A Bitmain bemutatta az új Ethereum-bányász gépét

-

Július 6-án a Bitmain bejelentette a várva várt Antminer E9-et, miután 2021. április 15-én először mutatta meg a készüléket. A gép akár 2,4 gigahaszna/másodperc (GH/s) sebességgel büszkélkedhet, és darabonként 9 999 dollárért árulják az eszközt.
447 nappal az Antminer E9 felfedése után a Bitmain végre piacra dobta a terméket. A vállalat 2022. július 6-án jelentette be ezt.

„[Az Antminer E9] 2400 [MH/s] hashrátával, 1920W-os fogyasztással és 0,8J/M energiahatékonysággal rendelkezik. Az E9 egy fejlett Ethereum bányász, amely új szintre emeli az ETH/ETC bányászati műveleteket.”

Az új Antminer E9 az Ethhash konszenzus algoritmust használja, a 2400 MH/s hashráta pedig 2,4 GH/s-nak felel meg. Az E9 9 999dolláros darabonkénti ára 4,17 dollár megahashenként, a szállítás pedig július 15-31. között történik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az érdeklődők az Antminer E9-et az Ethereumból és a Tronból származó bitcoin (BTC), usd coin (USDC) és tether (USDT) tokenekkel vásárolhatják meg. A weboldal szerint egy megrendelés során maximum öt darabot lehet vásárolni az új Antminerből.
Az új Antminer E9-cel napi 37,98 dollár körüli becsült nyereséget lehet elérni, kilowattóránként (kWh) körülbelül 0,12 dolláros elektromos költséggel és a mai ETH árfolyamokkal számolva.
A gép lekörözi a két legjobb Ethhash-kompatibilis versenytársat, amelyek közé tartozik az Innosilicon A11 Pro ETH-bányász 1500 MH/s sebességgel és az A10 Pro+ ETH-bányász 750 MH/s sebességgel.

Az E9 az Ethereum Proof-of-Stake átállása előtt érkezik

A Bitmain legújabb Antminer E9-ese egy olyan időszakban érkezik, amikor az Ethereum proof-of-work (PoW) bányászat a The Merge-gel, az Egyesítéssel az út végéhez közeledik.
Bár az egyesítés többször is késett, Tim Beiko ETH fejlesztő szerint „erősen javasolja, hogy jelenleg ne fektessünk többet bányászati berendezésekbe”.
Miközben Beiko áprilisban mondta ezt a kijelentést, az Ethereum hashrátája 2022. június 4-én, a 14 902 285-ös blokk magasságában minden idők legmagasabb értékét érte el, amikor a hashráta elérte az 1,32 petahash per másodpercet.
Amikor az Egyesítés megtörténik, az Ethereum-hálózat teljesen átáll a PoW használata helyett egy proof-of-stake (PoS) rendszerre. Jelenleg az ETH bányászok még mindig bányászhatnak ethert, de van egy párhuzamos blokklánc is, a Beacon Chain, amely PoS rendszert működtet.

A The Merge után a bányászok a jövőben nem bányászhatnak ethereumot (ETH), de az Ethereum Classic (ETC) hálózaton tovább működhetnek. Sokan arra számítanak, hogy a jelenlegi hashrate, amely ma az ETH-nak van szentelve, át fog menni az ETC hálózatra.

Olvastad már? A mozgóátlagok alapján július 15-re várják a BTC árpadlóját

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!