezért nagyobb fokú szabályozást szeretne, és több jogosultságot a hatóságoknak. A kriptopiac jelenlegi kapitalizációja 1 billió dollár körüli, miután tavaly novemberben elérte a 3 billiós rekordot.
Múlt hónapban a Bank of International Settlements, a BIS vezetője, Agustin Carstens nyilatkozott úgy, hogy a kriptopiacon tapasztalt nehézségek már a tényleges feltűnésük előtt is várhatóak voltak. Említésre került a likviditás csökkenése és a különböző tőkeáttételes kereskedési pozíciók nagy száma.
Az angol központi bank szerint a kriptopiac további csökkenéssel nézhet szembe. Ennek ellenére sem jelent veszélyt az angol pénzrendszerre, viszont a központi bank szerint ez idővel változhat, ahogyan a kriptoipar növekszik, és egyre több szálon fonódik majd össze a hagyományos pénzrendszerekkel.
Nemrégiben az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde is hasonlóképpen fogalmazott, elmondása szerint a kriptopénzeknek és a definek megvan az esélye, hogy idővel fenyegetést jelenthessenek a pénzügyi stabilitásra.
A Bank of England egyik tisztviselője, Sir Jon Cunliffe szerint a kriptopiac több téren is kockázatokat hordozhat, ha nincsen megfelelően szabályozva, így ezzel nem szabad késlekedni.
Májusban már úgy fogalmazott, hogy a kriptobefektetőkre nehéz idők várhatnak, ahogy a Fed és a többi központi bank szigorít a pénzpolitikáján. Még tavaly decemberben pedig egyenesen azt mondta, hogy a kriptók akár nulláig is eshetnek.
Andrew Bailey, a bank vezetője szerint a befektetőknek fel kell készülniük a pénzük elvesztésére, ha kriptóval kezdenek foglalkozni.
A már sokszor hallott hamis érveket sorolta fel ezután, amelyek szerint a kriptopénzeknek nincs belső értéke, a bitcoin pedig nem használható fizetésre.

Olvastad már? Elon Musk egy újabb vállalatánál lehet dogecoinnal fizetni

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!