Az orosz jegybank megtiltja a befektetési alapoknak a bitcoinba való befektetést

-

Az oroszországi befektetési alapok nem nyújthatnak kriptokitettséget minősített vagy nem minősített befektetőknek.
Az orosz központi bank folytatja szigorú politikáját a kriptovaluta-iparággal szemben, most már hivatalosan is megtiltja a befektetési alapoknak, hogy kriptovalutákba, például bitcoinba (BTC) fektessenek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az orosz jegybank hétfőn hivatalos közleményt tett közzé a kölcsönös befektetési alapok befektetési lehetőségeinek szabályozásáról.
Annak ellenére, hogy a dokumentum bővíti a befektetési alapok által befektethető eszközök számát, megtiltja az alapkezelőknek, hogy kriptovalutákat, valamint „olyan pénzügyi eszközöket vásároljanak, amelyek értéke a digitális eszközök árától függ.”
A nyilatkozat hangsúlyozza, hogy a kölcsönös befektetési alapok nem nyújthatnak kriptokitettséget sem minősített, sem nem minősített befektetőknek.
Az orosz jegybank korábban azt javasolta, hogy a vagyonkezelők 2021 júliusában zárják ki a kriptovalutákat a befektetési alapokban való kitettségből.
Az RBC helyi hírügynökség jelentése szerint eddig egyetlen orosz befektetési alap sem rendelkezett kriptokitettséggel, annak ellenére, hogy eddig nem volt hivatalos tiltás.

Artem Deev, az AMarkets brókercég elemzési részlegének vezetője állítólag azt mondta, hogy Oroszországban eddig csak egyetlen kriptoalapú tőzsdén kereskedett alap (ETF) létezik.
Deev szerint az alapot a „BrokerCreditService” részvénytársaság kezeli, és a decentralizált adattárolásra és blokkláncra összpontosító vállalatokba fektet be, köztük olyan cégekbe, mint a Jack Dorsey-féle Block, a PayPal és a Broadcom.
Oroszország legnagyobb bankja, a Sber állítólag szintén tervezi egy blokkláncfókuszú ETF elindítását, mondta Vaszilij Illarionov, a Sber vagyonkezelési vezetője.

Az ETF neve „Blockchain Economy” lesz, és a blokklánccal szorosan kapcsolatban álló vállalatok részvényeibe fektet majd be. Illarionov megjegyezte, hogy az alap nem esik az orosz jegybank korlátozásai alá, és lakossági befektetőknek is felajánlható.
Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, az Orosz Nemzeti Bank keményen fellépett a kriptovalutákkal szemben, és néhány nagy bankot eltiltott attól, hogy kriptobefektetési szolgáltatásokat kínáljon.
A szabályozó azzal érvelt, hogy az ilyen szolgáltatások „nem felelnek meg a befektetők érdekeinek és nagy kockázatokat hordoznak”.

Olvastad már? 3 ok, amiért az ethereum ára 2021 végére 3000 dollár alá csökkenhet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!