Bank of England: a kriptónak nagyobb szabályzás kell

-

A Bank of England szerint a kriptopiac extrém volatilitása rávilágít, hogy az iparágnak sokkal kiterjedtebb szabályozásra és hatósági felügyeletre van szüksége. A brit központi bank arra is figyelmeztette a lakosságot, hogy a kriptopénzek ára tovább eshet.
A közel 2 billió dolláros teljes kapitalizációs csökkentés emlegetve a bank extrém nagynak tekinti a volatilitást, amely sokkal jobban a felszínre hozza a sebezhetőségeket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bank ezért nagyobb fokú szabályozást szeretne, és több jogosultságot a hatóságoknak. A kriptopiac jelenlegi kapitalizációja 1 billió dollár körüli, miután tavaly novemberben elérte a 3 billiós rekordot.
Múlt hónapban a Bank of International Settlements, a BIS vezetője, Agustin Carstens nyilatkozott úgy, hogy a kriptopiacon tapasztalt nehézségek már a tényleges feltűnésük előtt is várhatóak voltak. Említésre került a likviditás csökkenése és a különböző tőkeáttételes kereskedési pozíciók nagy száma.
Az angol központi bank szerint a kriptopiac további csökkenéssel nézhet szembe. Ennek ellenére sem jelent veszélyt az angol pénzrendszerre, viszont a központi bank szerint ez idővel változhat, ahogyan a kriptoipar növekszik, és egyre több szálon fonódik majd össze a hagyományos pénzrendszerekkel.
Nemrégiben az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde is hasonlóképpen fogalmazott, elmondása szerint a kriptopénzeknek és a definek megvan az esélye, hogy idővel fenyegetést jelenthessenek a pénzügyi stabilitásra.
A Bank of England egyik tisztviselője, Sir Jon Cunliffe szerint a kriptopiac több téren is kockázatokat hordozhat, ha nincsen megfelelően szabályozva, így ezzel nem szabad késlekedni.
Májusban már úgy fogalmazott, hogy a kriptobefektetőkre nehéz idők várhatnak, ahogy a Fed és a többi központi bank szigorít a pénzpolitikáján. Még tavaly decemberben pedig egyenesen azt mondta, hogy a kriptók akár nulláig is eshetnek.
Andrew Bailey, a bank vezetője szerint a befektetőknek fel kell készülniük a pénzük elvesztésére, ha kriptóval kezdenek foglalkozni.
A már sokszor hallott hamis érveket sorolta fel ezután, amelyek szerint a kriptopénzeknek nincs belső értéke, a bitcoin pedig nem használható fizetésre.

Olvastad már? Elon Musk egy újabb vállalatánál lehet dogecoinnal fizetni

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!