Musk a Time-nak nyilatkozott a Dogecoinról, 30%-ot ment az árfolyam

-

Elon Musk a Time magazinnak adott interjújában tovább népszerűsítette a DOGE-ot, miután a Time 2021-ben az év emberének választotta.
A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk szerint a Bitcoin (BTC) nem olyan jó a mindennapi fizetésekhez, mint a mémalapú kriptopénz, a Dogecoin (DOGE).

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Musk a világ legnagyobb kriptopénzét, a Bitcoint a DOGE-hoz hasonlította a Time magazinnak adott interjújában, nem sokkal azután, hogy a Time 2021-es Év Emberének választotta.

„A Bitcoin nem jó helyettesítője a tranzakciós valutának. Még ha buta viccnek is hozták létre, a Dogecoin jobban alkalmas tranzakciókra. A teljes tranzakcióáramlás, amit a Dogecoinnal végzel, például a napi tranzakciók, sokkal nagyobb potenciállal bír, mint a Bitcoin” – mondta Musk.

A Tesla vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Bitcoin alkalmasabb értékmegőrzőnek, ezért a befektetők inkább tartják, minthogy eladják vagy fizetésre használják.
„A Bitcoin tranzakciós volumene alacsony, az egy tranzakcióra jutó költség pedig magas” – jegyezte meg Musk.
Másrészt a Dogecoin nem annyira jó értékmegőrzőnek – utalt Musk arra, hogy a kriptopénz „kissé inflációs jellegű”.
Ez azonban „arra ösztönzi az embereket, hogy inkább költsenek, mintsem hogy valamiféle értékmegőrzőként felhalmozzanak” – jelentette ki.

A Bitcoin, a világ eddigi legértékesebb kriptovalutája még 2009-ben indult „peer-to-peer elektronikus készpénzrendszerként”, 21 millió bitcoin korlátozott összkészlettel.
Ezzel szemben a DOGE végtelen kínálattal rendelkezik, miután az érme 2015 közepén a 100 milliárd coin kínálati limit elérését követően átállt a korlátlan kínálat biztosítására.
Egyes iparági szereplők, mint például Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója, a Doge-ot állítólagos „inflációs dinamikája” és korlátlan kínálata miatt kritizálták.
Annak ellenére, hogy Musk kritizálta a bitcoin mint fizetési eszközt, az elektromos járművekkel foglalkozó Tesla az év elején rövid időre elfogadta a BTC-t fizetési módként.
A fizetési lehetőség elhagyásának hivatalos oka a vállalat aggodalmai voltak a „fosszilis tüzelőanyagok Bitcoin-bányászathoz és -tranzakciókhoz történő, gyorsan növekvő felhasználásával” kapcsolatban.
A Tesla továbbra is jelentős mennyiségű bitcoint tart mérlegében, miután februárban 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt BTC-t.
Számos globális vállalat, mint például a Twitter, aktívan alkalmazza a BTC-t fizetési lehetőségként a Lightning Network bevezetésével a tranzakciós költségek csökkentése érdekében.
A dogecoin a jelek szerint nem rendelkezik sokkal nagyobb tranzakciós volumennel, mint a Bitcoin, az on-chain adatok szerint.

A CoinGecko adatai szerint a Bitcoin napi tranzakciós volumene a cikk írásakor 31 milliárd dollárt tesz ki, ami a piaci kapitalizáció 3,5%-át jelenti. A Dogecoin napi tranzakcióinak értéke 970 millió dollár, ami a piaci kapitalizáció 4,6%-a.
A DOGE a 2021-es év egyik legjobban teljesítő kriptovalutájává lépett elő, ami nyilvánvalóan nagyrészt Musk közösségi médiában való aktív támogatásával függött össze.
Musk legutóbbi kijelentéseinek köszönhetően a kutyacoin 27%-kal növekedett az elmúlt 24 órában.

Olvastad már? 3 ok, amiért az ethereum ára 2021 végére 3000 dollár alá csökkenhet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!