Az orosz jegybank megtiltja a befektetési alapoknak a bitcoinba való befektetést

-

Az oroszországi befektetési alapok nem nyújthatnak kriptokitettséget minősített vagy nem minősített befektetőknek.
Az orosz központi bank folytatja szigorú politikáját a kriptovaluta-iparággal szemben, most már hivatalosan is megtiltja a befektetési alapoknak, hogy kriptovalutákba, például bitcoinba (BTC) fektessenek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az orosz jegybank hétfőn hivatalos közleményt tett közzé a kölcsönös befektetési alapok befektetési lehetőségeinek szabályozásáról.
Annak ellenére, hogy a dokumentum bővíti a befektetési alapok által befektethető eszközök számát, megtiltja az alapkezelőknek, hogy kriptovalutákat, valamint „olyan pénzügyi eszközöket vásároljanak, amelyek értéke a digitális eszközök árától függ.”
A nyilatkozat hangsúlyozza, hogy a kölcsönös befektetési alapok nem nyújthatnak kriptokitettséget sem minősített, sem nem minősített befektetőknek.
Az orosz jegybank korábban azt javasolta, hogy a vagyonkezelők 2021 júliusában zárják ki a kriptovalutákat a befektetési alapokban való kitettségből.
Az RBC helyi hírügynökség jelentése szerint eddig egyetlen orosz befektetési alap sem rendelkezett kriptokitettséggel, annak ellenére, hogy eddig nem volt hivatalos tiltás.

Artem Deev, az AMarkets brókercég elemzési részlegének vezetője állítólag azt mondta, hogy Oroszországban eddig csak egyetlen kriptoalapú tőzsdén kereskedett alap (ETF) létezik.
Deev szerint az alapot a „BrokerCreditService” részvénytársaság kezeli, és a decentralizált adattárolásra és blokkláncra összpontosító vállalatokba fektet be, köztük olyan cégekbe, mint a Jack Dorsey-féle Block, a PayPal és a Broadcom.
Oroszország legnagyobb bankja, a Sber állítólag szintén tervezi egy blokkláncfókuszú ETF elindítását, mondta Vaszilij Illarionov, a Sber vagyonkezelési vezetője.

Az ETF neve „Blockchain Economy” lesz, és a blokklánccal szorosan kapcsolatban álló vállalatok részvényeibe fektet majd be. Illarionov megjegyezte, hogy az alap nem esik az orosz jegybank korlátozásai alá, és lakossági befektetőknek is felajánlható.
Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, az Orosz Nemzeti Bank keményen fellépett a kriptovalutákkal szemben, és néhány nagy bankot eltiltott attól, hogy kriptobefektetési szolgáltatásokat kínáljon.
A szabályozó azzal érvelt, hogy az ilyen szolgáltatások „nem felelnek meg a befektetők érdekeinek és nagy kockázatokat hordoznak”.

Olvastad már? 3 ok, amiért az ethereum ára 2021 végére 3000 dollár alá csökkenhet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!